ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 16:14 Re: Re

kicikicimiauhau pisze:Ten opis ślepaczka może zawierać informace, jak wygląda dzień z nim, zabawa itp.? I gdzie to wysłać, na maila? :kotek:

juz pytanie poleciało w eter do ewexoxo, bo to Ewelina zajmuje się nasza stronką :wink:
Wg mnie dobrze aby historia była " ku pokrzepieniu serc" jak mawiano, aby ukazywała,że życie ze slepaczkiem jest zupełnie takie (a może nawet weselsze? ) jak z każdym innym kotkiem, aby ludzie nie obawiali się zaopiekować takim własnie wyjątkowym futerkiem :wink:
Ostatnio edytowano Czw sty 09, 2014 14:43 przez alessandra, łącznie edytowano 3 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sty 08, 2014 16:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

jerzykowka pisze:Julio Kochana,
zawsze zapominam, że w Olsztynie macie tak znakomity ośrodek weterynaryjny, nie to co Poznań :(
Niecierpliwie czekamy na wieści :ok: :ok: :ok:
A kciuki za Homerka :1luvu: :1luvu: :1luvu: zaciskam jak opętana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiu, na 14tego rano mamy termin. Będzie miał RTG, potem echo, krew, bronchoskopię i jak się jeszcze uda, to rezonans.
Się wycierpi maluszek, ale co zrobić :(
Dziś znów troszkę chrząkał :(

jerzykowka pisze: chciałabym jeszcze się pochwalić :oops: - od wczoraj koniec z czekoladkami :wink: - z diety wegetariańskiej przeszłam na wegańską. Upraszam o kciuki i ewentualne podpowiedzi :wink: :D

Ja z czekoladek na razie też zrezygnowałam, ale na wegańską z wegetariańskiej to wciąż brak mi motywacji i czasu :oops:
Ale trzymam kciuki!!!!
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 08, 2014 17:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

jerzykowka pisze: chciałabym jeszcze się pochwalić :oops: - od wczoraj koniec z czekoladkami :wink: - z diety wegetariańskiej przeszłam na wegańską. Upraszam o kciuki i ewentualne podpowiedzi :wink: :D

a ja sie zastanawiam z czego jeszcze można zejść w wegetariańskiej :roll:
jak z ciastek i flachy to ja sie nie pisze na takie cóś :? :wink:

kciuki trzymamy za Homerka -dobrze,że wszytsko za jednym zamachem będzie, zawsze to jeden raz stres a nie kilka :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Śro sty 08, 2014 17:48 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

a tu słoneczny Rolfik pozdrawia naszych klubowiczów -taka u nas zima :D
ObrazekObrazekObrazek

alessandra

Post » Śro sty 08, 2014 17:51 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Dziewczynka odeszła za TM [*]

Bagienka pisze:
alessandra pisze:kto zna imiona wszystkich kotów Frediego? 8)

Tom, Jerry, Oscar, Tiffany, Delilah, Goliath, Miko, Romeo, Lily i Dorothy :P

Bagienko Obrazek

alessandra

Post » Śro sty 08, 2014 19:26 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

A przymierzasz się Olu, do którejś diety? bo jak wegetarianska to możesz i ciasteczka, i flachę :mrgreen:
Jak wegan to tylko flacha Ci zostaje [byle nie ajerkoniak :roll: ]
choć te ciastka ze sklepów... wszystko sztuczne, więc...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 08, 2014 19:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

E tam, jest cała masa wegańskich słodyczy :)
http://weganskiepysznosci.blogspot.com/
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro sty 08, 2014 19:42 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

Nie, no jasne. Miałam na myśli takie normalne. Bo w ogóle to juz najlepiej sobie zrobić. Ale chałwa - tak. Chociaż .. taka prawdziwa powinna zawierać miód a nie cukier, więc dla weganina też wykluczona. Ale która zawiera :wink:
reszta ma tyle tych składników.. I soję :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 08, 2014 19:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

nio, fajnie , Axa , ino ja chałwy nie lubię, a czekolada be, jak wiedzą wtajemniczeni :wink:
zatem wegańska z racji pączków, bitej śmeitany, tudzież z deserków własnej produkcji łodpada

morelciu, wiesz, że jestem wegetarianką cała gębą, ale tylko ja Ty gotujesz :D cierpliwości ani czasu nie mam, i to spaczenie zawodowe z kalkulacją: przygotowujesz pól dnia a jesz 5 minut :(
poza tym czasem jednak jadam to , co ma pierze, a jajka to pasyjami lubię jeść :oops: chyba sie nie da mnie juz przerobić, a powinno, dla zdrowia chociażby :roll: ale w duchu jestem wegetarianką -promiś 8) tylko ciało nie chce słychać :oops:
z drugiej strony czasem miło pogrzeszyć wiedząc ,ze nie jest coś zdrowe i na pewno wątroba wysiądzie :evil: i poopychać się deserkami , no nie?

najprostszy i pycha - szczególnie na lato , no i dlatego że bardzo lekki ehem, cokolwiek to znaczy :mrgreen:

biszkopciki nasączone ponczem własnej roboty , na to jogurt owocowy bardzo gęsty, owoce z wódki lub spirytusu, bita śmietanka , można posypać kokosem np. i do lodówki
poncz: pomarańcze, cytryna, mandarynki, gin, wino białe musujące, tonik

dla gości zwykle jest w ofercie bardziej czekoladowy, bo wiem,ze normalnie ludzie lubią czekoladę :lol:

i poncz nieco inny: whisky lub brandy, amaretto, woda gazowana, nieco soku z mandarynki lub pomarańczy

alessandra

Post » Śro sty 08, 2014 20:19 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

Mmmm... miłe rzeczy wymieniasz..
Staram się nie jeść słodyczy , bez względu na to jakie są :mrgreen: Staram się i czasem jem :mrgreen:
W sumie duch najważniejszy, nie ? Pewnie byś została wege gdyby nie trzeba gotować, mieć pod nosem dobrą [indyjską :D ] knajpę wege.. Może pojedź, zobacz - słodycze mają genialne. Słodkie.

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 09, 2014 11:57 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - prosimy o podsumowanie grudnia

morelowa pisze:Mmmm... miłe rzeczy wymieniasz..
Staram się nie jeść słodyczy , bez względu na to jakie są :mrgreen: Staram się i czasem jem :mrgreen:
W sumie duch najważniejszy, nie ? Pewnie byś została wege gdyby nie trzeba gotować, mieć pod nosem dobrą [indyjską :D ] knajpę wege.. Może pojedź, zobacz - słodycze mają genialne. Słodkie.

co do słodyczy nie wiem , w knajpie wege w Katowicach, nie maja słodyczy, jednak wszystko inne - super pyszne(jest to jedyny plus tego miasta :lol: ); problem w tym,że drogie-na co dzień mało kto dałby radę finansowo: obiad na dwie osoby z napojem imbirowym, który uwielbiam to koszt powyżej 40zł, no chyba ,że ktoś tylko je surówki, to da radę :mrgreen:

alessandra

Post » Czw sty 09, 2014 14:19 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - odliczamy darowizny w PIT-str. 1

w zwiazku z pytaniami na pw odnosnie odliczenia naszych wpłat na ślepaczki, zachecam, proponuję a nawet nakazuje je odliczyć, coby fiskus miał mniej,a my więcej prócz dobrego uczynku :wink:

składkę/wpłatę dla Fundacji możemy odliczyć od dochodów w rocznym zeznaniu za rok 2013 wpisując w załączniku PIT -0 jako darowiznę w pozycji 11, należy także wypełnić wówczas część "D" na drugiej stronie PIT-0, tj. wpisać dane Fundacji oraz kwotę przekazaną. Odpowiednio wypełniamy we właściwej rubryce PIT - 37 w poz. 105, PIT-36 w poz. 151, PIT-28 w poz. 65.Pamiętajmy, aby zachować dowód wpłaty i konieczny jest dopisek "darowizna".

poniżej wzór -po kliknięciu obraz się powiększa:
ObrazekObrazekObrazek

Oczywiście niezależnie od odliczenia darowizny od dochodu, możemy przekazac 1% podatku na szczytny cel :D
KRS do PIT rocznego : 0000273953 1% dla Fundacji Agapeanimali
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw sty 09, 2014 14:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - odliczamy darowizny w PIT-str. 1 , 2

kicikicimiauhau pisze:Ten opis ślepaczka może zawierać informace, jak wygląda dzień z nim, zabawa itp.? I gdzie to wysłać, na maila? :kotek:

juz pytanie poleciało w eter do ewexoxo, bo to Ewelina zajmuje się nasza stronką :wink:
Wg mnie dobrze aby historia była " ku pokrzepieniu serc" jak mawiano, aby ukazywała,że życie ze slepaczkiem jest zupełnie takie (a może nawet weselsze? ) jak z każdym innym kotkiem, aby ludzie nie obawiali się zaopiekować takim własnie wyjątkowym futerkiem :wink:

Mam odpowiedź od Eweliny w związku z pytaniem kicikicimiauhau
Najlepiej aby trzymac sie takiego ogolnego schematu:
- jak kot do mnie trafil
- jak wygląda nasze wspolne zycie
- dlaczego postanowilam o tym zeby kot pozostal (w przypadku adopcji) lub dlaczego warto adoptowac slepaczka (w przypadku tymczasow)
W tym mozna zawrzec w zasadzie wszystko. Wazne aby byly to historie pisane z sercem. Wszystkie teksty zawsze poprawiam stylistycznie, gramatycznie, itp. Dobrze aby byly dolaczone zdjecia - przynajmniej kilka.

Zapraszamy do pisania ślepaczkowych historii, które umieścimy na www i bardzo chętnie poczytamy Obrazek

alessandra

Post » Czw sty 09, 2014 19:03 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - odliczamy darowizny w PIT-str. 1 , 2

zapraszam Dobre Dusze na wątek Tulinka-ujawniamy się i prosimy o dobre czary viewtopic.php?f=1&t=159642

alessandra

Post » Czw sty 09, 2014 20:53 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - odliczamy darowizny w PIT-str. 1 , 23

W takim razie, jak tylko znajdę więcej czasu, napiszę fajny tekst z opisem przeżyć wewnętrznych o moim kochanym :1luvu:
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]