Kierskie stadko - przygody :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 8:29 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

aga9955 pisze:Asiu ja znam tego bialego kota, raz po raz widuje go przy sklepie, przy malym lewiatanie. Panie tez go dokarmiaja, no i ja jak robie zakupy. Kocio jest kompletnie oswojony i myslalam ,ze jest domowy wypuszczany samopas.

W ktorym miejscu dokaramiasz tego kotulce?

Aga, to nie ten sam kot, chociaż bardzo podobny :D . Też znam tego spod małego Lewiatana, wszyscy go tam trochę dokarmiamy, ale On chyba ma swój domek - tak jak piszesz.

Stadko (ok.10 sztuk) dokarmiam w Ośrodu szkoleniowym Żabki (skręca się jeszcze przed zjazdem do policyjnego. Jadąc od nas to ostatni skręt w prawo przed rozjazdem na trasę do Golęcina i drogi berlińskiej). Koty są dzikie, tylko Pingwinka daje się dotknąć, a Biały tak niezwykle się oswoił od ubiegłej zimy (choć nie oswajałam go specjalnie). Jest bardzo kochany :1luvu: Planuję też go wykastrować za jednym zamachem :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 31, 2012 10:34 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

Ja oczywiście będę trzymać kciuki :ok:
Zadzwonię wieczorem!

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto sty 31, 2012 16:06 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

Banerek dla kotka :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hj2zh][IMG]http://i.imgur.com/eIWdP.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sty 31, 2012 16:26 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

DZIĘKUJEMY za banerek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lut 01, 2012 9:08 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

jerzykowka pisze:
aga9955 pisze:Asiu ja znam tego bialego kota, raz po raz widuje go przy sklepie, przy malym lewiatanie. Panie tez go dokarmiaja, no i ja jak robie zakupy. Kocio jest kompletnie oswojony i myslalam ,ze jest domowy wypuszczany samopas.

W ktorym miejscu dokaramiasz tego kotulce?

Aga, to nie ten sam kot, chociaż bardzo podobny :D . Też znam tego spod małego Lewiatana, wszyscy go tam trochę dokarmiamy, ale On chyba ma swój domek - tak jak piszesz.

Stadko (ok.10 sztuk) dokarmiam w Ośrodu szkoleniowym Żabki (skręca się jeszcze przed zjazdem do policyjnego. Jadąc od nas to ostatni skręt w prawo przed rozjazdem na trasę do Golęcina i drogi berlińskiej). Koty są dzikie, tylko Pingwinka daje się dotknąć, a Biały tak niezwykle się oswoił od ubiegłej zimy (choć nie oswajałam go specjalnie). Jest bardzo kochany :1luvu: Planuję też go wykastrować za jednym zamachem :ok:

Nie jestem z Kiekrza i też na początku nie kojarzyłam gdzie to stadko.
Dokładny opis...może ktoś uzna, że to blisko niego i znajdzie chwilę na nakarmienie brzuszków...może ktoś przejeżdża w pobliżu w drodze do pracy :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lut 04, 2012 15:09 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

Asiu, i jak wygląda sytuacja z kotkiem? Pomóc Ci go złapać?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw lut 09, 2012 20:27 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

Czy udało się złapać kotka?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie lut 12, 2012 12:34 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

Wczoraj byłyśmy razem z Asią na karmieniu , koty przytupywały z niecierpliwości :wink:
Pomimo ciemnicy na dworze jakoś udało się obfocić towarzystwo.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon lut 13, 2012 9:57 Re: Pilnie potrzebne fundusze i DT dla kota z chorą łapką POZNAŃ

Amyszko :1luvu: gorąco dziękujemy za bannerek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edii pisze:Czy udało się złapać kotka?

Witaj :D
Białego nie udało się złapać, chociaż wspomagała mnie w tym AniaNSP (która wsparła stadko worem suchej karmy) :1luvu: . Kiedy tylko zobaczył Anię z transporterem wyrwał się z mojego uścisku :twisted: Na szczęście łapka już była w dużo lepszym stanie (kotek na niej stawał), więc, za radą weta, podawałam do jedzonka Metacam (niesterydowy lek przeciwzapalny). Teraz łapa jest już w znakomitej formie, opuchlizna zeszła, bolesność minęła :D :D :D
Na zdjęciu Gosi :1luvu: Biały stoi właśnie na tej, zdrowej już łapinie :D
Możemy więc wycofać alarm zawarty w tytule :D Stadko jest zdrowe i czeka na ocieplenie - wtedy zaczniemy łapanki i ciachanie.
Gorąco, przegorąco dziękuję Dużej von Focha :1luvu: za zaoferowaną pomoc w tym przedsięwzięciu :!:
Bardzo dziękuję Grajdzie :1luvu: za udostępnienie klatki, w której będę przetrzymywała towarzystwo po zabiegach!!!
Kierskie stadko dziękuję wszystkim, którym na sercu leży jego los!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A teraz przedstawię Wam koty, którymi się tu opiekujemy:

Oto Buruś, prawdopodobnie najstarszy kocur w stadzie (moje przypuszczenie). Dziki dzik :wink:

Obrazek

Tego kawalera już znacie - mój przyjaciel Biały. Już zdrowy!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

To Pingwinka - koteczka, która w ubiegłym roku nie chciała nam wejść do łapicy :evil: :(
Być może trójka młodzieży to jej ukrywane potomstwo :? Tym razem musimy ją jakoś złapać :ok: :ok: :ok:

Obrazek

A to właśnie przedstawiciel młodzieży - Pingwiniątko. Też nieufne wobec człowieka.

Obrazek

Poza tą grupą jest jeszcze dwoje młodzieży : krówka i czarny (oczywiście płeć młodzieży nie jest mi znana- dziczki, chociaż jeden już otarł mi się o nogę).
Pojawił się też (po lecie) kot dorosły, całkiem bury. Płci nie znam, bo też dziczy :wink:
Są 2 czarne, wysterylizowane kocice i chyba jeszcze jeden dorosły czarny kot/kotka. Tego jednak nie jestem pewna, bo po ciemku czarnych nie sposób rozróżnić z daleka. Ale opowiadał o nim/niej ochroniarz.

Musimy tym razem wyciachać wszystkie - KONIECZNIE :!:
Oby się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw lut 23, 2012 22:32 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

I jak łapanka?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt lut 24, 2012 9:17 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

Edii Droga, właśnie miała miejsce cisza przed burzą czyli przed łapanką :wink:
Akcja jest zaplanowana na niedzielę. Będziemy łapać wraz z Dużą von Focha :1luvu: :1luvu: :1luvu: Agata, gorąco Ci dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziękujemy również Fundacji Agapeanimali, która wzięła na siebie sfinansowanie akcji ciachania kierskiego stadka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Oczywiście gdyby ktoś zechciał wspomóc ten cel yłoby cudownie (wszyscy wiemy jak ograniczone są środki fundacji, a jak wielkie są potrzeby bezdomniaczków :( )
Na wszelki wypadek podaję dane do przelewu:
Fundacja Agapeanimali
ul. Matejki 3/12
60-766 Poznań

BZWBK S.A. 27 ODDZIAŁ W POZNANIU
26 1090 1346 0000 0001 0666 4622

Tytuł przelewu: KOTKI Z KIEKRZA

My z Petką "montujemy" bazarek na ten cel i pewnie wkrótce na niego zaprosimy :D
Przypomnę, że na konto Fundacji zbieramy środki wyłącznie na zabiegi kastracji/sterylizacji. Dodam też, że dziewczyny z fundacji, oczywiście nie uzależniły swojej pomocy kierskim kotkom od ewentualnych wpłat, ale ja chciałabym jakoś je wspomóc.

Cieszę się bardzo, że spiżarka stadka nie jest pusta, to daje mi chwilę finansowego wytchnienia :D co się bardzo przyda, gdyż przed moim Smoczkiem 2 etapy operacji usuwania zębów :( Łączny koszt sanacji to 650zł - operacja będzie miała miejsce w gabinecie stomatologicznym Animaldent (os. Rusa 124, tel.508587581), który od grudnia działa w Poznaniu. Właśnie dlatego o tym tutaj piszę - wreszcie mamy w Poznaniu znakomitego specjalistę stomatologa, który dysponuje wiedzą oraz sprzętem specjalistycznym na najwyższym, światowym poziomie :!: Wiele osób z Poznania tu zagląda, więc może im się przydać ta informacja :ok: Stąd ten EOT :oops:

Bardzo proszę, trzymajcie kciuki za efekt niedzielnej łapanki! Planujemy złapanie i ciachanie 3 footer na raz, bo tyle klatek jestem w stanie pomieścić w sypialni. Zapowiada się hardcorwo, więc się troszkę denerwuję :oops: Mam nadzieję, że się uda i że sobie poradzę z opieką.

Mam jeszcze takie pytanie, czy ktoś uczestniczący w akcji sterylizowania 2 czarnych dzikich kocic z tego stadka pamięta czy miały po zabiegu przycięte uszy? My z Kasią nie pamiętamy :oops:

Pozdrawiam od słodziaków znad jeziora :D
Dodam, że jeden przedstawiciel młodzieży nie jest dziki (wspominałam, że już wcześniej otarł się o moją nogę :wink: ), wczoraj wylądował w moich objęciach i mruczał jak szalony. Cieszę się, że to chłopczyk, ale martwię się, że może On jest zupełnie proludzki i domek by się przydał :? . Ja będę musiala zwolnić miejsce dla kolejnych po zabiegach, więc gdyby ktoś miał kawałek podłogi dla ślicznego króweczka...
Nie jestem zwolenniczką uszczęśliwania kotów na siłę, jestem przeciwniczką przenoszenia kotów ewidentnie dzikich do domów czy schroniskowych klatek (chyba że występuje tak zwana okoliczność wyższa czyli np. potrzeba leczenia). Ale też chciałabym by koty oswojone miały swoje królestwa u swoich własnych, kochających i troskliwych Dużych!!!
Ależ się rozpisałam :oops: to wszystko z nerwów :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lut 24, 2012 16:58 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

jerzykowka pisze:Cieszę się bardzo, że spiżarka stadka nie jest pusta, to daje mi chwilę finansowego wytchnienia :D co się bardzo przyda, gdyż przed moim Smoczkiem 2 etapy operacji usuwania zębów :( Łączny koszt sanacji to 650zł - operacja będzie miała miejsce w gabinecie stomatologicznym Animaldent (os. Rusa 124, tel.508587581), który od grudnia działa w Poznaniu. Właśnie dlatego o tym tutaj piszę - wreszcie mamy w Poznaniu znakomitego specjalistę stomatologa, który dysponuje wiedzą oraz sprzętem specjalistycznym na najwyższym, światowym poziomie :!: Wiele osób z Poznania tu zagląda, więc może im się przydać ta informacja :ok: Stąd ten EOT :oops:

Dobrze wiedzieć :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob lut 25, 2012 11:48 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

Zaznaczam sobie :)

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Nie lut 26, 2012 16:20 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

Na facebooku powstała grupa zrzeszająca wszystkich karmicieli z terenu Poznania i okolic, grupa ma na celu zjednoczyć wszystkich karmicieli i rozpocząć wzajemną współpracę, wspieranie siebie na wzajem, pomoc w rozwiązywaniu problemów, w grupie siła :) zapraszam serdecznie :)
https://www.facebook.com/groups/283638775038895/

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Nie lut 26, 2012 20:17 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

Cztery osobniki załapane, dwa kocury i 2 o płci nieznanej.
Czy ktoś się orientuje ile tam jest czarnych kotów?
Jednego dziś złapałyśmy, ale biegał jeszcze jeden i wydaje mi się, że miał przycięte ucho, możliwe to?
Do złapania jeszcze 2 x pingwin, 1 x krówka i 1 x buras.

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

[poprzednia][następna]