Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 14, 2015 14:07 Re: Herbatka u Alienorka

Uffff.. nie obsikali kotka :mrgreen:
Przecież taki obsikany kotek to musiałby się dokładnie umyć 8O , no, chyba, że duża by to załatwiła jakoś :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 14, 2015 16:38 Re: Herbatka u Alienorka

czyli przyjaźń "zapluta" ... tfuuuu zasikana :ryk:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw sty 15, 2015 13:28 Re: Herbatka u Alienorka

Toperka muszę wynosić z domu aż na zewnątrz zanim postawię bo sika - a zamknięcie drzwi na klucz z nim pod pachą to trochę wyzwanie :smokin: . Wczoraj zaczął sikać na klatce, dziś przed drzwiami mieszkania - zmywanie o 23ciej korytarza - bezcenne. W dodatku zapomniałam gdzie dałam odwanniacz i w końcu spryskałam płynem do mycia okien i dał radę zabić zapaszek. :ok:
Rusię muszę częściej nacierać olejkiem z dziurawca bo po 2 dniach przerwy (bo organizm szaleje) widać, że gorzej się goi ta skóra.
Aha, na wyniki jakiegoś badania Topcia jeszcze czekamy.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 15, 2015 16:24 Re: Herbatka u Alienorka

A u nas pieski sobie sikają na schody, albo przed wejściem i nikt nie sprzata , o. :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 15, 2015 17:44 Re: Herbatka u Alienorka

Hej Alienorku
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw sty 15, 2015 18:48 Re: Herbatka u Alienorka

morelowa pisze:A u nas pieski sobie sikają na schody, albo przed wejściem i nikt nie sprzata , o. :twisted:

Ja sprzątam bo
a) nie chcę, by śmierdziało - przecież tu mieszkam i z klatki mi "ciągnie" i chłód i zapachy,
b) nie chcę, żeby ludzie się złościli i obgadywali mnie za plecami,
c) bo staram się nie mieć w odwłoku komfortu innych i raczej mam nadzieję, że to i w drugą stronę zadziała.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sty 15, 2015 20:07 Re: Herbatka u Alienorka

Każdy normalny by sprzątał. Ale tu różni mieszkają ..
Do mnie zapachy nie dochodzą, a pieski mieszkaja na dole - mają bliżej do swoich sików :mrgreen:
To zresztą nie zawsze, ale i tak nikt się nie przejmuje. Zwrócenia uwagi by nie zrozumieli po prostu :?

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 16, 2015 9:41 Re: Herbatka u Alienorka

Mi się zdarzyło sprzątnąć po moim kocie - Ofelia kiedyś na spacerze nakupkała na trawnik i nie zakopała (tym bardziej że trawą ciężko :wink: ). Nie chciałam, żeby ktoś wdepnął, wyjęłam woreczek i posprzątałam.
Szkoda że inni tego nie robili po pieskach :evil: Nie zdarzyło mi się co prawda wdepnąć, ale po trawnikach przed blokiem trzeba było chodzić zygzakiem :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 16, 2015 10:43 Re: Herbatka u Alienorka

Widzę, że wielu ludzi jednak sprząta po pieskach - przynajmniej w okolicy - chodzą z woreczkami. Kupy są, bo nie wszyscy [np. w naszym domu - buce jedne :twisted: ], ale na mnie nie robi to większego wrażenia. Patrzę zwykle pod nogi, szczególnie na naszym podwórzu właśnie, bo kupy to tu najmniejszy problem :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 16, 2015 11:31 Re: Herbatka u Alienorka

morelowa pisze:Widzę, że wielu ludzi jednak sprząta po pieskach - przynajmniej w okolicy - chodzą z woreczkami. Kupy są, bo nie wszyscy [np. w naszym domu - buce jedne :twisted: ], ale na mnie nie robi to większego wrażenia. Patrzę zwykle pod nogi, szczególnie na naszym podwórzu właśnie, bo kupy to tu najmniejszy problem :twisted:

No to wyobraź sobie kupsko wyprodukowane przez psa wielkości cielaka, ewidentnie źle karmionego lub mającego problemy jelitowe, cuchnące pod drzewkiem przez kilka tygodni :evil:
Gdyby wtedy padało, to może by rozmyło, ale że było sucho, to kupsko leżało i śmierdziało, póki nie skamieniało :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 16, 2015 12:09 Re: Herbatka u Alienorka

Zmieniając temat (tak, zdarzyło mi się raz zostawić toperkową kupę na chodniku - bo byłam z Rukią i Toperem, on miał rozwolnienie a mnie już ręki brakło, żeby cokolwiek więcej niż rzucić na to chusteczkę higieniczną - idę dziś znów na Frankensteina z Benedictem Cumberbatchem i Johnym Lee Millerem i mam nadzieję, że będzie ta właściwa wersja (tj. z BC jako Stworzeniem), bo jak znów ta druga to się wkurzę i zrobię awanturę.

Alienor

Post » Pt sty 16, 2015 17:42 Re: Herbatka u Alienorka

Toperek obsikał Kotka :) u nas Kotek wypiął zadek kiedyś i obsikał innego Kotka ,a Alf nasz piesek za TM już jest został obdzielony pawiem z kłaków bo spał razem z Kotem

Alienor dzisiaj ja pojechałam z rana na trupie myszy 8O nie wiem którędy ta mysz weszła ,pewnie po murze ,Koty ją w nocy zabiły i zostawiły na podłodze w kuchni

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt sty 16, 2015 19:44 Re: Herbatka u Alienorka

Kociama pisze:Toperek obsikał Kotka :) u nas Kotek wypiął zadek kiedyś i obsikał innego Kotka ,a Alf nasz piesek za TM już jest został obdzielony pawiem z kłaków bo spał razem z Kotem

Alienor dzisiaj ja pojechałam z rana na trupie myszy 8O nie wiem którędy ta mysz weszła ,pewnie po murze ,Koty ją w nocy zabiły i zostawiły na podłodze w kuchni

Moja kotka kiedyś przyniosła upolowaną mysz do domu i oddała , albo jej zabrały psy :? Zastanowiło mnie co one tak się pakują pod łóżko i wąchają i wąchają. Jak zaczęłam sprawdzać, to flaczki były wszędzie, pod łóżkiem, łóżka trzeba było rozsuwać, pościel wymieniać ( akurat sypialnia ). jak siedzi kota na parapecie i chce wejść do domu, to najpierw sprawdzam czy ma coś w paszczęce :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 16, 2015 23:32 Re: Herbatka u Alienorka

U moich rodziców są trzy koty wychodzące, myszy na tarasie na porządku dziennym i nocnym :) a w domu pyszne jedzonko czeka hah kiedyś kreta przytargaly, ptaszki często, koci mordercy haha parę razy z wrzątkiem wniosly myszy do domu - i na środku salonu polozyly...raz Skarpetka z żywa przyszedł i dumny mamie pod nogami polozyl... mój Misiek raz z żywym szpakiem wpadł mamie do pokoju, sodoma i gomora nastąpiła wtedy...oj bywa wesoło, a jeszcze weselej jak się psinka Diana do zabawy myszami przyłączy :):)
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Sob sty 17, 2015 8:39 Re: Herbatka u Alienorka

Mam nadzieję, że szpak został uratowany??
A pies nie bawi sie żywymi myszkami?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]