[WRO] Silver nie żyje :( Biegaj za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2010 19:27 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Kruszyna pisze:Kryniu i to jest normalny odruch przy adopcji ;)

A co do tych zabezpieczeń, to od razu mi się przypomniała kobieta, która "adoptowała" schronową Szylkrecię, tylko z nią było gorzej. Zapewniała, że zamontuje zabezpieczenia, a już pierwszej nocy zostawiła otwarte okno :evil:
dla mnie to bylo normalne i wdzecznosc ze ktos to zrobil dla mnie :D i ja prosilam o przyjecie kaski jeszcze dla innych suczek i TAK POWINIEN SIE ZACHOWYWAC KAZDY ADOPTUJĄCY ......a ten co juz jest za mocno przygotowany do wizyty to podpada :twisted: i zawsze zwraca sie koszty dowozu kota :!: nawet gdyby przez cała polske jechał skoro go ktos wybral bo jak zaplaci to bedzie szanował bo roznie bywa i oddawanie zwierząt :!:
Ostatnio edytowano Sob sty 30, 2010 19:36 przez krynia08, łącznie edytowano 2 razy
krynia08

Post » Sob sty 30, 2010 19:27 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Kochane ja ide robic notatki i uczyc sie na egzamin wielki z wody! Papaski bede poznym wieczorkiem..

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob sty 30, 2010 19:35 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Jeszcze jedno... Silver od paru dni kichała, dzisiaj chyba zaczał sie kaszel... Tak to mi wyglada :( Isc w poniedziałek do weta? Bo na wtorek jestem umowiona na sterylke, ale wiadomo ze jak kotka chora to z zabiegu nici...

molly88

Post » Sob sty 30, 2010 20:31 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Przepraszam za OT.

Potrzebna pomoc (głównie sucha karma) dla 25 bezdomnych kotów!
Zapraszam na wątek: viewtopic.php?f=13&t=106896

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Sob sty 30, 2010 21:12 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Jeżeli zauważyłaś, że ze zdrowiem coś nie tak to lepiej iść.
Hm a ta Pani to coraz dziwniejsza dla mnie. Co to znaczy że ona za kratami nie chce żyć? Przecież nikt jej nie karze zakładać metalowych kratek na okna. Wystarczy siatka rybacka (można też zrobić zabezpieczenia które się otwierają ale wiadomo koszt będzie większy) chyba nie przesiaduje całymi dniami w oknie :wink: po tą są przecież zabezpieczenia, żeby można otwierać okna na oścież. Po za tym dziwi mnie, że z samej uprzejmości nie spytała się czy nie pokryć kosztów sterylizacji (jeżeli ja bym była zdecydowana na kotka sama bym za wszystko już zapłaciła - jeżeli nie mogłabym jej zabrać do siebie przed sterylką) Tak jak Kruszyna powiedziała najlepiej wizyta przed adopcyjna w jej domu porządnie przemaglować i wtedy zadecydować.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob sty 30, 2010 22:41 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

To może ja też cos napiszę, bo pani dzwoniła najpierw do mnie.
Pierwsze wrażenie nie było złe. Pani faktycznie miała kotka wychodzącego z mieszkania na parterze. W tej chwili mieszka na 7, więc zabezpieczenie okna to konieczność i powiedziałam jej, że jest to w ogóle warunek adopcji Silver. Wydaje mi się osobą o dobrym sercu, która chce dać dom kalekiej kotce skrzywdzonej przez los. Miała chyba nadzieję, że taka kaleka to będzie sobie spokojnie i wdzięcznie siedzieć na tapczanie i trochę ją zmartwiłam twierdząc, że nawet jakby jej tą łapę całkiem obcięła, to Silver będzie jej wszędzie skakać jak w pełni zdrowy kot. Myślę, że pani nie brakuje serca, tylko wiedzy. To nie jest młoda osoba, więc trudno jej zaakceptować rewolucje w swoim życiu. Myślę, że trzeba z nią rozmawiać, ale nie ma sensu naciskać za bardzo. To dobry materiał na dom, tylko trzeba nad nim nieco popracować.
Co do sterylki, to chyba chodzi o brak doświadczenia w opiece nad kotką po zabiegu i strach. Jestem w stanie to zrozumieć. Pani nie zna Silver, nie wie, czego się po niej spodziewać, może nie chce jej się skojarzyć z nieprzyjemnymi doznaniami. Takie przypadki często się zdarzają, że adopcja następuje po zabiegu. Zwykle domy nie deklarują zwrotu kosztów, ale zdarza się, że zostawiają na to pieniążki w dniu odbioru kotka.
Nie ma co zniechęcać molly, z pewnością jednak trzeba jej pomóc w weryfikacji domu, bo nie ma doświadczenia. Mnie też zaniepokoiło podejście tej pani do zabezpieczeń w oknach, dlatego trzeba na to zwrócić szczególną uwagę. Może się okazać, że wybór kulawej kotki był właśnie dlatego, że pani myślała o niej jak o kalece niezdolnej wskoczyc na parapet. Ja bym jednak na to nie liczyła :wink:
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Sob sty 30, 2010 22:51 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Najchętniej bym chciała przy następnej wizycie czy cos, żeby któras z Was była ze mna :( Nie wiem jeszcze dokładnie jak rozmawiac z ludzmi itd, chodz staram sie to robic jak najlepiej.

molly88

Post » Sob sty 30, 2010 23:30 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

twarda musisz byc :wink:
krynia08

Post » Nie sty 31, 2010 11:16 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Ewa, czy poradzisz sobie z dojazdami?? Mój TŻ w tym tygodniu w Poznaniu. Może ktoś powinien Ci pomóc :?:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie sty 31, 2010 12:33 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Dam rade :) Ja zosia samosia i zawsze wszystko sama robie wiec spoko :)

molly88

Post » Nie sty 31, 2010 13:47 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

:piwa: ZOSIU
krynia08

Post » Nie sty 31, 2010 14:55 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Pani zrezygnowała z Silver bo jej futerko ją uczuliło. Jak wyszła odemnie to kichala i psikała i lalo sie jej z nosa. Dzis jest na wpanie i niby lepiej... Jakos srednio to widze bo jakos u mnie było ok, ja jako alergik juz po godzinie i nawet mniej zaczynam kicach i psikac...

molly88

Post » Nie sty 31, 2010 16:42 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

nie komentuje :evil: i amen ze tak sie stało bo baba wal..... :roll: chyba :ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Nie sty 31, 2010 17:10 Re: Grey i Silver poznaj, zakochaj szukamy DS wrocław zdj str 13

Ja też nie komentuję...Czekam na następne telefony :!: :!:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

[poprzednia][następna]