UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 13:20 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Dziewczyny, plisss...
To nie jest wątek o Zofii&Saszy i o Korabiewicach.
Proszę o niekontynuowanie tego tematu tutaj.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lut 10, 2011 13:22 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Nie mam pretensji.
Nie o zdjęcia chodzi.
Nie wczoraj.
Nadal szanuję Cię za Teosia np, ale to co robisz tutaj jest dziwne.
Tyle.

Nie kontynuujemy.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw lut 10, 2011 13:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze: 8O Bardzo Ci Magda dziękuję za powyższą wypowiedź. Od wczoraj tak zmieniłaś zdanie na mój temat? Co tu mają do rzeczy Korabiewice? I co to da, że tam pojadę? Wydadzą mi zwierzaka po tym programie w TVN? Ogarnij sie troszkę, bo naprawdę nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi?

A zdjęcia od IKI 6 wstawiłam ja. Tak że z pretensjami - do mnie.

widzisz jak to jest jak ktoś nie potrafi czytać :ryk: o oskarza pierwszego lepszego,daje rady a sam nic nie robi :wink:
Zostałam poproszona o napisanie tu o tym co zastałam,ślepa nie jestem,głupia tymbardziej.Napisałam a ktoś się zaczyna czepiać o to,że zdjęcia zostały dane bez zgody a głęboko ma to co napisałam o warunkach !
Więc ja grzecznie napiszę żeganam :mrgreen:

sloneczko

Od: Czw lut 03, 2011 10:18

Post » Czw lut 10, 2011 14:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

sloneczko pisze:a ja niedawno coś pisałam,bo odpisywałam wspaniałej Pani i mi wcięło to :(
Zróbcie coś z nią bo biedaczyska nie mogę z nią mieszkać,niebawem będzie gorzej,bo szykuje kociarnie

Oto treść posta (może ciut odbiegać od oryginału jaki pisałam wcześniej) ale ogólnie o to samo chodzi:
Byłam u IKA 6 nie wiedząc,że to akurat ona,zapytała czy się już nie widziałyśmy,potem zaczęła mi to wmawiać i mówić,że widziała mnie u weterynarza -zwierząt nie mam więc nie mam powodu by do niego chodzić :wink:

Znalazłam jej ogłoszenie w sklepie zoologicznym obok którego mieszkam,ogłaszała 3 miesięczne koty,zadzwoniłam i się umówiłam.
Kotów było dużo-płochliwe w większości,tylko 3 głaskałam.Jednemu kotu nie podobało się,że go głaszczę i kładł uszy IKA 6 powiedziała,że tak robi bo kojarzy to z czyszczeniem uszu-może i nie mam styczności codziennie z kotami,ale wiem że takie zachowanie raczej świadczy o niezadowoleniu kota :|
Moje ogólne wrażenie nie jest dobre,wszędzie brudno oprócz podłogi,która wyglądała jakby dopiero co ją ktoś umył,zapach był bardzo nieprzyjemny,dam sobie głowę uciąć że był to zapach moczu -w każdym pomieszczeniu ! zapach był ostry,okna pozamykane,zero czystego powietrza.
Zainteresował mnie niekastrowany kocur-zabiedzony bardzo,krzywo chodził co było chyba skutkiem niedożywienia,na sierści widziałam pełno małych kuleczek-wyglądało to jak odchody pcheł,mieliśmy kiedyś je w domu więc wiem jak to wygląda,bo do czasu dezynsekcji naoglądałam się tego :mrgreen: powiedziała,że go nie wyda przed wyleczeniem,ciekawe czy do tego dojdzie.Kotów było gdzieś 10-nie jestem pewna,bo wszystkie uciekały i się chowały jak w typowej pseudohodowli gdzie zwierzęta nie mają styczności z ludźmi.
Powiedziała mi,że przyjmuje każdego niechcianego kota,nie dodała że nie daje sobie rady z tym co było widać.WG mnie nie tak powinien wyglądac DT.ZERO pytań z jej strony do mnie
Niezależnie od tego co IKA 6 napisze będę sie trzymać tego,że zaniedbuje zwierzęta.
Nie wystarczy zwierzęciu dać jeść i pójśc do weterynarza.
Może jestem jakaś dziwna,ale ja mam inną wizję DT gdzie kota otacza się opieką,karmi,bawi,kontroluje stan zdrowia,prawidłowo socjalizuje by nie było problemów w przyszłym domu i napewno nie trzyma się takiej ilości w takich warunkach

To ja poprosiłam Słoneczko, by napisała, co zobaczyła i dziękuję jej, że to zrobiła. I dziękuję Zofii za zamieszczenie zdjęć, moim zdaniem akurat mówią o tym miejscu sporo.
Szkoda, że tragedia kotów u p. K. umyka tylu osobom, znów pojawiają się jakieś zamydlające wątki poboczne.
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 18:25 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lut 10, 2011 14:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_, z całym szacunkiem dla Twojego zaangażowania w ten wątek: żadna z Was nie ma prawa upubliczniać zdjęć z prywatnego mieszkania.
Pomijając zwyczajną przyzwoitość to jest naruszenie miru domowego.
I nie, nie umyka mi tragedia tych kotów :evil:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lut 10, 2011 15:04 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

pixie65 pisze:Liwia_, z całym szacunkiem dla Twojego zaangażowania w ten wątek: żadna z Was nie ma prawa upubliczniać zdjęć z prywatnego mieszkania.
Pomijając zwyczajną przyzwoitość to jest naruszenie miru domowego.
I nie, nie umyka mi tragedia tych kotów :evil:

Nie, to nie jest naruszenie miru domowego. Jeśli już to zupełnie inny paragraf.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lut 10, 2011 15:10 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

na 22 stronie edytowałam swoje posta na czyjąś prośbę i napisałam o warunkach

miałam jeszcze w aparacie fotki,więc mogłam wrzucić je ponownie na kompa w rzeczywistej wielkości i dać w zbliżeniu,gdybym fotografowała warunki to uweirzcie,że ktos by zapewne spadł z krzesła przed komputerem

wszędzie się lepiło od...nie wiem czego,wg mnie od moczu na kocich łapach
posłania kotów brudne!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tak było na każdym kroku

w łazience nie byłam,ale zapewne tam bylo gorzej ...
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 15:37 przez Aleba, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Zbyt duże zdjęcia zamieniłam na miniaturki

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 15:20 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia ma rację - o naruszeniu miru domowego mowy tutaj nie ma, może być to uznane co najwyżej za naruszenie prawa do prywatności, a i to wcale nie jest oczywiste, bo :
- zdjęcia przedstawiają jedynie KOTY (co więcej, koty ogłaszane do adopcji!), to one są tematem głównym fotografii, nie mieszkanie
- żadne ze zdjęć nie pozwala na identyfikację miejsca, nie ma adresu, danych osobowych (więc o naruszeniu dóbr osobistych nie do końca można mówić)
- bezprawność działania wyklucza motywacja ochrony ważnego interesu publicznego, a o to w tym wątku chodzi - o ostrzeżenie przed osobą, która zwierzęta krzywdzi i zaniedbuje.

Sądzę, że Zofia&Sasza tzw prawo mediów zna dobrze - i to tu chodzi, a nie o jej rzekomą chęć uczestniczenia w procesach sądowych;) a gdyby myśleć w taki sposób, jak Ty, Pixie - ani tutaj, ani na Dogomanii nie można byłoby zamieścić zdjęć połowy zwierząt, dla których szuka się pomocy, żadnego zagłodzonego psa na łańcuchu, w rozwalonej budzie - one wszak przebywają zwykle na terenie prywatnym. Co nie zmienia faktu, że jeżeli Zofia&Sasza zdecyduje się te zdjęcia z wątku usunąć, zrozumiem to całkowicie, zważywszy na reakcję.

Postaram się krótko zebrać obserwacje na miejscu :
- smród, brudno - 2 kuwety na kilkanaście kotów
- koty zapchlone
- nieufne wobec człowieka, przerażone
- opiekunka, która przerażonego kota próbuje "wyciągać za szmaty", by pokazać gościowi
- niektóre koty wychudzone, w złym stanie
- niektóre koty niesterylizowane/niekastrowane
- dt w żaden sposób nie weryfikuje potencjalnego domu, o nic nie pyta, nie interesuje się gdzie i do jakich warunków miałby trafić kot.
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 15:47 przez Liwia_, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lut 10, 2011 15:26 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_ pisze:Zofia ma rację - o naruszeniu miru domowego mowy tutaj nie ma, może być to uznane co najwyżej za naruszenie prawa do prywatności, a i to wcale nie jest oczywiste, bo :
- zdjęcia przedstawiają jedynie KOTY (co więcej, koty ogłaszane do adopcji!), to one są tematem głównym fotografii, nie mieszkanie
- żadne ze zdjęć nie pozwala na identyfikację miejsca, nie ma adresu, danych osobowych (więc o naruszeniu dóbr osobistych nie do końca można mówić)
- bezprawność działania wyklucza motywacja ochrony ważnego interesu publicznego, a o to w tym wątku chodzi - o ostrzeżenie przed osobą, która zwierzęta krzywdzi i zaniedbuje.

Sądzę, że Zofia&Sasza tzw prawo mediów zna dobrze - i to tu chodzi, a nie o jej rzekomą chęć uczestniczenia w procesach sądowych;) a gdyby myśleć w taki sposób, jak Ty, Pixie - ani tutaj, ani na Dogomanii nie można byłoby zamieścić zdjęć połowy zwierząt, dla których szuka się pomocy, żadnego zagłodzonego psa na łańcuchu, w rozwalonej budzie - one wszak przebywają zwykle na terenie prywatnym. Co nie zmienia faktu, że jeżeli Zofia&Sasza zdecyduje się te zdjęcia z wątku usunąć, zrozumiem to całkowicie, zważywszy na reakcję.

Postaram się krótko zebrać obserwacje na miejscu :
- smród, 2 kuwety na kilkanaście kotów
- koty zapchlone
- nieufne wobec człowieka, przerażone
- opiekunka, która przerażonego kota próbuje "wyciągać za szmaty", by pokazać gościowi
- niektóre koty wychudzone, w złym stanie.

jeden kot wychudzony,podobno ma go od tygodnia,karme mają bo widziałam duży kubeł i kilka mniejszych.
ten przerażony kot syczał i próbował zadrapać a ona łapała go za skórę na karku i próbowała wyciągnąć spod stołu
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 15:27 przez sloneczko, łącznie edytowano 1 raz

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 15:27 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Miałam już dawno to dodać,zapomniało mi się.Nie chcę komentować niczego tylko dodaję bo kiedyś obiecałam...
(...)

Wyedytowałam.
Aleba
Gosiara

Post » Czw lut 10, 2011 15:27 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

:|
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 15:59 przez kotx2, łącznie edytowano 2 razy
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 10, 2011 15:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Gosiara pisze:Miałam już dawno to dodać,zapomniało mi się.Nie chcę komentować niczego tylko dodaję bo kiedyś obiecałam...
(...)

Wyedytowałam.
Aleba

kilkanaście misek wow,ja widziałam gdzieś 2 z karmą i 2 z wodą.
Koty z czerwca (7-8 miesięczne) były szczupłe ale koty różnie rosną,jedne się wyciągają bardzo,więc nie jestem pewna czy mało jadły czy taki ich urok

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 15:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

w dokumencie widoczne jest nazwisko
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 10, 2011 15:33 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

kotx2 pisze:w dokumencie widoczne jest nazwisko

imie :mrgreen:

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 15:36 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

widać nazwisko.
W opinii.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

[poprzednia][następna]