MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 18:03 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Maria.S pisze:Kto zna kogoś z kędzierzyna?!!! mamy mało czasu!!!!

Mario, ale Malwinki nie ma w Kędzierzynie, jest w Głubczycach...
Obrazek

Obrazek

Natalia0603

Od: Pt paź 01, 2010 23:11

Post » Śro lut 02, 2011 18:18 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

wiem gdzie jest Malwinka, ale nadal pytam o kędzierzyn.

Czemu tak mało zrobiłam? Niby co miałam robić, skoro Wioleta się do mnie nie odzywała? Koczować na nią? Co by zmieniło, gdybym spotkała Wioletę, powiedziała jej to samo, co jej pisałam, ja i zapewne to samo Andżelika w sms? Naraz by mnie posłuchała, bo przyszłam osobiście? Czy jest trudne w zrozumieniu, że ona by nam nie pomogła??? Przynajmniej tak mi się wydaje...

Mogłaś się chociaż dowiedzieć się o nazwisko. PRzekazać Andżelice informacje które znałaś, WSZYSTKIE informacje które znałaś.

Poczytaj forum. Ludzie, jak Andżelika zajmują się takimi kotami bezinteresownie, poświęcają swój czas i zdrowie psychiczne, bo oglądanie takiej ilości smutnych i okrutnych rzeczy nie mieści mi się w głowie! Czy gdybyś zaginął kot w którego Ty włożyłaś tyle wysiłku, ot tak stwierdziłabyś, że trudno?

To jest żywa istota. Czująca, przestraszona! Przeczytałaś historię tej kotki?!

Nie wiem jak możesz uważać że nic nie mogłaś zrobić. Nie zrozumiem tego nigdy.
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Śro lut 02, 2011 18:27 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Maria.S pisze:Mogłaś się chociaż dowiedzieć się o nazwisko.

A gdzie miałam się o to nazwisko dowiedzieć, u wróżki? Powiedz, proszę jak ty na moim miejscu dowiedziałabyś się o nie? Na prawdę jestem ciekawa
Obrazek

Obrazek

Natalia0603

Od: Pt paź 01, 2010 23:11

Post » Śro lut 02, 2011 18:33 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Hanulka!

odezwij się do mnie jak najszybciej! nr. kom na pw!!!!
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Śro lut 02, 2011 18:38 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Natalia0603 pisze:

A gdzie miałam się o to nazwisko dowiedzieć, u wróżki? Powiedz, proszę jak ty na moim miejscu dowiedziałabyś się o nie? Na prawdę jestem ciekawa

poszłabym do niej od razu jak zaczęły się problemy? przycisnęłabym gosię? popytałabym? mieszkasz w tym samym mieście! to nie są takie trudne rzeczy
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Czw lut 03, 2011 20:00 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Witajcie!
Zostałam poproszona o pomoc w sprawie.
Potrzebuję zdjęcia, najlepiej na maila natiimar@gmail.com

Bardzo często bywam w okolicach Głubczyc, Głogówka i sąsiednich miejscowości.
Nie szukajcie kotki w Kędzierzynie, bo to za daleko. To jakieś 50km od Głubczyc.

Czy kotka ma jakieś znaki szczególne? Jakis chip?
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Pt lut 04, 2011 9:42 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

NatusiaM pisze:Witajcie!
Zostałam poproszona o pomoc w sprawie.
Potrzebuję zdjęcia, najlepiej na maila natiimar@gmail.com

Bardzo często bywam w okolicach Głubczyc, Głogówka i sąsiednich miejscowości.
Nie szukajcie kotki w Kędzierzynie, bo to za daleko. To jakieś 50km od Głubczyc.

Czy kotka ma jakieś znaki szczególne? Jakis chip?

witaj, dziekuje, że jesteś.. nie kotka nie ma czipa..
wyslę zdjęcia wieczorem, choć niewiele ich jest... najlepsze są w pierwszym poście..
zakiem szczegolnym jest umaszczenie kotki.. :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 04, 2011 10:01 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

ja wysłałąm dwa zdjęcia
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Pt lut 04, 2011 10:02 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Maria.S pisze:ja wysłałąm dwa zdjęcia

dziękuję... :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 04, 2011 13:24 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Dostałam zdjęcia, wydrukuję i poroznoszę w miejscach spotkań zwierzakomanów (sklepy, lecznice itp).

Macie jakies przypuszczenia gdzie może udac się kot? Wiem, że koty często próbują wrócić na miejsce skąd przybyły, ale zazwyczaj to sie nie udaje.
Czy jest możliwość, żeby kotka odeszła w strone jakiegoś miasta?
Czy garneła się do ludzi czy raczej unikała? Jak z innymi kotami? Jest szansa, że przyplącze się do jakiegos gospodarstwa lub dołączy do osiedlowej bandy kotów? Takie informacje są ważne, bo pomogą zlokalizowac kotkę.

Ile czasu minęło od zaginięcia? I najgorsze pytanie, ale musze je zadać. Jakie są procentowe szanse, że ona w ogóle żyje?
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Pt lut 04, 2011 14:04 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Natalia0603 pisze:

Ale byla chyba jeszcze jedna kolezanka, nie jaka Gosia i to ona chyba zna Wiolete, jej nazwisko i adres.

Natalia, wiesz co, umywac rece, skoro to TY wzielas kicie? Serca i sumienia nie masz! Wystarcza ODROBINA dobrej woli, zaloze sie, ze znasz i nazwisko i adres Wiolety i jej rodzicow, tylko nie bardzo rozumiem w co grasz.

Echh, skad sie biora tacy ludzie???

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt lut 04, 2011 14:08 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

kociamysza, mysle podobnie :cry: ......
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pt lut 04, 2011 14:12 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

:cry: biedna kocia, a znów śnieg spadł :( :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 04, 2011 14:20 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Jestem po rozmowie z policją w Głubczycach . Muszę w tej sprawie napisać oficjalne pismo , podać w nim szczegóły , kto zawoził Malwinkę , do kogo itp. Wówczas mogą ustalić jej nazwisko.
Rozmawiałam także z osobą z TOZ-u w Kędzierzynie -Koźlu . To co usłyszałam to słowa - czego Pani ode mnie oczekuje nic nie mogę zrobić , nie znam takiej firmy / podałam nazwę firmy gdzie do 1.02. pracowała Wioletta/ chociaż tyle lat tutaj jestem , oraz musicie kotkę odebrać z Policją. Kiedy powiedziałam jej ,że właśnie w tym problem ,że nie wiemy gdzie przebywa - powiedziała - no to ja nic na to nie poradzę. Prosiłam także o sprawdzenie czy ktoś z członków TOZ nie ma kogoś kto tam pracuje - eh szkoda gadać :evil: Chodzi konkretnie o firmę Air Products / nie wiem czy dobrze napisałam/.Natomiast Natalia 0603 bardzo prosi aby nie podawać na policji jej danych i nie mieszać jej w tą sprawę. Jest jedynym łącznikiem , który jest mi znany. Skoro sama podała mi nazwę firmy to mogłaby tam pojechać i dowiedzieć się o nazwisko Wioletty. Ale po prostu nic nie chce zrobić w tej sprawie. Jeszcze w życiu nie widziałam tak obojętnych ludzi , nie reagują na żadne prośby , płacz , wręcz błaganie o jakąkolwiek pomoc.

Jeśli chodzi o kociaki ,które niby uciekną w obcym miejscu to nie odchodzą daleko . Przychodzą po kryjomu w to samo miejsce i wystarczy zostawiać jedzenie aby już nie odeszły stamtąd. Prosiłam Wiolettę aby tak robili , otworzyli jakieś okienko w piwnicy , kotłowni czy tej słynnej altance / w której Malwince tak miało być cudownie/ , niestety zero odzewu. Ja tej sprawy nie odpuszczę - wie o tym Natalia oraz Wioletta.
Ponoć drugiego kota Wioletta z ojcem zabierają za granicę - ha, ha , ha - to nie śmieszne ale tragiczne , bo pewnie kociak skończy tak samo jak Malwinka . Wystarczy tylko kłamać i już się lepiej czuje :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt lut 04, 2011 14:36 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Mi Pani z TOZ powiedziała, że mogliby pomóc, gdybyśmy znali adres i nazwisko Wiolety. Jeżeli tego nie mamy, to tylko policja. Szczególnie, że z nią można wejść na teren posesji, złapać Malwinkę.

Niestety w Głubczycach TOZ nie działa (nie ich rejon)..

Mam nadzieję, że policja pomoże ustalić adres i kicia w końcu będzie miała dom!
Obrazek Obrazek

Maria.S

[poprzednia][następna]