pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str. 10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 10, 2012 12:00 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Tak, cieszę się, że jest zdrowy, bo zachorował w maju i nie wiadomo było, co mu jest, zjeździłam całe Pomorze i jeszcze dalej i dopiero w Warszawie go zdiagnozowali. Więc teraz jak już Jać zdrowy, kotuchny zdrowe, to trzeba jeszcze ogarnąć pozostałe kociambry od Ali i świat będzie dużo piękniejszy. Przynajmniej, dopóki znów się nie natknę na jakieś biedne stadko.
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Pon gru 10, 2012 12:21 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

A tu coś ode mnie mały Maciuś zwany Felixem, kolejny król kanapy:D
http://fotoo.pl/show.php?img=450953_201 ... 5.jpg.html
Ojciec z synem:)
http://fotoo.pl/show.php?img=450954_201 ... 6.jpg.html
Jestem taki duuuuży:)
http://fotoo.pl/show.php?img=450954_201 ... 6.jpg.html
A to ten koń, który dał się omamić, nic tylko pozostało mu się przyglądać bacznym okiem:)
http://fotoo.pl/show.php?img=450956_201 ... 4.jpg.html

Szkoda tylko,że te dzikusy nie dadzą się oswoić raczej:( To super,że Twoja banda jest już zdrowa:)

alcia03

Od: Sob lis 10, 2012 12:53

Post » Pon gru 10, 2012 12:29 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

adzi pisze:immunodol/immunoactive można podawać w w proszku w jedzeniu. nie ma z tym problemu. to samo z rozkruszonym unidoxem - 1/2 tabletki. jest obojętny w smakuajwyraźniej , bo koty jedzą i nie kręcą nosem. unidox jest bardzo dobry na koci katar, ze względu też na bezsmakowość podaje się go bezdomniakom, żeby zjadły bez problemu. Na pewno możesz podawać. Coś wcześniej pisałaś o synuloxie (nie mylę się ?) ja osobiście jakiejś poprawy po nim nigdy nie widziałam, choć nie mam jakiegoś nie wiadomo jakiego doświadczenia. Najgorszy koci katar u tych w domu przechodzi najczęściej po zastrzykach z betamoxu, a bezdomniakom podaje się unidox (listek z aptece jak wet wypisze receptę, albo lekarz i kontaktu, kosztuje zdaje się 12 zł ?). Wetci wiadomo wolą podawać leki , które sami sprzedają.

warto go pewnie szybko odjajczyć, aby nie smrodził (tu niezawodona woda z octem w proporcji pół na pół na okres pomiędzy). A leków na KK szukajcie może takich, których podawanie nie będzie dla niego stresujące, ani dla was. I oczywiście takich, które dają efekty. Może warto podpytać o sprawdzone sposoby tu, dziewczyny mają "swoje" często "budżetowe" skuteczne sposoby. A do oczy albo genta albo tobrex (20zł). W sumie zestaw tobrex + betamox to najczęściej stosowany i skuteczny w znanych mi przypadkach. U bezdomniaków super jest unidox, bo nie czuć go w karmie. Gena podobno jest z rodziny tobrexowych. Ale nie będę się wypowiadać w temacie , bo są mądrzejsze głowy :mrgreen:

nieustające :ok:

Kciuki wielkie :ok: :ok:

Nie pisałam o synuloxie, kociary doradzały właśnie Unidox, narzekając na Synulox. Rozmawiałam już z nowym właścicielem, dziś przyjeżdża, aż mi miło, bo wiem, że ten kot trafia w naprawdę dobre ręce. Powiedziałam, jak wygląda sprawa z lekarstwami, na jutro będzie miał zorganizowane, nic go chyba nie przerazi. Ubolewa wprawdzie nad kwestią kastracji, bo jak to tak, nie będą razem na babki chodzić? :D Jednak wytłumaczyłam mu, jak ważne jest zapobieganie ciążom u wolnożyjących kotek. No i zapach go przekona. Powiedziałam, że jest to zawarte w wymaganej przeze mnie umowie adopcyjnej no i zgodził się. Oby jak najwięcej takich ludzi się odezwało, co wyadoptujemy pozostałe.

Ala - świetne kociambry :)
Obrazek

pieprzowa

Post » Pon gru 10, 2012 12:35 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Oj zapach to go na pewno przekona do tego :) Kurde nie wiem już które zdjęcia Ci wysłałam najwyżej skopiuj z tamtego wątku sobie.

alcia03

Post » Pon gru 10, 2012 13:57 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Ale fajnie widzieć Maćka szczęśliwego który stał się kanapowcem :1luvu: cudownie że dałaś mu domek :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon gru 10, 2012 14:51 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Ale broi jak szalony,nawet na zdjęciach widać oczy małego diabełka:) ale faktycznie zupełnie inny kot

alcia03

Post » Pon gru 10, 2012 19:43 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Micek już w nowym domu!
Gratulujemy nowemu właścicielowi :D
Ponieważ Micek zostawił mi piękną pamiątkę kłów i pazurów, zdziwiłam się, kiedy odczytałam smsa o treści "po co Ty mnie tak straszyłaś, Micek leży obok mnie na łóżku". Zdumiona zadzwoniłam i zapytałam, czy sam wyszedł z transportera. Osłupiałam, kiedy padła odpowiedź: "nie, moja siostra wzięła go na ręce, a potem położył się na łóżku". :D
Widać, że się boi, ale nie ma panicznej ucieczki ani prychania, za kilka dni będzie im razem cudownie! :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fd ... e3abc.html
Obrazek

pieprzowa

Post » Pon gru 10, 2012 20:12 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

To chyba tylko Ciebie i mnie nie nawidzi;p ale przejdzie mu w nowym domku:) też jestem w szoku,że jego siostra "przeżyła" wyjęcie go z transporterka:D A u mnie dzisiaj chłopaki siedzieli na kanapie razem i mały Felix zaczął walić łapą Maćka i go okładał Maciek nie pozostał mu dłużny, poczekałam chwilkę nie ingerując między nimi a tu jeden i drugi uszy skulił ogony latały im jak szalone i coraz mocniej sobie dawali sobie po łbach, zabrałam małego potem znowu przyszedł do Maćka, który siedział na pufce to wlazł na stół i zaczął go z góry okładać:P co za mały demon:)

alcia03

Post » Pon gru 10, 2012 23:08 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Bądź szczesliwy Micusiu w nowym domku :ok: teraz tylko jeszcze musimy znalezc dt lub ds dla jego braci
Obrazek

Goyka

Post » Wto gru 11, 2012 11:42 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Nie wiem czy to bracia czy kuzynostwo, bo więcej ich było w podobnym wieku:) jak im dzisiaj dawałam jeść to musiałam pilnować, bo pies chciał im wyżreć, a tak chociaż coś mają w brzuszkach

alcia03

Post » Pt gru 14, 2012 7:52 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

[quote="alcia03"]Nie wiem czy to bracia czy kuzynostwo, bo więcej ich było w podobnym wieku:) jak im dzisiaj dawałam jeść to musiałam pilnować, bo pies chciał im wyżreć, a tak chociaż coś mają w brzuszkach[/quote

Ile jest tam kotów?
Mam dwie budki...
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt gru 14, 2012 22:05 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Budki postawione,mam nadzieję,że się spodobają...
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob gru 15, 2012 10:25 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Na razie tylko oglądają, nie wchodzą, potem im może tam jedzenie włoże, bo może nie wiedzą gdzie wejście albo co to w ogóle jest:D

alcia03

Post » Sob gru 15, 2012 16:43 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Okropne to, że one tam marzną. Polubiły się z budkami?
Pododawałam ogłoszenia o tych dwóch kocurkach, fantastycznie byłoby znaleźć im choć DT, łatwiej znaleźć dom stały kotu kuwetkującemu, odpchlonemu itd.
Cholera, leży mi to na sercu.
Obrazek

pieprzowa

Post » Sob gru 15, 2012 21:53 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Mi tez :( a masz jakies wiesci od Micka? Zaklimatyzowal się już w nowym domku?
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]