Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 25, 2014 21:03 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

A znowu wczoraj niestety nie pokazała się kotka którą Iza próbowała złapać w środę czyli mama tamtych kociaków,
o których mowa w poście wyżej. Nie pokazała się wcale na karmieniu - tutaj ciąża dosyć wysoka i możliwe, że kotka się niestety okoci :(

Na dzisiejszy zabieg została złapana jej ciężarna siostra, również z tego miejsca gdzie była brana kotka przedwczoraj. Ciąża średnia.
Ta kotka w tamtym roku urodziła martwy miot i miała podejrzenie guza listwy mlekowej. Na szczęście okazało się, że to było
spowodowane martwym miotem i wszystko zniknęło samoistnie.

Druga kotka która dzisiaj pojechała na zabieg to nowa kotka z terenów zielonych tam gdzie kiedyś Iza karmiła Księżniczkę [*]
Kotka w tamtym roku przyprowadziła 3 kociaki. Jeden szary kocurek chorował i niestety odszedł.
Pozostały 2 kotki nie znamy płci bo na razie są bardzo dzikie.

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt kwi 25, 2014 21:11 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Witam.
Moze ta informacja sie przyda, pan Pawel od ktorego kupujemy karme dla naszych podopiecznych ma do sprzedania kocie puszki 400 g. z Niemiec w cenie 1.20 za puszke.
W razie co podaje jego nr.tel. 794 931 778. Dowozi do domu.
Ja nawet tak tanio nie kupuje w Niemczech, a wiadomo trzeba tam jeszcze dojechac.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pt kwi 25, 2014 21:24 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

toz-police pisze:Witam.
Moze ta informacja sie przyda, pan Pawel od ktorego kupujemy karme dla naszych podopiecznych ma do sprzedania kocie puszki 400 g. z Niemiec w cenie 1.20 za puszke.
W razie co podaje jego nr.tel. 794 931 778. Dowozi do domu.
Ja nawet tak tanio nie kupuje w Niemczech, a wiadomo trzeba tam jeszcze dojechac.

dziękujemy bardzo za namiar :kotek: :catmilk: :catmilk:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt kwi 25, 2014 21:28 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

jutro zapewne przekażę Wam jak się czują koteczki z dzisiejszych zabiegów,
mam nadzieję że wszystko jet dobrze.. :|
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt kwi 25, 2014 21:36 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Mąż Izy za lada moment wyjeżdża, ale Iza będzie starała się organizować odpłatny transport na zabiegi i działać dalej :ok:
Ma osobę, która woziła odpłatnie w tamtym roku, ale teraz przez miesiąc nie mogła z uwagi na rozkład pracy
dlatego też wykorzystaliśmy te dni kiedy Izy Mąż był na miejscu i mógł to zrobić.

Dzięki Waszej pomocy :1luvu: udało się zrobić już 4 kotki :ok:
To bardzo dużo, ale to nie koniec :?
Nadal bardzo pilnie czekają też odpłatne kastracje. To sprawy bardzo, bardzo pilne. Kocury niestety sikają w domu :(
Jeden niestety szczególnie upodobał sobie łózko, co rusz trzeba zmieniać kołdry i prać wszystko i suszyć..
To duży kłopot i problem dla Izy :(

Jeśli uda się pomyślnie zorganizować Izie transport na kolejne sterylki
to znowu będą potrzebne środki na paliwo :oops: ale wierzymy, że powoli damy radę opanować sytuację.. :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob kwi 26, 2014 10:29 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:A znowu wczoraj niestety nie pokazała się kotka którą Iza próbowała złapać w środę czyli mama tamtych kociaków,
o których mowa w poście wyżej. Nie pokazała się wcale na karmieniu - tutaj ciąża dosyć wysoka i możliwe, że kotka się niestety okoci :(

Kotka przedwczoraj się nie pokazała bo się okociła.. :?
Wczoraj była na jedzeniu, czekała i zadowolona pobiegła za Izą na miejsce karmienia.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob kwi 26, 2014 10:39 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

W bardzo tragicznych okolicznościach zginęła wczoraj wieczorem kotka - jedna z seniorek, którą Iza opiekowała się już prawie 10 lat..
W tym miejscu było sporo kotów takich jak Płomyczek [*] jego braciszek Bartuś[*], Kicia Szylkrecia[*] ,oraz jej Staruszka Mama[*]
Z tych kotków została tylko Murzynka[*] i to właśnie ona zginęła wczoraj około 21.15 na ulicy.. :cry:
Była karmiona 10 minut wcześniej, jak zwykle radosna i zadowolona kiedy ujrzała Izę po przeciwnej stronie ulicy,
zanim do niej przeszła stąpała z łapki na łapkę - już było widać jak się cieszy..
Z ogonkiem w górze udała się pod śmietnik gdzie dostawała od jakiegoś czasu jedzenie.
Sporo wcześniej Iza karmiła ją przez lata w innym miejscu, ale tam się niestety warunki zmieniły..

Kicia zawsze punktualna, radosna, bardzo wdzięczna za opiekę. Nigdy nie wybrzydzała w jedzonku.
Z radością jadła wszystko nawet kiedy były gorsze dni finansowo.
Sprawna fizycznie, zwinna miała śliczne mięciutkie, geste i błyszczące czarno krucze futerko..
Taka była jeszcze przed godziną 21.15..
Zabrała się za jedzonko - zadowolona. Dostała na deser trochę puszeczki oprócz tradycyjnego zestawu. Uwielbiała ciepłe mleko..

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob kwi 26, 2014 10:49 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Następne koty czekały na karmienie nad rzeczką - trwało to jakieś 15 minut góra bo wdała się Iza jeszcze z młodymi
w nieprzyjemną dyskusję i znów musiała bronić praw kota przed egoizmem właściciela psa..

cytuję:

"Po powrocie wychodząc już zobaczyłam z daleka coś na jezdni.. Coś ciemnego i pomimo zmroku tknęło mnie że to Murzynka..
Niestety w ostatnim okresie kilka razy przyłapałam ją na przebieganiu mojej ulicy na drugą stronę. To ruchliwa ulica..
Nie wiem być może na mojej starej działce lub gdzieś w pobliżu, a raczej z pewnością w rejonie mojego podwórka znalazła sobie nowe miejsce.
Ten wybór niestety okazał się zły i zbyt ryzykowny. Już wtedy obawiałam się najgorszego bo ta kotka nigdy wcześniej tego nie robiła.

Zginęła od uderzenia. Niestety następne samochody bardzo uszkodziły przez ten krótki czas ciało i praktycznie zbierałam z ulicy
rękami po zdjęciu już samej kotki, ciepłe wnętrzności..
W jakimś takim amoku, czując taki ścisk w gardle wiedziałam że muszę ją pozbierać bo będę na to co zostało na ulicy
patrzeć jeszcze następnego dnia..

Dotyk w dłoniach jeszcze gorącego ciałka, bardzo zmasakrowanego.. zbieranie tego co zostało z kotki
którą się karmiło kilka minut wcześniej, pogłaskało na powitanie, widok jak je zadowolona ze smakiem..
Prawie 10 lat codziennej opieki i karmienia i potem coś takiego w drodze powrotnej.. to duży cios..
Zwłaszcza teraz dla mnie, teraz kiedy niestety dużo trudniej radzę sobie z takimi sytuacjami..

Pożegnajmy Kochani Murzynkę[*]
była z nami tak długo, była prawie od samego początku..

Odpoczywaj Kochana .. Będziemy zawsze PAMIĘTAĆ O TOBIE.. :cry: :cry: "
Ostatnio edytowano Pon kwi 28, 2014 15:30 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob kwi 26, 2014 10:56 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Żegnaj nam Kochana Murzynko.. Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon kwi 28, 2014 14:12 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

[*]
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon kwi 28, 2014 20:38 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

[']
:(

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon kwi 28, 2014 21:28 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Witam , przepraszam za brak aktywności ale sprawy osobiste ciężkie mam i dlatego...wpłatę dla Taty Niedźwiadka za zaległe 3 miesiące zrobie w polowie maja. Potem już regularnie się postaram. Tymaczasem mam pytanie czy jest aktualnie jakiś bazarek dla kotów Izy bo mam dwa płaszcze wiosenne i bym wystawiła je , dochód oczywiście na koty Izy . :kotek:

EDIT :) PRZYPOMNIAŁAM SOBIE JAK WYSTAWIAĆ NA BAZARKU I ZROBIŁAM GO . ZAPRASZAM :kotek:

viewtopic.php?f=20&t=161917
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Śro kwi 30, 2014 9:54 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wanilia03 pisze:Witam , przepraszam za brak aktywności ale sprawy osobiste ciężkie mam i dlatego...wpłatę dla Taty Niedźwiadka za zaległe 3 miesiące zrobie w polowie maja. Potem już regularnie się postaram. Tymaczasem mam pytanie czy jest aktualnie jakiś bazarek dla kotów Izy bo mam dwa płaszcze wiosenne i bym wystawiła je , dochód oczywiście na koty Izy . :kotek:

EDIT :) PRZYPOMNIAŁAM SOBIE JAK WYSTAWIAĆ NA BAZARKU I ZROBIŁAM GO . ZAPRASZAM :kotek:

viewtopic.php?f=20&t=161917

dziękujemy pięknie :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro kwi 30, 2014 9:56 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

zapraszam na nasz pachnący bazarek by zapewnić opiekę nad kotkami po sterylizacji :kotek:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=161875
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro kwi 30, 2014 10:55 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Przepraszam, że się wcinam w wątek i wiem, że Szczecin to nie Świnoujście, ale tu dziewczyna prosi o poradę, a nikt jej nie odpowiedział. Może coś byście doradziły, podpowiedziały..?
viewtopic.php?f=1&t=161934

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

[poprzednia][następna]