* Bonifacy z Opola - już mam domek. :) *

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 20, 2009 13:09 Re: *Schr.Opole - Bonifacy. :) *

Bonifacy juz w domu rozrabia! Pierwszy posilek za soba, teraz tylko musi wszystko porzadnie obwachac! :ryk:
Dziekujemy bardzo wszystkim, ktorzy byli zaangazowani w adopcje Bonifasa. Dziekujemy przede wszystkim Patrycji, ktora to wszystko potrafila zoorganizowac i dopilnowac.
Kocur jest przepiekny! Dostojny i miziasty!
Nasze zycie na pewno sie od teraz zmieni.... NA LEPSZE!!!
:lol: :lol: :lol:
Dzieki wielkie!

P.S.Wkrotce fotorelacja z przygod Bonifasa! :kotek:

blankmatte

Od: Śro gru 16, 2009 22:15

Post » Nie gru 20, 2009 13:13 Re: *Schr.Opole - Bonifacy. :) *

blankmatte pisze:Bonifacy juz w domu rozrabia! ...

Obrazek

Powodzenia Kocurku. :)

/Poprosiłam o przeniesienie Bonifacego na Koty./

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie gru 20, 2009 14:18 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Cieszę się, że mogłam zobaczyć go na żywo :) Piękny kocurek :)

Jeszcze raz gratuluję powiększenia rodziny :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie gru 20, 2009 15:38 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Kruszyna pisze:Cieszę się, że mogłam zobaczyć go na żywo :) Piękny kocurek :)

Jeszcze raz gratuluję powiększenia rodziny :ok:

A my dziekujemy za dostarczenie kocurka i wiele dobrych rad :ok:

blankmatte

Post » Nie gru 20, 2009 16:26 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

No Bonifas już w nowym domku, podróż super grzeczny kocio pogadaliśmy sobie trochę :ryk: w domku pozwiedzał poocierał sie a teraz widzę że już rozrabia :ok: Czekamy na relację pozdrowionka.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Nie gru 20, 2009 19:15 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Powodzenia Bonifacy w nowym domku :ok: :ok:

Bardzo się cieszę, że Ci się udało :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Nie gru 20, 2009 19:44 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Kotek sie rozkreca.. :lol:
momentami nawet nie daje spokoju bo ciagle sie ociera i domaga miziania!
Tylko na dzwiek otwieranych drzwi i kluczy u sasiadow ucieka pod lozko...
jakies zle wspomnienia...? :cry:

ale i tak ogolnie to bardzo nas zaskoczyl - pozytywnie oczywiscie!

blankmatte

Post » Nie gru 20, 2009 20:17 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Bonifacy, gratulujemy Ci najwspanialszego świątecznego prezentu - własnego DOMKU :1luvu:

Bardzo przepraszamy za ogólny brak odzewu w sprawie transportu, ale komp był poza naszym zasięgiem z powodu przedświątecznej gorączki :oops:
Najważniejsze, że Bonifacy jest już u siebie - dzięki daga80 :1luvu:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Nie gru 20, 2009 22:14 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Kruszyna pisze:Cieszę się, że mogłam zobaczyć go na żywo :) Piękny kocurek :)

Ja też! Bonifacy to dużo kota w kocie :) i do tego łagodny jak baranek :) miziasty misiaczek :1luvu:

Pati, i widzisz? warto było poczekać :)

blankmatte :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 21, 2009 9:28 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Ja ostatnio to mam nastrój :( czarnowidztwo, dołki itp...

Wiem, że się powtarzam, zapewne pisałam to w mailach a może i nawet gdzieś na forum ale Bonifacy był dla mnie bardzo ważnym, bardzo wyjątkowym kotem. Od kiedy mam koty i pomagam kotom chyba pierwszy raz widziałam kota, którego miłość do człowieka jest bezgraniczna i bezdyskusyjna. Miałam wrażenie, że Boniś wyzbył się całego kociego indywidualizmu, charakteru na rzecz miłości do człowieka. A od ludzi zaznał tyle złego! Dlatego "wybrzydzałam" w domkach dla niego. To kot, którego bardzo łatwo zranić, zadać mu straszny ból ponieważ pochodziłby od tych, których Bonifacy pokochał nad swoje życie. Tak jak Kinga napisała gdzieś, o Bonifacego pytali ludzie dla których taki bezproblemowy kot miał być rozrywką. Boniś podobał się wielu osobom ale tylko raz wdałam się w dłuższą rozmowę z Wrocławiem (z tą osobą od przeorganizowania życia :? ) oraz w jedną dłuższą dyskusję mailową z Panią Anią. I z tej drugiej ogromnie się cieszyłam :) Jest w śród nas dużo ludzi szukających domów dla bezdomnych kotów, nie wiem czy macie też coś takiego - o koty przychodzi wiele zapytań ale raz na wiele, wiele maili przychodzi taki jeden i już jest wiadomo, że to TEN dom. I reszta rozmów, wizyty przed-adopcyjne zdają się być tylko formalnością bo już po tym pierwszym mailu, po pierwszej rozmowie już wszystko wiadomo. Tak było z Trudzią, od kiedy zmieniłyśmy w ogłoszeniach zdjęcia na piękne zdjęcia Cameo, telefon się urywał ale przyszedł jeden mail i sms od Pani Oli i wiedziałam, że Trudi pojedzie do Wrocławia. Tak samo było z Bonifacem, to się czuje.

Pani Aniu, znowu się powtórzę ale dziękuję, dziękuję najgoręcej jak potrafię za uratowanie, być może, jedynego kota z taką duszą i takim charakterem, kota tak bardzo dla mnie ważnego.

No i bardzo jestem ciekawa jak minęła noc :) A co do tego odgłosu, którego Boniś się tak boi to nie mam pojęcia :( Niestety w przypadku dorosłych kotów o nieznanej przeszłości ciężko domyśleć się, co tego kota spotkało w przeszłości, dlaczego ma takie a nie inne lęki. Myślę, że biorąc pod uwagę to, co zrobili mu jego "ludzie" można przypuszczać, że Boniś może mieć trochę złych wspomnień.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon gru 21, 2009 15:42 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Boo77 pisze:Pani Aniu, znowu się powtórzę ale dziękuję, dziękuję najgoręcej jak potrafię za uratowanie, być może, jedynego kota z taką duszą i takim charakterem, kota tak bardzo dla mnie ważnego.

No i bardzo jestem ciekawa jak minęła noc A co do tego odgłosu, którego Boniś się tak boi to nie mam pojęcia Niestety w przypadku dorosłych kotów o nieznanej przeszłości ciężko domyśleć się, co tego kota spotkało w przeszłości, dlaczego ma takie a nie inne lęki. Myślę, że biorąc pod uwagę to, co zrobili mu jego "ludzie" można przypuszczać, że Boniś może mieć trochę złych wspomnień.

Dziękuję za te ciepłe słowa.. Mam nadzieje że ten kochany kocur będzie z nami szczęśliwy. :1luvu:
Rzeczywiście ma niezwykły charakter tylko jeszcze troche mu przeszkadzają wszelkie odgłosy zza drzwi,
a wtedy ucieka. Musi się przyzwyczaić po prostu. Za jakiś czas wrzucimy zdjęcia żeby wszystkie ciocie mogły go znowu zobaczyć :ryk:

A jeżeli chodzi o noc to było różnie, raz kładł się obok i spał a za jakiś czas znowu zaczynał zwiedzać.
Z wielkim upodobaniem pcha się do łazienki, no i oczywiście na parapet i łóżko..

Życzymy razem z Bonifacym aby wszystko się na święta ułożyło
Pozdrawiamy bardzo ciepło :kotek: :kotek:

blankmatte

Post » Pon gru 21, 2009 17:28 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PIerwsza porcja dla cioć Bonifasa :1luvu:

blankmatte

Post » Pon gru 21, 2009 18:34 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Znalazł swoje miejsce na łożku :ryk: słodzinku mizianki i przytulanki a dla domku pozdrowienia.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon gru 21, 2009 21:10 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

Jak miło cię widzieć zadowolonego w swoim domku :lol:

Odwiedzaj nas często, mizianki dla ciebie i ukłony dla Dużych :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Pon gru 21, 2009 22:39 Re: *Schr.Opole - Bonifacy - już w swoim nowym domku. :) *

blankmatte pisze:Obrazek

Nareszcie Bonifacy ma swój własny fotel :1luvu:
Dokładnie tam widziałam go od naszego pierwszego spotkania :1luvu:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

[poprzednia][następna]