Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 20:24 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Monika_Krk pisze:Petroniusz to dla Ciebie - o tak się cieszę :.

:lol:

A co do "dzikiej koty" - toż ona nie była dzika, dawała się głaskać i wywalała brzuchol przed Migotą :wink:

A fluidy... hmm, jakoś przypominają mi o porannym katarku :twisted:
Idę pić gorącą herbatkę cytrynowo-imbirową, oglądać Ranczo i wyszywać, pewnie Kocianny Tri Plus zaczną zaraz domagać się mokrego żarcia i zabawiania, dokładnie w takiej kolejności.
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Sob kwi 20, 2013 20:26 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Petroniusz pisze:(...)
I jeszcze wam powiem, że wobec swoich kotów mam różne ciepłe uczucia, a jak widzę Kocurrę, to włącza mi się tryb "respekt" :mrgreen: Ma coś takiego w ślepiach. Władczego, o! :mrgreen:
Gdyby to była moja kota, to dostałaby imię jakiejś celtyckiej królowej albo bogini, najlepiej z tych matronowatych, z przychówkiem :wink:

Migota o niej napisała, że pojawiła się w 2011 roku i od razu przejęła rządy w stadzie.
Ona ma charyzmę - może Charyzma zwać się powinna.
Jest władczynią , ale nie siłą i walką przejmuje pozycje - tylko pewnością siebie.
Bajka Kocica, moja Yoko też jest tak opanowana.
Gruby 3 razy cięższy, a gdy "przegnie" to ona popatrzy z ukosa, a Borys spiernicza tylko się za nim kurzy. :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob kwi 20, 2013 20:27 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob kwi 20, 2013 20:27 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Oglądaj i odpoczywaj i niech Ci zdrówko wraca :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 20:48 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Naturalnie po podaniu Kociannom żarcia zboczyłam do łazienki, żeby tri też dostała swoją porcję (pogardziła, woli chrupki), no i podczas miziania wymyśliłam już dwie możliwości imion dla niej, które mnie osobiście (z uwagi na stare zainteresowania) by do niej pasowały 8)
1) Maeve (staroiryjska królowa, która pierwotnie była boginią, bardzo malownicza postać, bardziej królewska i kobieca niż matczyna).
2) Rhiannon/Riannon (królowa, ale pierwotnie chyba też bogini; najbardziej jest znana z legendy, w której traci dziecko).

Brzmieniowo bardziej podoba mi się Riannon :mrgreen:

A tak w ogóle to tri - po grzecznym zapytaniu, czy mi wolno - dała mi się wziąć na ręce 8O Żadnego spinania się, żadnego wbijania we mnie pazurów, zamarła w moich ramionach zwinięta w trwożny kłębek, a kiedy ją włożyłam do transporterka, skuliła się tam, ciut wystraszona chyba.
Ale udało się :dance2:

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 20:51 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Petroniusz pisze:(...)
A tak w ogóle to tri - po grzecznym zapytaniu, czy mi wolno - dała mi się wziąć na ręce 8O Żadnego spinania się, żadnego wbijania we mnie pazurów, zamarła zwinięta w kłębek, a kiedy ją włożyłam do transporterka, skuliła się tam, ciut wystraszona chyba.
Ale udało się :dance2:

Najpierw zrobię tak 8O 8O 8O

A co do imion - to mi się każde podoba, tylko oswajaj ją dalej w takim tempie. :D

Ło matulu - będę się bała jutro tu zaglądnąć bo się okaże , że kawę rano pijecie razem.
Nie do wiary.

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 20:53 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Monika_Krk pisze:Ło matulu - będę się bała jutro tu zaglądnąć bo się okaże , że kawę rano pijecie razem.

Tzn. ja kawę, a Kocianny Tri Plus (oraz Mata Hari-Kocurra-Riannon) śmietankę :wink:

Idę wreszcie, niech ktoś mnie pogoni od kompa, pliss 8)

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 20:57 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Wyganiam Cię w takim razie, zdecydowanie .
A kysz - poważnie - wyśpij się i odpocznij. :D

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 20:57 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Obrazek

Dobranoc .

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 20:59 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Eee tam, spałam pół dnia przez to choróbsko, teraz muszę trochę pobuszować :twisted:
Poza tym Kocurra-Riannon jest bardziej aktywna wieczorem i w nocy, więc muszę korzystać z okazji, żeby ją do ludzia przyzwyczajać 8)

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 21:11 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

:ryk: No to jak Cię wygonić jak nie słuchasz ?
No ale nie dziwię Ci się, ja też bym nie chciała spać po tylu wrażeniach.
Idziem buszować po forum - jako buszmeni . :mrgreen:

Szalony_Kot czeka na tą fajną, miziastą Carmen, czarną .
Ciekawe jakie będzie miała wrażenie pierwsze.
No bo u Ciebie to same dobre wiadomości.
Szylkrety są fajowe.
Nie wiedziałam, że aż tak, dopóki Yoko do mnie nie trafiła.
Zakochałam się w tym kolorze.
Mnie się w ogóle wszystkie koty podobają :oops: naprawdę.
Nawet łyse. :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 21:33 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szylkrety są superanckie.
A łyse koty... no nie wiem, wolę te włochate :wink: chociaż czasem wyciągam kocie futro spod soczewek kontaktowych :twisted:

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 21:36 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Ja nie wiem, ale łysole mają dużo wdzięku i są takie kontaktowe, mówię - sama mieć nie będę.
No ale jak paczam to się śmieje i podobie mie sie.

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 7:51 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

wstaję rano, liczę na jakieś sensacje a tu nic. nuda, nic się nie dzieje, w ogóle brak akcji jest...

tri nie pożarła petroniusza :twisted: , nawet nie próbowała, od razu podstawia brzuch, mruczy, ociera się, chrupkuje, kuwetuje. i gdzie ten dziki kot ja się pytam?? w dodatku dała się wziąć na ręce 8O

panienka ma same zalety, wad nie stwierdzono - piękne ciało z pięknym charakterem, pójdzie jak świeże bułeczki (o ile petroniusz wyda... :twisted: )

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Nie kwi 21, 2013 8:44 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:(...) pójdzie jak świeże bułeczki (o ile petroniusz wyda... :twisted: )

Obrazek Będziem siłą odbijać teraz koty z DT ???
Ło matko - najstała nowa tradycja Obrazek

A już poważniej nieco, to ja się nie dziwię, że Tri tak działa na uczucia, szylkretki są niesamowite.
Nie przypuszczałam dopóki nie zamieszkała u mnie jedna , o pochwalę się: :oops:
Obrazek

Moja dziewczyna jest z wierzchu szylkretem a pod brzuszkiem ma tricolor :mrgreen:
Królowa życia, jak je to je , jak się bawi to się bawi, a odpoczywa tak jak widać.

Obrazek Petroniusz będzie teraz molestowana non stop o
wieści o Tri - bo wszyscy tu wpadli jak śliwka w kompot.

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 8:46 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Czy Petroniusz bedzie chciala wydac to nie wiem, ale podejrzewam, ze Kocianny beda chcialy bardzo :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]