Czaruś w swoim domku na resztę życia .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 09, 2020 10:08 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Nigdy żaden kocurek nie miał zakładanych szwów. Koty odbieram już całkowicie wybudzone, Tobie oddano kota jeszcze przymulonego. Niech sobie odpoczywa, wodę może pić, ale jedzenia nie dawaj.
Młodziutki jest, to dobrze. Znajdzie domek, ale chodzi o to, aby domek był ze snów, bo kot cudowny.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 09, 2020 10:09 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Żeby wszystko było klarowne :kotek:

Obrazek

kicikici3

Od: Sob lip 01, 2017 13:22

Post » Czw sty 09, 2020 10:10 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

ewar pisze:Nigdy żaden kocurek nie miał zakładanych szwów. Koty odbieram już całkowicie wybudzone, Tobie oddano kota jeszcze przymulonego. Niech sobie odpoczywa, wodę może pić, ale jedzenia nie dawaj.
Młodziutki jest, to dobrze. Znajdzie domek, ale chodzi o to, aby domek był ze snów, bo kot cudowny.

Takiego właśnie mu szukamy .Cudownego domu na zawsze :1luvu:

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 10:17 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Teraz dopiero wyszedł z transportera, chociaż bardziej było to wyczołgiwanie się .jest mocno pod wplywem środków, łapy się mu rozjeżdżają , przewraca się .
Nie poznaje mnie , tak jakby . Ciężko mi na to patrzeć . W dodatku w piwnicy coś wiercą i jest hałas .

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 10:42 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Pomożecie mi z ustaleniem jak określić jego futro w książeczce zdrowia ? rodzaj sierści -krótka prosta , znaki szczególne ?
barwa -rudy czy rudy pręgowany ? z białymi znaczeniami ?

Muszę mu zrobić zdjęcie do książeczki dodatkowo.

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 11:11 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Usuneli mi jedno ogłoszenie Czarusia na olx . Czy jak dodam raz jeszcze,ale zmienię profilowe w ogłoszeniu to przejdzie ?
Bo komunikat usunięcia był taki ;
Ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ w innym aktywnym ogłoszeniu oferujesz ten sam przedmiot lub usługę, na co wskazuje opis lub zdjęcia.

Jeden przedmiot można oferować tylko w jednym ogłoszeniu. Nie pozwalamy na zamieszczanie duplikatów ogłoszeń.

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 12:34 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Fakt, OLX tak ma. Czasem można przemycić, ale musiałabyś zmienić zdjęcia i imię.
Fajnie, że Czaruś jest młody, łatwiej mu będzie znaleźć dom.
Futro opisz jako rude, z białymi skarpetkami :D Albo rudy, a białe w znakach szczególnych.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 09, 2020 14:14 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Dramat normalnie, nie wiem co oni mu dali i ile, ale Czaruś do rana ,może nie wrócić do siebie. Jest cały czas oszołomiony i wystraszony , szybko dyszy . Czasem aż język wystawia a jego futro pachnie medyczną chemią . Pierwszy raz i ostatni raz robiłam tam zabieg .

Jak Lisię czy Maćkę odbierałam, to były przytomne, świadome z normalną koordynacją ruchów, żadnego dyszenia i oszołomienia i strachu . Zupełnie jakby żadnej narkozy nie było . A tu wszystko na odwrót . Po prostu dramat . A jeszcze mam iść na kontrolę w sobotę i antybiotyk .

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 14:20 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Moim zdaniem coś jest nie tak. Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do weta. Może potrzebna jest kroplówka. To dyszenie mi się nie podoba

Shidri

Od: Śro sie 01, 2018 10:46

Post » Czw sty 09, 2020 14:52 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Teraz już chodzi prawie normalnie, ale oddycha 60 razy na minutę

EDIT oddech już w normie (od 30-40 na minutę )wydaje mi się , że przyśpieszony oddech z wcześniej, spowodowany był silnym pobudzeniem po narkozie . Mam raczej doświadczania z ostatnich 3 lat, że koty po narkozie jak nie dostaly jeść to drzemały a on od przyjazdu, cały czas chodził po całym pokoju, patrzył nawet na parapet, nie umiał sobie znaleść miejsca .Nie chciał się położyć i miauczał.

Teraz już zaczał się ocierać i nawet zamruczy chwilami . Tyle że liże sobie okolice intymne . I już nie ma śladu srebra na mosznie .
A że nie mam doświadczenia, to wstawię zdjęcia rzeczonych , tak jak wygląda to teraz ,i czy to tak ma być .Czy on sobie nie rozliże tam rany ?

Obrazek

O której mogę dać mu pierwszą małą porcję jedzenia ?O 9.30 go odbierałam . Resztę znacie , czy o 18tej będzie ok ?
Ostatnio edytowano Czw sty 09, 2020 17:32 przez kicikici3, łącznie edytowano 1 raz

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 16:56 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Dostałam wiadomość w sprawie Czarusia, ale taka jakaś. Jak mam na to spojrzeć , bo odebrałam to mało zachęcająco ;

Cytat " Dzień dobry, kiedy i gdzie można obejrzec Czarka ? Zobaczyliśmy ogłoszenie i jesteśmy zainteresowani . "

Tyle. Kurde , Czaruś to nie eksponat aby go oglądać . Coś czuję że dziecko chce obejrzeć żywą maskotkę .

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 17:01 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Wiesz, ale ludzie naprawdę bardzo różnie piszą- czasem najpiekniej okazują się do niczego, a ci lapidarnie wyrażający myśli okazują się świetni.
Ja bym odpisała, że najpierw proponuję kontakt telefoniczny, wymianę informacji, by wstępnie ustalić, czy dalszy etap ma sens- to juz jakaś weryfikacja będzie.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Czw sty 09, 2020 17:15 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

maczkowa pisze:Wiesz, ale ludzie naprawdę bardzo różnie piszą- czasem najpiekniej okazują się do niczego, a ci lapidarnie wyrażający myśli okazują się świetni.
Ja bym odpisała, że najpierw proponuję kontakt telefoniczny, wymianę informacji, by wstępnie ustalić, czy dalszy etap ma sens- to juz jakaś weryfikacja będzie.

No tak zaproponowałam, grzecznie odpisałam że Czaruś aktualnie odpoczywa po kastracji, która miała miejsce w dniu dzisiejszym itd.
W ogłoszeniu pisze jak byk że Wadowice , bo tylko to ogłoszenie mi zostało . Wygląda to tak, jakby tylko zdjęcia obejrzeli ale nie czytali opisu.
Przypomniałam , że wpierw ja chciałabym odwiedzić i poznać oraz porozmawiać z osobami, które chciałyby Czarusia adoptować i omówić różne szczegóły . Zaproponowałam również rozmowę telefoniczną , najchętniej jutro (ja zadzwonię ) w godzinach popołudniowych ,jeśli są zainteresowani Czarusiem itp itd . Pozdrowiłam , wszystko grzecznie ładnie , ale zwrotna wiadomość nie przyszła :roll: :? . Oni chcą se oglądać . Parę kotów adoptowanych, w tym Lisia jako ostatnia ( z Bochni) i nie proponowałam że chce sobie wpierw pooglądać . Rozmawiałam długo przez telefon z opiekunką , chyba z 2 godziny .Potem mi Lisię , opiekunka przywiozła . Tego smsa ,pewnie napisał ktoś z okolic lub wadowic, nie przedstawiając się nawet i pewnie z oczekiwaniem , że dam kota jak maskotkę z rąk do rąk .
W tej pipidówie , pewnie dobrego domu nie znajdę . Zmienię lokalizację na Kraków jak mi radzono pare razy

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 17:20 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Ooo , odpisali . Zgadzają się na telefon jutro .

kicikici3

Post » Czw sty 09, 2020 17:36 Re: Moje koty i kocie sprawy. RUDY CZARUŚ SZUKA DOMKU .

Pamiętaj, że masz kota ze snów, zrobionego, pięknego i o cudownym charakterze. To oni mają to docenić i zabiegać o niego. Mnie kiedyś powiedziano, że mam tak postępować, jakbym miała dziecko do adopcji.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]