CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 09, 2009 21:38 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Piękne zdjęcia! I piękna kicia!... Ja tylko bym prosiła o więcej zdjęć w poziomie, bo takie się lepiej wyświetlają na stronie, a przecież taka piękna panna powinna być odpowiednio przedstawiona, żeby odpowiedni Ludź mógł się w niej zakochać :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt paź 09, 2009 21:53 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

No dobrze postaram sie !!!!
Ja to dopiero zaczynam z tymi fotkami i nie wiem dlaczego takie wielkie.
Zapomnialam tylko dodac ZE TO JEST PRAWDZIWY, CUDOWNY KOT, KOTKA.
TAKI NORMALNY KOT no dobrze KOTKA.
No ma jedna wade, taka malenka, ale to powiem zainteresowanym.
NO i Szukamy kogos na DS kto bedzie odrobine inteligentniejszy od Blade.
Wiem, wiem bedzie problem ale inni odpadaja w przedbiegach :ryk: :aniolek: :spin2:
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Sob paź 10, 2009 11:19 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Jaka ona cudna :1luvu:

ptok pisze:NO i Szukamy kogos na DS kto bedzie odrobine inteligentniejszy od Blade.
Wiem, wiem bedzie problem ale inni odpadaja w przedbiegach :ryk: :aniolek: :spin2:

weryfikację przyszłych domków będziemy zaczynać od testów na inteligencję 8) :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob paź 10, 2009 18:03 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Ale wieści! :ok: I jakie cudne foty.
Świetnie, że się 'poczuła' u Ciebie. Teraz trzymam kciuki za domek.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Nie paź 11, 2009 22:33 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Witam, dzisiaj dopiero przeczytalam JEJ cala historie.
Mam ja dopiero 11 dni, to malo ale wiem, ze nie jest to typ miziaka.
Wprawdzie uwielbia sie ocierac, czasami spi mi na kolanach ale to taki PRAWDZIWY KOT.
Ma swoje drogi.
Chce jej dac 2 tygodnie na spokojne zadomowienie sie a potem bedzie poznawac MOJA BANDE ZBIROW.
Teraz widzi ich wszystkich przez okno i bardzo chce sie z nimi spotkac. :strach: :strach: :strach:
Moje 2 psiaki wparowaly do niej i.. i.. i...i NIC :!:
Dzisiaj widzialam jej technike otwierania szafek w kuchni, OBLED :ryk:
Jedna lapke wciska z jednej stony pod uchwyt a druga z drugiej strony i tak ladnie przechyla sie do tylu :spin2: calym cialkiem.
Mam swojego kocika Myszka, ktory uwielbia wieczorem lapac za lydki, no czasami przesadza, ale to tylko zabawa.
Wspina sie po gaciach, a wazy z 8 kilo i co mam go wysylac na specjalistyczne badania.
Blade nie lubi dloni. Nie dziwie sie jej. Czasami wali tymi swoimi lapkami jak jej sie cos nie podoba ALE bez pazurkow. :!:
Zawsze ma je schowane, 11 dni a nie mam nawet zadrapania.
Mysle ze to jest CUDOWNY KOT dla kogos kto lubi towarzystwo.
Dla kogos kto umie docenic swiat takiej istoty, bez skrajnego jakiegos ludzkiego ingerowania.
Mowie wam to jest taki fajny kot :wink:
http://images38.fotosik.pl/209/acebb74a683fdf20med.jpg
Obrazek Obrazek

ptok

Post » Nie paź 11, 2009 23:00 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Takie wieeelkie ślepka! :mrgreen:

I co się gapisz? 8O

Tak mi przyszło do głowy - po kimś małpuję... Blade: 100% kota w kocie ;)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto paź 13, 2009 18:22 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

ciesze sie, ze trafila do Ciebie.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto paź 13, 2009 18:39 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Oczka bystrzachy.
Super kotucha.
Komu parę kilo inteligencji w ciepłym futrze?

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto paź 13, 2009 20:31 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Myślę, że czas zmienić tytuł na bardziej optymistyczny :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro paź 14, 2009 22:14 Re: CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Dzikujemy za ta ZMIANE :piwa:
Dzisiaj super inteligentna kotka miala wieczorek zapoznawczy.
5 kotow o 2 psy.
Wlasciwie to wszyscy wparowali do niej na wizyte, oj ale bylo ogladania, czasami przybieralo to forme taka niegrzeczna.
Do tego stopnia ze przetrzepali jej legowiski ale widac jej sie to podobalo.
Chodzili na paluszkach, tak jak w muzeum, wycieczka po kolei sie przesuwala.
Tylko przesadzili z tym legowiskiem
Nasza pannica lubi przesiadywac na oknie w kuchni, wszystko widzi i kontroluje.
Wolam ja Kicia,a ona zawsze odpowiada.
Obrazek Obrazek

ptok

Post » Czw paź 15, 2009 10:19 Re: CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Koty to ciekawskie stworzenia, widocznie były ciekawe co też w tym legowisku jest takiego, że tak długo nie mieli do niego dostępu :wink:
Za Blade i resztę towarzystwa :ok:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw paź 15, 2009 20:22 Re: CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

ptok pisze:Chodzili na paluszkach, tak jak w muzeum, wycieczka po kolei sie przesuwala.
Tylko przesadzili z tym legowiskiem
Nasza pannica lubi przesiadywac na oknie w kuchni, wszystko widzi i kontroluje.
Wolam ja Kicia,a ona zawsze odpowiada.

:ryk: Masz świetnie wychowane futrzaki! Moje by tego po cichu nie załatwiły ;)
Kicia, powiadasz? :mrgreen:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw paź 15, 2009 20:35 Re: CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

:ryk: :ryk: :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw paź 15, 2009 20:48 Re: CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Ptoku - Aniele każdy Twój wpis to uśmiech na mojej twarzy i balsam na moja dusze choć moje ego cierpi :ryk: :ryk: :ryk: grunt że Blade jest szczęśliwa i nabiera "ogłady" - u mnie tez reagowała na 'Kicię" i "Niunię' i na "Cholerę" też :twisted:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon paź 19, 2009 23:49 Re: CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Nie wiem, czy powinnam się wypowiadać jako bardzo niedoświadczona "kociara" (Ildefons mieszka ze mną od niecałych 3 miesięcy), ale tak na ludzki rozum:

Cieszę się, że Blade, Niunia, czy jak ją chcecie zwać, uspokoiła się i znalazła dom - ale o ile dobrze się wczytałam, to dom jest tymczasowy, czyż nie? Więc zaraz czeka kocicę kolejny stres, kolejni ludzie, którzy jej nie kochają, bo ją oddali. Jest też wybitnie niezrównoważona - z tego, co opisywały Panie mające ją na przechowanie - kotka się męczy. Czy naprawdę wszyscy z Was uważają, że takie przerzucanie kota z domu do domu, ciągłe zmiany, ten cały stres, który przechodzi - są konieczne? Żal mi jej bardzo i naprawdę się zastanawiam, czy jeśli po raz kolejny będzie musiała zmienić miejsce zamieszkania, to czy nie zwariuje doszczętnie.

Piszą tu niektórzy (nie znam Was, wybaczcie) o ranach i bliznach - owszem, też mam ślady na nogach po tym, jak Ildefons uczył się wskakiwać na kolana i z nich zjeżdżał - ale teraz już umie i nie drapie. Dziwi mnie natomiast, że traktujecie Państwo te ślady jako powód do dumy, że jest się czym pochwalić.

Kiedy byłam dzieckiem, rodzice przygarnęli dla mnei psa. Był z niego dziki wariat, gryzł, rzucał się, a do tego był cholernie złośliwy. Żeby się z psem pobawić, musiałam zakładać grube zimowe łapawice z jednym palcem. Pies wrócił do budy, z której został wzięty, potem przygarnął go ktoś na stróża domu z ogrodem - dlatego nie było problemów ze sr... załatwianiem się na dywan (i to złośliwie - łajdak odsuwał gazety, którymi było wyłożone mieszkanie). Na szczęście była możliwość oddania go - gdyby tak się jednak nie stało, cała rodzina łącznie z mniej więcej ośmioletnią mną - była gotowa go uśpić.

Mój Ildefons jest złotym kotem, bardzo się z tego cieszę - ale jeśli by się okazało, że robi się tak agresywny i może być niebezpieczny dla innych ludzi i kotów - poważnie bym się zastanowiła nad uśpieniem. Przede wszystkim dlatego, żeby oszczędzić mu męki - ja jestem zdania, że lepsza spokojna, humanitarna śmierć, niż życie na psychotropach albo w ciągłej psychozie.

Może poleci w moją stronę kilka niepochlebnych opinii - nie przejmuję się tym. Uważam jednak, że jeśli kotka miałaby dalej być dręczona (tak, dla mnie takie utrzymywanie jej na siłę jest dręczeniem), lepiej by było dla niej spokojnie zasnąć.

ciemna-blondynka

Od: Pon paź 19, 2009 23:28

[poprzednia][następna]