SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 22:00 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto sie 10, 2010 22:49 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

No tak dziś z Martyną byłyśmy w schronie nakarmić kociaki i zobaczyć jaka jest sytuacja ogólnie :!: i powiem lub napiszę tak :evil: generalnie to jest ogólny burdel i nikt nic nie wie, jakiś pi...olony czeski film :evil: postaram się jakoś to opisać i wypunktować, nie przyjdzie mi to łatwo bo po dziesiejszej wizycie w schronisku jesteśmy z Martyna po prostu zdegustowane i w....one bo jak to ma to tak wyglądać jak wygląda to może zaproponować żeby schron na dzień dobry wszystkie kociaki usypiał i nikt nie będzie miał problemu :evil: Ewa przepraszam miało być łagodnie, ale niestety nie da sie :evil:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sie 10, 2010 22:51 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Trauma, trauma i jeszcze raz trauma :roll:
MIKUŚ

Post » Wto sie 10, 2010 23:26 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

I powiem tak wczoraj miałam jakąś jasnośc ile jest kotów, a po dziesiejszej wizycie nic się kupy i dupy nie trzyma :evil: CZESKI FILM NIKT NIC NIE WIE wczoraj prawdopodobnie oprócz kocaiaków które były za maleńkie na schron ( z tej siódemki o której Dorotka mówiła ) zostały wszystkie uśpione, albo dziś zostały uśpione te dwa maluszki, które były w plastkowej skrzynce albo sama nie wiem co :evil: w każdym bądź razie :!:
STAN KOTÓW W SCHRONISKU SOSNOWIEC na dziś tzn. 10.08.2010.
KWARANTANNA
1. buraska-tygryska
2. buraska-tygryska
3. buraska -tygryska
4 :cry: .malutka szylkrecia na wykończeniu
5,6 dwa małe puchate stworki
czyli łacznie 6 kotów
zniknął czarno biały kocur nikt nic nie wie co się z nim stało
braciszek rudego został dziś wyadoptowany
TERAZ ZAPLECZE
tam dorosła szylkrecia i 10 maluszków
1. szylkrecia dorosła
2,3,4 trzy tygryski płącza niemiłosiernie już były wcześniej
5,6,7 trzy kociaki dziś podrzucowe wystarszone, nie takie maluszki
8. mały tygrynio już był wcześniej
9. czarnuszek nie widziałam go wcześniej
10. tygrysek niei widziałam go wcześniej
11. prawie cały biały kocio nie było go wcześniej
Czyli łacznie jest 17 kociaków, ale nie wiem co się stało z niektórymi, ktore zostały uśpione i dlaczego nic siękupy i dupy nie trzyma :evil: więc pierdzielę takie statystyki :evil: tak tylko przykładowo chciałam zobrazowac :evil:
Ostatnio edytowano Śro sie 11, 2010 7:26 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Wto sie 10, 2010 23:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

OBSERWACJE PO DZISIEJSZEJ WIZYCIE W SCHRONISKU :evil:
ZAPLECZE :evil:
od piatku wieczorem albo po południu pracownik schroniska wyprowadził wszystkie kociaki z jednej z bud, Dorotka w poniedziałek całą budę potraktowała Virkonem, ale dalej buda w dezynfekcji wszystkie kociaki są spacyfikowane w klatkach i budkach :evil:
po dzisiejszej wizycie w schronie na zapleczu obserwacja:
1.wszystkie koty głodne wprost rzucały się na jedzenie
2. nie miały wody
3. dla kotów podano jedzenie psie mokre ogromnych rozmiarów nie dały radę zjeść tego,
4. kociaki poumieszczane w kontenerkach i koszykach nie mają miejsca na nic nawet nie mają gdzie się załatwić :evil:
5. dorosła szlka umieszczona w maleńkiej klatce pomimo, iż była duża klatka za pzreproszeniem srała do wiór drewnianych umieszczonych na blaszanym talerzu :evil: dopiero po moim wkurwie dał ją pracownik do dużej klatki, która była wolna :evil:
KWARANTANNA
1. jedna wielka kuweta wypełniona zasranymi i wilgotnymi trocinami
2. mokrego żarcia zero - puste michy
3. suche żarcie syfiate kociaki nawet nie tknęły :evil:
4. koty głodne wprost rzuciły się na jedzenie
Nie wiem czy taka informacja wystarczy :evil: czy mam sporzadzać jakieś notatki czy coś :evil:

terenia1

Post » Śro sie 11, 2010 8:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Masakra jakaś, poprostu nie mogę tego czytać 8O :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro sie 11, 2010 11:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rhodesiany pomagają kociętom :D

Udostępniłyśmy nasze konto fundacyjne na potrzeby zbiórki karmy dla kociąt z Sosnowca.
Koleżanka za zebrane pieniążki kupi co trzeba.

Dane konta są na stronie www.adopcjerr.pl

Numer wklejam tez tu

06 1370 1170 0000 1706 4855 2202
Fundacja For Animals
Prosimy o dopisek, że dla kotów z Sosnowca

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro sie 11, 2010 12:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

zniknął czarno biały kocur nikt nic nie wie co się z nim stało

Jak to zniknął?
Odfrunął :evil:
To trudno, będziemy szukać w piątek od rana, aż się znajdzie. :evil:

Czyli łacznie jest 17 kociaków, ale nie wiem co się stało z niektórymi, ktore zostały uśpione i dlaczego nic siękupy i dupy nie trzyma :evil: więc pierdzielę takie statystyki :evil: tak tylko przykładowo chciałam zobrazowac :evil:

Tak, ciekawie się zapowiada, co ma pisać na stronie, że kot zaginął? 8O

EWIDENCJA< EWIDENCJA I JESZCE RAZ EWIDENCJA, jak nie będą robić kartotek, jak każdy kot nie będzie miał identyfikatora, to koty będą dalej znikać z resztą jak szczeniaki.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Śro sie 11, 2010 12:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Takie oto jedzenie dostają maleńtasy Obrazek
Dla porównania położyłam parę kęsów juniora whiskasowego.
Niektóre z tych kluch są dwa razy grubsze od nogi kotka.
A obok na zlewie leży widelec, no ale po co go używać.
Przecież to puszka psia to pewnie i tak nie zjedzą - ale jedzenie jest - to czego się czepiają.
To już moje takie dywagacje .
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 11, 2010 13:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dorota Wojciechowska pisze:Takie oto jedzenie dostają maleńtasy Obrazek
Dla porównania położyłam parę kęsów juniora whiskasowego.
Niektóre z tych kluch są dwa razy grubsze od nogi kotka.
A obok na zlewie leży widelec, no ale po co go używać.
Przecież to puszka psia to pewnie i tak nie zjedzą - ale jedzenie jest - to czego się czepiają.
To już moje takie dywagacje .

Dorotka zbieramy kase na jedzenie cos kupimy, ale do cholery to obowiązek pracowników nakarmić te biedne zwierzeta i kupić im odpowiednie do wieku jedzenie :evil:
to jest skandal, naprawde

Filomen

Post » Śro sie 11, 2010 13:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Rhodesiany pomagają kociętom :D

Udostępniłyśmy nasze konto fundacyjne na potrzeby zbiórki karmy dla kociąt z Sosnowca.
Koleżanka za zebrane pieniążki kupi co trzeba.

Dane konta są na stronie http://www.adopcjerr.pl

Numer wklejam tez tu

06 1370 1170 0000 1706 4855 2202
Fundacja For Animals
Prosimy o dopisek, że dla kotów z Sosnowca

dziękujemy głaski dla piesków :1luvu:

Filomen

Post » Śro sie 11, 2010 13:05 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:zniknął czarno biały kocur nikt nic nie wie co się z nim stało

Jak to zniknął?
Odfrunął :evil:
To trudno, będziemy szukać w piątek od rana, aż się znajdzie. :evil:

Tak, ciekawie się zapowiada, co ma pisać na stronie, że kot zaginął? 8O

EWIDENCJA< EWIDENCJA I JESZCE RAZ EWIDENCJA, jak nie będą robić kartotek, jak każdy kot nie będzie miał identyfikatora, to koty będą dalej znikać z resztą jak szczeniaki.

Dzisiaj dowiedziałam się od stażystki że czarno bialy został wydany "jakimś kolesiom"
Co to za kolesie ? pytam "nO to by trzeba spreawdzić na KP" slyszę odpowiedź.
Tak ewidencja to podstawa i tego trzeba wymagać odgórnie i konsekwentnie.
Ponieważ do tej pory bazują na powiedzeniu że nie wiadomo kto przyjął, nie wiadomo skąd się wzioł 8O
A dzisiaj wychodząc kierownik mnie zagadnoł "Pani Doroto proszę tak trochę dyscyplinować O....- stażystkę" 8O Panie kierowniku ja to tu jestem od myziania a od dyscypliny i podziału obowiązków jest pan!!!
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro sie 11, 2010 13:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dorota Wojciechowska pisze:
Dzisiaj dowiedziałam się od stażystki że czarno bialy został wydany "jakimś kolesiom"
Co to za kolesie ? pytam "nO to by trzeba spreawdzić na KP" slyszę odpowiedź.
Tak ewidencja to podstawa i tego trzeba wymagać odgórnie i konsekwentnie.
Ponieważ do tej pory bazują na powiedzeniu że nie wiadomo kto przyjął, nie wiadomo skąd się wzioł 8O
A dzisiaj wychodząc kierownik mnie zagadnoł "Pani Doroto proszę tak trochę dyscyplinować O....- stażystkę" 8O Panie kierowniku ja to tu jestem od myziania a od dyscypliny i podziału obowiązków jest pan!!!

Jak wczoraj byłyśmy z Martyną poprosiłam o oświadczenia na które wydaje schronisko koty - to jest oświadczenie dotyczace iż przyszły właściciel zrzeka się wszelkich roszczeń w stosunku do schroniska w sytucji gdyby się kot po zabraniu ze schroniska pochorował lub tp oswiadczenia takiego nie było w związku z wydaniem go ze schroniska, w zeszycie które prowadzo schronisko też żadnej adnotacji nie było.
Więc nie wiem my osobiście nie możemy być cały dzień w schronisku i pilnować żeby pracownicy wpisywali wszystko, ewidencję można założyć każdą tylko pracownicy muszą wpisywać wszystko. Nie wiem mamy z paskiem tam jechać i sprać na kolanku 8O

terenia1

Post » Śro sie 11, 2010 13:24 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kilka zdjęć z zaplecza gdzie w drakońskich warunkach od piątku są trzymane kocięta i jedna duża szylkretka.

Obrazek

Obrazek

Przerażony maleńtasek ufnie patrzący na dużego.
Może on mnie uratuje z tej klaty zagłady
Obrazek
Proszę proszę
Obrazek
Niestety duży pogłaskał nakarmił i poszedł :cry:

A tak zorganizowane jest "życie" w kontenerku!!!!!
pierwszy plan miska z jedzeniem- zajmuje 2/3 szerokości klatki (Jedzenie dane już przezemnie czyli drobny whiskas)w głębi na kocyku druga miska z trocinami.
Na miskę z piciem nie ma już miejsca
a kot, no cóż jakoś musi sobie radzić od piątku tj. 06.08 br.
To jakiś MATRIX. Ja sie tam zaplaczę ze stresu :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro sie 11, 2010 13:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:OBSERWACJE PO DZISIEJSZEJ WIZYCIE W SCHRONISKU :evil:
ZAPLECZE :evil:
od piatku wieczorem albo po południu pracownik schroniska wyprowadził wszystkie kociaki z jednej z bud, Dorotka w poniedziałek całą budę potraktowała Virkonem, ale dalej buda w dezynfekcji wszystkie kociaki są spacyfikowane w klatkach i budkach :evil:
po dzisiejszej wizycie w schronie na zapleczu obserwacja:
1.wszystkie koty głodne wprost rzucały się na jedzenie
2. nie miały wody
3. dla kotów podano jedzenie psie mokre ogromnych rozmiarów nie dały radę zjeść tego,
4. kociaki poumieszczane w kontenerkach i koszykach nie mają miejsca na nic nawet nie mają gdzie się załatwić :evil:
5. dorosła szlka umieszczona w maleńkiej klatce pomimo, iż była duża klatka za pzreproszeniem srała do wiór drewnianych umieszczonych na blaszanym talerzu :evil: dopiero po moim wkurwie dał ją pracownik do dużej klatki, która była wolna :evil:
KWARANTANNA
1. jedna wielka kuweta wypełniona zasranymi i wilgotnymi trocinami
2. mokrego żarcia zero - puste michy
3. suche żarcie syfiate kociaki nawet nie tknęły :evil:
4. koty głodne wprost rzuciły się na jedzenie
Nie wiem czy taka informacja wystarczy :evil: czy mam sporzadzać jakieś notatki czy coś :evil:

Bez komentarza :twisted: ale wydaje mi sie że dbanie o zwierzęta w schronisku to nie łaska ale obowiązek pracowników, którzy nie mają pojęcia co jedzą koty i do czego służy kuweta, bo jak kociak ma przeżyć bez ...wody 8O
Przydałoby sie zatrudnić osoby które chcą tam pracować a nie wyglądają jak typy spod ciemnej gwiazdy i łaske robią że w ogóle tam są :evil:
W zeszły m roku przygarnełam psa z tego schronu, co prawda pojechałam po innego ale w ciągu doby ...wyparował - owczarek niemiecki, no cóż :? dziewczyna która pomogła mi znaleźć w schronie psa też w szoku bo dzwoniłą dzień wcześniej i pies był, więc wzięłam innego psa, pracownika bała sie jak ognia, wystarczy że zbliżył sie do niej to od razu sie kuliła, mało tego dostałam od nich zaświadczenie że pies był szczepiony na wścieklizne tyle tylko że to nie było zaświadczenie mojego psa ...bo pies trafił do schronu jakieś 3 tygodnie wcześniej a zaświadczenie było sprzed 4 miesięcy więc nawet nie chce tego komentować :twisted: burdel niesamowity a pracownicy ....... sami sobie dopowiedzcie reszte, jak zabierałyśmy wcześniej kociaki to też " nikt nic nie wie
Koty w takich warunkach zwłaszcza maluchy nie mają tam żadnych szans :cry: tylko umierają głodne, chore i wyczerpane
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

[poprzednia][następna]