Paluch: kot z FIV + zly stan, FIP ['] w klatce dzieki dyr

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 20:25 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

atrophy pisze:Biedne te kociaki, takie śliczne krówki weszły na kwarantannę :-( Pers też jest :-(
Zastanowiłam się nad osobnymi wątkami - to nie ma sensu, jeżeli w schronie nie ma nikogo współpracującego, kto by na bieżąco informował o kotach, przygotowywał je do "natychmiastowego wyjścia" w razie znalezienia chętnego DT/DS...

dlatego przynajmniej 1 wyciągnę i będziemy mu szukac domu....

Niestety, rotacja tam jest tak ogromna, ze trzeba by wolontariusza ktory co 2-3 dzień by tam był :(
Ale można propagowac adopcje z Palucha, po to te fotki z kwerantanny, mozna się zapisywac na takiego kota...

tylko co z tymi kilkudziesięcioma chorymi?
:(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw lis 12, 2009 20:35 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

Na zdjęciach Mariusza są takie strasznie biedne kociaki, pisałam o nich - 5, 6, bure i jeszcze 3. Serce boli :-( Dlaczego musi być tak, że brak DT/DS? :-(

Never, te mariuszowe zdjęcia też dałabym na pierwszą stronę - nie linki, obrazki...
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Czw lis 12, 2009 21:58 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

:cry: serce się kraje....
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt lis 13, 2009 8:21 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

Megana pisze:Nie nie, nikt Śmietance nie daje śmietanki - tak ją nazwaliśmy na razie, bo wygląda, jakby bródkę umaczała w śmietance. :)

mnie tez pysio Śmietanki zauroczyło - byla kiedys taka kicia na wsi, ktora miala identyczne dwie biale kropeczki przy wąsach :1luvu: :1luvu: dymno-biala z tymi dwiema kropeczkami - tez miala super charakter - z kolan nie schodzila :lol:

duuuuzo zdrowka dla Śmietanki i innych Paluszkow :ok: :ok: :ok:

hop

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lis 13, 2009 8:25 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

zdecydowanie obrazki powinny byc dawane na strone nie linki, bo na linki wielu osobom nie bedzie sie nawet chcialo kliknac - a zdjecie szybko wpada w oko

pytalam wczesniej co z dlugowlosa burasią ze zdjęć Mariusza.... wiesz cos Never? to kot czy kotka? w jakim wieku, chora/zdrowa??

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lis 13, 2009 9:53 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

nie wiem, ale się dowiem. jesli jest dt (nawet po leczniu) moge ja jeszcze dzisiaj wyciagnac i umiescic w lecznicy... byc moze udaloby sie dzisiaj zalatwic bezplatne testy....

Never

Post » Pt lis 13, 2009 9:55 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

A co do zdjęć, to pewnie moderator je zamienil na linki... Mariusz, czy moglbys je wkleic w ciut mniejszej wersji? to przekleję do pierwszego posta....

Never

Post » Pt lis 13, 2009 10:18 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

Dziewczyny, na kwarantannę weszła piękna biało bura koteczka z podpisem "porzucenie"... :cry: :cry:

Obrazek
ID: 0630/09
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Masc: biało-bure
Skad: porzucenie

Obrazek
ID: 0631/09
Masc: bury
Skad: Żwirki Wigury

Wybaczcie, że się na dwa zdjęcia rozdrabniam, ale serce mi ścisnęło :-( Jeżeli wieczorem dojda koty na stronie schronu, dokleję.
Obrazek

atrophy

Post » Pt lis 13, 2009 10:26 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

:cry:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt lis 13, 2009 10:27 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

Never pisze:A co do zdjęć, to pewnie moderator je zamienil na linki... Mariusz, czy moglbys je wkleic w ciut mniejszej wersji? to przekleję do pierwszego posta....

Nie, to nie moderator... Zajme sie tym wieczorem.

M.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pt lis 13, 2009 10:28 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

atrophy pisze:Dziewczyny, na kwarantannę weszła piękna biało bura koteczka z podpisem "porzucenie"... :cry: :cry:

Obrazek
ID: 0630/09
Masc: biało-bure
Skad: porzucenie

Obrazek
ID: 0631/09
Masc: bury
Skad: Żwirki Wigury

Wybaczcie, że się na dwa zdjęcia rozdrabniam, ale serce mi ścisnęło :-( Jeżeli wieczorem dojda koty na stronie schronu, dokleję.

Jeezu jakie slicznoty
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Post » Pt lis 13, 2009 10:34 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

Czy burasia jest minikotkiem? Wydaje się taka maleńka w transporterze :-(
Obrazek

atrophy

Post » Pt lis 13, 2009 10:36 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

Póki koty są na kwarantannie, nie mozna ich wyciągnąć - mozna jedynie zapisac się. nie wiem jak jest w sytuacji porzucenia.... w pn powklejam wszystki Twoje fotki, atrophy, na pierwaszą stronę, także fotki i filmy od Mariusza :P
Jutro mam rozmowę, trzymajcie kciuki.
Tak jak obiecałam będę próbowac wyciągac jednego kota, zorientuję się który przypadek jest pilny, ale: nie mogę wyciągac tych kotow, ktore są mi nadroższe - dorosłych burasek i szaraczków. I jest mi z tym bardzo żle, bo one mają najmniejsze szanse, ale kto je zaadoptuje? :(
Maluszek wyciągnięty w ostatnią niedzielę przez sympatycznych ludzi ma biegunkę i wymiotuje - chyba robalami. Podałam info co robic, zeby uwazac na pp... tam niestety nie informują ludzi o tym na co trzeba uwazac po adopcji zwierzaka, a nie kazdy wie. Ci Państwo akurat wiedzą co to pp, ale ilu jest tkaich ludzi? :(
Jest jeszcze jedne pilny przypadek - maluch - jedyny ozdrowieniec po pp siedzi zaknięty w malej klatce, nikt go nie chce..... W schronie mówią - i super - ze nie moze trafic do domu z kotami (no nie do konca tak jest) i pewni to ludzi odstarsza. To burasek.

Never

Post » Pt lis 13, 2009 10:40 Re: Paluch:3 długowłose fot s19, wysoka umieralność, szukamy dt

Never pisze:Jest jeszcze jedne pilny przypadek - maluch - jedyny ozdrowieniec po pp siedzi zaknięty w malej klatce, nikt go nie chce..... W schronie mówią - i super - ze nie moze trafic do domu z kotami (no nie do konca tak jest) i pewni to ludzi odstarsza. To burasek.

:crying: POMÓŻCIE!!!!
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

[poprzednia][następna]