Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 01, 2010 19:37 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Otto dostaje bardzo blesny zastzryk mieszanki wit B :roll:
wcale sie nie dziwie,bo witaminy sa bardzo bolesne,na kciuku odczylam jak :wink:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon lut 01, 2010 19:39 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Biedny Otto i biedna Ciocia Ciepla.
Odkaź sobie czymś te rany Ciepła
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 01, 2010 19:40 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Ciepła pisze:otto tak mnie ugryzl mocno,ze mam na kciuku 4 rany :cry: 8O no i polala sie ma krew..mam nadzieje,ze nic z tego nie wyniknie groznego..

Mój Dropsik, adoptowany ze schroniska, najmilszy i najkochańszy kot na świecie, przy naszej pierwszej wizycie u weta tak mnie uchapał w kciuka, że skończyło się na pogotowiu :roll:. Stach, stres, ból u zwierzaka robią swoje.
Nawiasem mówiąc pani dr zajęta pobieraniem krwi dopiero jak podniosła wzrok to zauważyła zakrwawiony stół i z niepokojem zapytała: "a skąd ta krew ?". "To moja" - ja na to. "Aaaa, to w porządku, myślałam, że kota :evil:".
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon lut 01, 2010 19:45 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

narazie tylko mi spuchl ten kciuk i mam nadzieje,ze na tym sie skonczy :roll:
wet dal mi jodyne na rane,a w domu polalam sie jeszcze spirytusem 8O co za marnotrawstwo no..zamiast spiryt wypic ja rany dezynfekuje 8O ale dezynfekcja od srodka sie chyba nie liczy w tym przypadku :wink: haha
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Pon lut 01, 2010 19:47 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Ciepła,skarbie,zrób sobie kompres z sody oczyszczonej-zrób taka papkę z wodą i przyłóż-genialnie pomaga!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lut 01, 2010 19:50 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

kropkaXL pisze:Ciepła,skarbie,zrób sobie kompres z sody oczyszczonej-zrób taka papkę z wodą i przyłóż-genialnie pomaga!

dzieki za rade kropkaXL,zaraz skonstruuje cos takiego..

Obrazek

Ciepła

Post » Pon lut 01, 2010 20:33 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

jeśli rany są głębokie załóż sobie na noc dobrze wilgotny opatrunek z Rivanolu, na cały kciuk. Najlepiej jakbyś miała rękawiczkę gumową. Wiem, że to nieprzyjemne i będziesz trochę pomarszczona, ale ugryzienia kocie bardzo się paprzą. Koty mają długie, wąskie zęby, wbijają je, wyjmują, a rana się zamyka od góry, zostawiając w środku bakterie z kociej mordki. Jak będzie bardzo bolało, musisz wziąć antybiotyk...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 01, 2010 20:40 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Georg-inia pisze:jeśli rany są głębokie załóż sobie na noc dobrze wilgotny opatrunek z Rivanolu, na cały kciuk. Najlepiej jakbyś miała rękawiczkę gumową. Wiem, że to nieprzyjemne i będziesz trochę pomarszczona, ale ugryzienia kocie bardzo się paprzą. Koty mają długie, wąskie zęby, wbijają je, wyjmują, a rana się zamyka od góry, zostawiając w środku bakterie z kociej mordki. Jak będzie bardzo bolało, musisz wziąć antybiotyk...

Georg-inia Otto zostawil mi 4 dziurki po 2 mm kazda,narazie mam mazidlo ze sody oczyszczonej :roll: ,boli mnie ten kciuk,ale dam rade :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Pon lut 01, 2010 20:52 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

mimo wszystko zmieniłabym na Rivanol. Soda jest dość inwazyjna, żebyś sobie tych ranek od środka nie poparzyła...

Georg-inia

Post » Pon lut 01, 2010 20:58 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Georg-inia pisze:mimo wszystko zmieniłabym na Rivanol. Soda jest dość inwazyjna, żebyś sobie tych ranek od środka nie poparzyła...

zdjelam mazidlo ze sody :roll: ..dam temu troszke odetchnac,a pielegniarka mi przyniesie Rivanol ze szpitala :ok:
jutro sie zabezpiecze lepiej :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Pon lut 01, 2010 21:03 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Georg-inia pisze:mimo wszystko zmieniłabym na Rivanol. Soda jest dość inwazyjna, żebyś sobie tych ranek od środka nie poparzyła...

podpisuje się pod tym.
Najlepiej pzremyj rane porządnie wodą utlenioną by zmyc tą sodę , a potem mocz w rivanolu.
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon lut 01, 2010 21:06 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

trawa11 pisze:

podpisuje się pod tym.
Najlepiej pzremyj rane porządnie wodą utlenioną by zmyc tą sodę , a potem mocz w rivanolu.

tak jest kochane cioteczki dostosuje sie :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Pon lut 01, 2010 21:15 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Ciepła pisze:
trawa11 pisze:

podpisuje się pod tym.

tak jest kochane cioteczki dostosuje sie :ok:

No! :twisted: :lol:

Georg-inia

Post » Wto lut 02, 2010 9:15 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Wielkie kciuki za Otto :ok:

Ciepła, jak rany? :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lut 02, 2010 9:18 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Ciepła jak tam kciuk??

No i jak nasz bohater???????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]