S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 23:29 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Oczywiście! Dziewczyny zbierają na najnowszego merca z full bajerami. Dasz tysiaka i pers będzie twój.
A tak poważnie myśl chłopie trochę , to nie boli. Czytanie ze zrozumieniem też nie boli.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lis 20, 2012 23:39 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No to mam nadzieje ze sie znajdzie najlepszy dom bez zastrzeżeń
Ostatnio edytowano Sob gru 01, 2012 21:50 przez arkadiuszm3, łącznie edytowano 1 raz

arkadiuszm3

Od: Pon lis 19, 2012 17:40

Post » Śro lis 21, 2012 0:03 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dokładnie. Kotów szkoda.
Nie są zatem wydawane do domów niesprawdzonych. EOT.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro lis 21, 2012 1:40 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tak przy okazji...dziś nasz Amigo miał kastrację
jako że wygląda jak pers, zleciał się cały personel i połowa właścicieli pacjentów kliniki :roll:
bo taki piękny
to taki sam kot jak wszystkie inne, porzucony przez nieodpowiedzialnego człowieka
opakowanie nie ma nic do rzeczy
i nikt łaski nie robi że chce kota ze schroniska
dobre uczynki nie wymagają poklasku
i mam nadzieję, że ta bezsensowna dyskusja na tym się zakończy.
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro lis 21, 2012 1:43 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

arkadiuszm3 pisze:Kotow szkoda. I mylicie sie ze ktos bedzie sie podlizywal by tylko dostac kota! Po prostu pojdzie i kupi! Z jasnym ukladem placisz-dostajesz bez nachodzenia i wymagan z sufitu!

I oczywiście bez gwarancji, że kot zaszczepiony i bez odpowiedzialności za to, co z nim zrobisz! Mam kota z tego schroniska, może wezmę następnego, bo Kacprowi zaczyna się nudzić. I wiesz co, rzadko się tu wypowiadam, ale Twoje wpisy są bez sensu - takie są procedury i całe szczęście, że tak zostały zaostrzone. A z resztą, jak masz bałagan w mieszkaniu, to przed wizytą adopcyjną POSPRZĄTAJ! :D
A kota oczywiście MOŻNA KUPIĆ - też wydasz pieniądze, ale one nie będą przeznaczone na ratowanie innych bezdomniaków, tylko na ich "produkcję"!

Wszystko w temacie!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Śro lis 21, 2012 6:31 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

hyhy
aferkę mała mamy :mrgreen:

arkladiuszm3 powiem Ci tak
bardzo niechętnie wydajemy koty do domów wychodzących, co nie znaczy ,ze tego nigdy nie robimy
Bo dobry dom wychodzący to na bank lepsze zycie niz schronisko, czy zły w bloku.
Świat jest teraz kotom wychodzacym nieprzychylny, zbyt czesto słysze w schronisku zgłoszenia o rozjechanych kotach, przynajmniej jedno dziennie, a czesto kilka.
A długowłose koty, ze względu na swoja atrakcyjność ( czego Ty np jestes przykładem) mają jeszcze bardziej zaostrzone kryteria wydawania. Nawet nie wiesz jaką ilość oszołomów przyciągają swoją urodą
Długowłosy kot przychodzi z ogrodu skołtuniony i bardziej brudny niz zwykły dachowiec- wiec wymaga dużo wieksazego wkładu pracy w jego pielęgnację
Ogród powinien byc tak zabezpieczony, by go nie opuszczał, albo powinien wychodzic tylko pod nadzorem człowieka
Jak biega poza terenem posesji to często ,i tu znów ze względu na swoja atrakcyjnośc łakomym kaskiem dla różnych wierz mi ludzi.
Nie jestes moim kolegą, nie znam Cię
skąd mam wiedzieć czy Twój dom jest odpowiedzialny i dobry?
Jakos własciciele zwykłych dachowców od nas adoptowanych nie mają nic w większości przeciwko sprawdzeniu warunków, wiec wybacz, ale przy ,,atrakcyjnym,, kocie tym bardziej z tego nie zrezygnujemy

na temat sugestii o zarobkach naszych czy tez Liwi_ nie mam chęci sie nawet wypowiodać

puskas1-jak Amigo?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lis 21, 2012 8:15 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dawka adrenalinki z rańca :twisted: Dziewczyny dałyście się chyba podkręcic oszołomowi, który się nudzi w domu. I najwyraźniej ma jakies problemy psychiczne. Dobrze, że wizyta adpocyjna nie doszła do skutku, bo może to jakiś seryjny morderca, który na kota zwabia piekne, młode i atrakcyjne :wink: wolontariuszki, a potem je morduje? :ryk:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro lis 21, 2012 8:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:Dawka adrenalinki z rańca :twisted: Dziewczyny dałyście się chyba podkręcic oszołomowi, który się nudzi w domu. I najwyraźniej ma jakies problemy psychiczne. Dobrze, że wizyta adpocyjna nie doszła do skutku, bo może to jakiś seryjny morderca, który na kota zwabia piekne, młode i atrakcyjne :wink: wolontariuszki, a potem je morduje? :ryk:

Kurcze to jak zwabia Młode i Piękne to Korciaczek nie wysyłajcie ;) Ale faktycznie OSZOŁOM KONKURSOWY:D... Co do "zbierania na merca" to ja BMW proponuje - może jacyś fajni dresiarze się do wolontariatu przyłączą :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Śro lis 21, 2012 13:39 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Amiś bidny był bardzo wczoraj, widać że dupka boli, ale dziś już lepiej. Aż się boję, co będzie, jak mu ogłoszenia zrobię... :roll:
Jak się gawiedź dowie, że on za darmo, to się nie opędzę od roszczeniowych, pełnych pretensji oszołomów, oczekujących orkiestry za to, że biorą kota ze schroniska :twisted:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro lis 21, 2012 13:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

puskas1 pisze:Amiś bidny był bardzo wczoraj, widać że dupka boli, ale dziś już lepiej. Aż się boję, co będzie, jak mu ogłoszenia zrobię... :roll:
Jak się gawiedź dowie, że on za darmo, to się nie opędzę od roszczeniowych, pełnych pretensji oszołomów, oczekujących orkiestry za to, że biorą kota ze schroniska :twisted:

To go "sprzedaj" :D Fundacja zadbałą, wykarmiłą, zaszczepiła, wykastrowała i ma prawo wziąc za to kasiorkę.
Jesteś reprezentantką Fundacji z racji zajmowanego stanowiska (no, laska ty Ważna Persona jesteś!) to napisz w ogłoszeniu że Amis KOSZTUJE, np. 300,00 zł w postaci darowizny. Dokument kp się wystawi :-) Od razu ci się sito na potencjalnych nabywców pojawi :twisted:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro lis 21, 2012 14:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:
puskas1 pisze:Amiś bidny był bardzo wczoraj, widać że dupka boli, ale dziś już lepiej. Aż się boję, co będzie, jak mu ogłoszenia zrobię... :roll:

To go "sprzedaj" :D Fundacja zadbałą, wykarmiłą, zaszczepiła, wykastrowała i ma prawo wziąc za to kasiorkę.
Jesteś reprezentantką Fundacji z racji zajmowanego stanowiska (no, laska ty Ważna Persona jesteś!) to napisz w ogłoszeniu że Amis KOSZTUJE, np. 300,00 zł w postaci darowizny. Dokument kp się wystawi :-) Od razu ci się sito na potencjalnych nabywców pojawi :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Śro lis 21, 2012 14:43 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Wy tu bazarki robicie, o datki wołacie ,żebractwo wręcz uprawiacie,a tu taka żyła złota :ryk:

OT.Jak myślicie,kubki RC ktoś kupi?Strrrasznie mi się nie chce bazarkować ,a w końcu je potłukę :twisted:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lis 21, 2012 15:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kurde, ale to wcale nie jest głupie, żeby te co im Bozia futerko dłuzsze o 2 cm sprawiła pomogły tym, które takiego szczęścia nie miały.
Oddawać tych szczęściarzy tym co kwit przelewu pokażą.
Nie trzeba sie potem bedzie gimnastykować, żeby połamańcom łapy skladać, czy fundować zylexis.
Np chocby to była równowartość 2 czy 3 zylexisów albo jakis porządny antybiotyk, czy karma lecznicza.
Wydaje mi sie, że to naprawdę warto przemyśleć. Wtedy będzie nam o wiele lżej.

Przy okazji mam jeszcze bazarkowe torby od Danusi, których wciąż nie sfotografowałam :oops:
Jeśli dam rade jutro sie zebrać z kurczakiem to je wezmę.

Mamaja, a kubki RC masz z kotami?
Bo jak z fajnymi kotami to chętnie. Dwa już mam:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lis 21, 2012 15:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

arkadiuszm3 pisze:Kotow szkoda. I mylicie sie ze ktos bedzie sie podlizywal by tylko dostac kota! Po prostu pojdzie i kupi! Z jasnym ukladem placisz-dostajesz bez nachodzenia i wymagan z sufitu!

O, jaki fajny...

... Był :>
viewtopic.php?f=1&t=148161&start=75#p9401023
Obrazek

Mumino

Od: Śro lis 23, 2011 15:19

Post » Śro lis 21, 2012 15:40 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

O taki:
http://www.royal-canin.pl/kupon/kubek_dzzk_24-26maj2012
2 szt.i jeszcze 1 ładny z Biedronki.Obfocone już wieki temu i nie mogę się zebrać :oops:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]