Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 20:51 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Czekolada nie została stworzona do spania. Ona została stworzona do biegania. Lata na okrągło. Najchętniej w nocy. Jak się ją zamknie w kuchni to drapie w drzwi. Już nie wiem co gorsze. Szkoda tylko, że dalej nie ufna jest. W nocy jak spalismy, to nam wlazła do łóżka, chyba jej się coś pomyliło ;)
Waży 2,4 kg (wczoraj byliśmy u weta - na przeglądzie i odrobaczeniu).
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw lut 10, 2011 23:33 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Cudowne informacje napływają :1luvu:
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Pt lut 11, 2011 14:26 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

turkawka właśnie przeglądałem stare zdjęcia i trafiłem na takie:

http://www.kociadolina.pl/aktualnosci,2 ... mocy-.html

pierwsze zdjęcie w galerii na dole to właśnie Czekoladki. Mała kilkutygodniowa bida, uciekająca pod deski drewniane jak człowiek zbliżył się na więcej niż 6m z okrutnie czerwonymi oczami po kk.

Jak wcześniej oglądałem zdjęcia u Ciebie to na prawdę cudowna kocia przemiana dzięki Tobie i grupie wrocławskiej.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt lut 11, 2011 16:41 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Ogłaszam wszem i wobec, że Okrąglinek nie jest jedynym kocurkiem w sierpniowym miocie :)

Bo Okrąglinek jest.... kotką! :ryk:

A poza tym ma dziewczynka katar, siorbie nosem i ciężko jej się oddycha, nie ma też apetytu :( Na kolanach po chwili zaczyna mruczeć, ale patrzy, jak by tu czmychnąć, uchyla też głowę przed ludzką ręką.
To na razie tyle obserwacji na jej temat, bo dopiero niedawno dotarłam do domu :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pt lut 11, 2011 16:43 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Czyli same dziewczyny tam były? No to pięknie :ryk:
Swoją drogą, to wspaniale, że dałyście im DT czy DS - to o 5 sterylek mniej... Przecież one już w tym roku rodziłyby kolejne młode...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 11, 2011 17:00 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

:o 8O

Powiedziałbym: ale jaja, ale po ostatnich postach nie jest to do końca adekwatne :surprise:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt lut 11, 2011 17:25 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Szaleństwo, same baby :) Dobrze, że żadna nie została, bo byloby tak, jak Szalony Kot pisze.

Podejrzewam kulkę o kalici, bo śmierdzi jej z pyszczka. Oczy ma czyste, choć podobno przedwczoraj trochę łzawiły. Idę robić jej inhalację, może chociaż uałtwi to oddychanie :ok:

Weihaiwej

Post » Pt lut 11, 2011 20:05 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

ja się od tego umywam 8) z ledwością udało się dzikuska z daleka obejrzeć, uszy i zęby sprawdzić, pod ogon już nikt nie próbował :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob lut 12, 2011 16:35 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 pisze:ja się od tego umywam 8) z ledwością udało się dzikuska z daleka obejrzeć, uszy i zęby sprawdzić, pod ogon już nikt nie próbował :wink:

Czyli w pyszczku nie było nadżerek? Ja na razie do paszczy nie zzajrzałam, ale zapasze k jest. Mała ma zapchany nosek i nie czuje pewnie zapachu jedzenia, dlatego bardzo mało je. Dzisiaj rano zjadła trochę tuńczyka.

Weihaiwej

Post » Sob lut 12, 2011 16:36 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Zapraszam na nowy wątek stepnickich kotów: viewtopic.php?f=1&t=124065

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Nie lut 13, 2011 10:56 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Czekoladka jest chyba chłopakiem :D
Ja chyba mam już rozdwojenie jaźni. Ja już jajka u niej widzę. Chyba zrobię zdjęcie i Wam pokażę :D
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lut 13, 2011 12:38 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

turkawka pisze:Czekoladka jest chyba chłopakiem :D
Ja chyba mam już rozdwojenie jaźni. Ja już jajka u niej widzę. Chyba zrobię zdjęcie i Wam pokażę :D

No nie gadaj! Mnie się wydawało, że cipkę widziałem :roll: :lol:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Nie lut 13, 2011 13:24 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

anduk pisze:
turkawka pisze:Czekoladka jest chyba chłopakiem :D

No nie gadaj! Mnie się wydawało, że cipkę widziałem :roll: :lol:

Ja już dzisiaj mam rozdwojenie jaźni :D We wtorek albo środę pojadę z nią do weta, to niech sobie ona patrzą ;)
Ja miałam wrażenie, że nad tą cipką są dwie kulki, ale to już niech sobie nasza wetka obejrzy. Przetrzymam Was w niepewności trochę ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

[poprzednia][następna]