[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 26, 2010 11:14 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Dziś tymczasy które przyjechały do mnie w piątek, czyli 2 czarne siostry ksero i braciszek krówek zapoznały się z rezydentami. Obyło się bez łapoczynów, ale rezydenci mają focha na mnie. Maluchy natomiast brykają w najlepsze a jak tylko usiądę oblepiają mnie jak szarańcza :D Mogłyby spokojne zastąpić króliczki w reklamie baterii :P

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Nie wrz 26, 2010 12:11 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

To ja się nieśmiało przypomnę, że kotka którą miałam ucywilizować od dawna jest ucywilizowana i czeka. Dopóki jest u mnie nie mogę podjąć leczenia.
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Nie wrz 26, 2010 14:01 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Jak Wam poszła akcja w zoonaturze? :D

doglądam Wasze działania już od dawna, ale teraz postanowiłam zalogować się na miau.pl :) po długich namysłach, postanowiliśmy przygarnąć kociaka :) bardzo popieramy Wasze działanie - pomoc kociakom, dlatego głównie myślimy tylko o adopcji kociaczka :kotek:

od kilku dni przeglądamy sobie kotkowo, myślimy, szukamy i czekamy na koteczka który nas urzeknie :mrgreen: wszystkie maluchy są równie słodkie, ale bardzo chcielibyśmy jakiegoś niebywałego brzdąca 8)
bardzo jesteśmy za mruczkiem długowłosym/z przedłużanym futerkiem :love: ciekawej maści od kremisto-rudych, prążkowanych po niebieskie cudaki :1luvu: doszliśmy do wniosku, że płeć nie gra tu większej roli :ok:

kotkowo, bardzo się cieszę, że sa tacy ludzie jak Wy ! jesteście ludźmi o wspaniałych ciepłych sercach i życze Wam jeszcze wiele wiele sukcesów ! :D

lumia

Od: Nie wrz 26, 2010 13:29

Post » Nie wrz 26, 2010 14:42 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

lumia witaj :D

Dzisiaj w Zoo Naturze oddał się Czwartek. Ludzi było ciut, ciut więcej niż wczoraj ale tak naprawdę zainteresowanych adopcją na poważnie może 2 - 3 pary. Większość to ludzie, którzy przyszli po zakupy. Była też Pani, która chciała adoptować niebieskiego i dla niej 4 miesięczny kociak to dorosły kocur 8O Jak mówiła dziewczyna ze sklepu ich centrala nic nie zrobiła, żeby akcję rozreklamować. Za to musiała robić zdjęcia, żeby im pokazać, że w Białymstoku akcja była. Ciekawe jak poszło w innych miastach.

Czwartek pojechał do Państwa, którzy w zeszłym roku na Mruczeniu adoptowali kotkę. Obecnie nazywa się Bronia i jej właściciele postanowili się dokocić. Wahali się pomiędzy Konwalijkiem a Czwartkiem i padło na tego ostatniego. Coś ta moja Konwalia nie ma szczęścia :( mimo, że jest biało-rudy czy też biało-biszkoptowy. Wydawałoby się, że w chodliwym kolorze. Dzisiaj jedna z osób odwiedzających powiedziała, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu.

Mo-ty-lek pisze:ja tak sobie myślę, może by w Auchan zagadać? to spora i baaardzo uczęszczana galeria... sklep zoologiczny też tam jest - podobno pomagają w adopcjach, przed wejsciem jest tabliczka z ogłoszeniami... (no i towary kocie w samym auchan też)
myślę, że akcja by im nie przeszkadzała...
Tyle, że my tak sobie nie możemy zorganizować akcji. Musimy mieć pozwolenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii. Koszt 600 zł :strach:
Jak Twoje tymczaski?
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Nie wrz 26, 2010 16:05 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

lumia pisze:bardzo jesteśmy za mruczkiem długowłosym/z przedłużanym futerkiem :love: ciekawej maści od kremisto-rudych, prążkowanych po niebieskie cudaki :1luvu: doszliśmy do wniosku, że płeć nie gra tu większej roli :ok:

Witamy serdecznie. Sęk w tym że wszyscy chcą długowłose i niebieskie :(
Ale ciekawym kotkiem jest Mruczek z serii Mruczek i Kruczek - dymny i bardzo przystojny. No i piękna piaskowa puchata Mandarynka...

Jak już pisałam wcześniej - nie ma mnie. Jestem w Berlinie. Wrócę jakoś na w następnym tygodniu.
Zakupiłam internet (ech :( więc piszcie raczej niż dzwońcie )

Jakoś szczęścia nie mamy. Jak pisała Ula na wątku Uchatki - Wólki w lecznicy mają pp. Biały maluch był w takim stanie, ze nie było wyjścia :cry: Pozostałe mam nadzieję lepiej- tj dziś już chciały jeść.
Uszatka natomiast... Tove wczoraj dowiozła surowicę. Kicia dostała w dzień. Wieczorem wymiotowała i miała temperaturę :(
Dziś ma się lepiej. Oby.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie wrz 26, 2010 16:36 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

A ja miałam dziś jechać kot pooglądać (i dać trochę kasy jakbym miała) na dzień adopcji.
Niestety potrąciłam kota...rolkami...Ja sobie jadę aż tu nagle mi kot wskoczył pod kółka 8O Ja się wywaliłam prosto w zabłocone kamyki, twarz sobie zarysowałam :D Kot przeżył, tylko wściekły był jak nie wiem co :ryk:

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Nie wrz 26, 2010 20:13 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Obrazek

Kicia dzisiaj znalazła dom :) Rodzeństwo nadal czeka..
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie wrz 26, 2010 20:20 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

I jeden z Boysbandu(czarny Dexterek) pojechał dzisiaj do nowego domku :D
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Nie wrz 26, 2010 20:36 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

poszły na meila kotkowego fotki moich maluchów

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Nie wrz 26, 2010 21:01 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

asica15 pisze:A ja miałam dziś jechać kot pooglądać (i dać trochę kasy jakbym miała) na dzień adopcji.
Niestety potrąciłam kota...rolkami...Ja sobie jadę aż tu nagle mi kot wskoczył pod kółka 8O Ja się wywaliłam prosto w zabłocone kamyki, twarz sobie zarysowałam :D Kot przeżył, tylko wściekły był jak nie wiem co :ryk:

Czy Ty prowadzisz dom tymczasowy?

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Nie wrz 26, 2010 21:56 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

lumia pisze: doglądam Wasze działania już od dawna, ale teraz postanowiłam zalogować się na miau.pl :) po długich namysłach, postanowiliśmy przygarnąć kociaka :) bardzo popieramy Wasze działanie - pomoc kociakom, dlatego głównie myślimy tylko o adopcji kociaczka :kotek:
od kilku dni przeglądamy sobie kotkowo, myślimy, szukamy i czekamy na koteczka który nas urzeknie :mrgreen: wszystkie maluchy są równie słodkie, ale bardzo chcielibyśmy jakiegoś niebywałego brzdąca 8)
bardzo jesteśmy za mruczkiem długowłosym/z przedłużanym futerkiem :love: ciekawej maści od kremisto-rudych, prążkowanych po niebieskie cudaki :1luvu: doszliśmy do wniosku, że płeć nie gra tu większej roli :ok:
kotkowo, bardzo się cieszę, że sa tacy ludzie jak Wy ! jesteście ludźmi o wspaniałych ciepłych sercach i życze Wam jeszcze wiele wiele sukcesów ! :D

Witaj Lumia
super, że nasze działania zostają zauważone :)
Najczęściej 'niebywałym brzdącem' bywa niekoniecznie puchaty, niebieski, rudy, ale z pozoru-niepozorny, nie rzucający się w oczy, mały drobny kić, który urzeka samym sobą, historią - jak trafił do nas - itp...
Mam więc nadzieję, że nie ograniczysz poszukiwań do 'niebywałych' :ok:
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Nie wrz 26, 2010 22:14 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Chudy Bobik jest niebywały.
Ma niesamowicie duże oczy i uszy przy drobnym, kościstym ciałku. Spojrzenie kota ze Shreka, identycznie zadziera główkę itp.Przymilny, kochany, uwielbia przytulać się do najcieplejszych miejsc w mieszkaniu i na ciele człowieka. Potrzebuje dużo uwagi, troski, ciepła i miłości. Niektórzy uważają, że to jego spojrzenie jest tak intensywne, bo patrzy prosto w ludzkie wnętrze i chce wyrazić swą wdzięczność za uratowanie mu życia.
Sierść: krótka, kolor: szaro-bury, pasiasty.

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Nie wrz 26, 2010 22:43 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Witam
Moją pingwinkę dziś dostarczyłam do DS. Została czarno biała siostrzyczka
nasz wątek :)http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2443630#2443630
Obrazek

isabella7272

Od: Śro maja 09, 2007 10:35

Post » Pon wrz 27, 2010 6:04 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

aga&2, Szałwia, beata87 - dziękuję Wam za odpowiedź :) pisząc o kolorach, miałam raczej na myśli całą gamę kolorów, nie chodzi mi o to żeby kot mieścił się w pewnych kanonach, przecież nie o wygląd chodzi, jak zostało trafnie zauważone :) jeżeli chodzi o długość futerka, to po prostu bardzo podobają mi sie kotki z dłuższym futerkiem ;)

lumia

Od: Nie wrz 26, 2010 13:29

Post » Pon wrz 27, 2010 8:16 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Witam.Właśnie wysłałam przelewem przez internet 100zł na ratowanie Uszatki od Jani i ode mnie.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

[poprzednia][następna]