wcale sie nie dziwie,bo witaminy sa bardzo bolesne,na kciuku odczylam jak

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ciepła pisze:otto tak mnie ugryzl mocno,ze mam na kciuku 4 rany![]()
no i polala sie ma krew..mam nadzieje,ze nic z tego nie wyniknie groznego..
kropkaXL pisze:Ciepła,skarbie,zrób sobie kompres z sody oczyszczonej-zrób taka papkę z wodą i przyłóż-genialnie pomaga!
Georg-inia pisze:jeśli rany są głębokie załóż sobie na noc dobrze wilgotny opatrunek z Rivanolu, na cały kciuk. Najlepiej jakbyś miała rękawiczkę gumową. Wiem, że to nieprzyjemne i będziesz trochę pomarszczona, ale ugryzienia kocie bardzo się paprzą. Koty mają długie, wąskie zęby, wbijają je, wyjmują, a rana się zamyka od góry, zostawiając w środku bakterie z kociej mordki. Jak będzie bardzo bolało, musisz wziąć antybiotyk...
Georg-inia pisze:mimo wszystko zmieniłabym na Rivanol. Soda jest dość inwazyjna, żebyś sobie tych ranek od środka nie poparzyła...
Georg-inia pisze:mimo wszystko zmieniłabym na Rivanol. Soda jest dość inwazyjna, żebyś sobie tych ranek od środka nie poparzyła...
trawa11 pisze:Georg-inia pisze:mimo wszystko zmieniłabym na Rivanol. Soda jest dość inwazyjna, żebyś sobie tych ranek od środka nie poparzyła...
podpisuje się pod tym.
Najlepiej pzremyj rane porządnie wodą utlenioną by zmyc tą sodę , a potem mocz w rivanolu.
Ciepła pisze:trawa11 pisze:Georg-inia pisze:mimo wszystko zmieniłabym na Rivanol. Soda jest dość inwazyjna, żebyś sobie tych ranek od środka nie poparzyła...
podpisuje się pod tym.
Najlepiej pzremyj rane porządnie wodą utlenioną by zmyc tą sodę , a potem mocz w rivanolu.
tak jest kochane cioteczki dostosuje sie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot], kasiek1510 i 1190 gości