PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 07, 2012 12:15 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

bubula pisze:Po euforii że Tulkowa wątroba w normie , przyszło wielkie och! po morfologii :(
18% czerwonych krwinek . tak więc glut to pikuś, przy grożącej transfuzji. Pani doktor powiedziała że kiciura ma jeść cokolwiek byleby jadła ale Tulcia jak to szylka ma swoje zdanie na ten temat i nadal je bardzo mało :/ . Macie może pomysł na jakąś karmę którą by taki wybredzioch chciał jeść ? Help !

przy takiej krwi to najlepiej mięsko jakiekolwiek, (nawet wątróbka), choć najlepiej wołowina-być może ząbki ją bolą to mielone i porobione z tego kulki.
czy ona wącha jedzenie i się nim interesuje ale nie je, czy w ogóle odwraca główkę na widok jedzenia w ogóle nie wąchając?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 07, 2012 14:09 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:czarny jest za delikatny na Matrixa - nazywam g Wiedzmin jesli pozwolicie ;)

a może Merlin ?
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Śro lis 07, 2012 14:18 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

smarti pisze:
bubula pisze:Po euforii że Tulkowa wątroba w normie , przyszło wielkie och! po morfologii :(
18% czerwonych krwinek . tak więc glut to pikuś, przy grożącej transfuzji. Pani doktor powiedziała że kiciura ma jeść cokolwiek byleby jadła ale Tulcia jak to szylka ma swoje zdanie na ten temat i nadal je bardzo mało :/ . Macie może pomysł na jakąś karmę którą by taki wybredzioch chciał jeść ? Help !

przy takiej krwi to najlepiej mięsko jakiekolwiek, (nawet wątróbka), choć najlepiej wołowina-być może ząbki ją bolą to mielone i porobione z tego kulki.
czy ona wącha jedzenie i się nim interesuje ale nie je, czy w ogóle odwraca główkę na widok jedzenia w ogóle nie wąchając?

Interesuje się bardzo leci za michą jak strzała, a jak wsadza nos do środka ochota na jedzenie odchodzi. Paszczę miała oglądaną, żadnych nadżerek, żadnego zapalenia dziąseł zęby zdrowe.
Właśnie zrobiłam zakupy, miks mięs wszelakich :mrgreen: Na razie sprawdzone serduszka - fe, wołowinka jednym zębem ( w sensie ostatecznie może być), pierś z kuraka - jak najbardziej może być, oraz tuńczyk z puchy też ok. Tylko jak przetłumaczyć tej upartej kwoce że trzeba jeść też to co poprawia krew ? ;)
Jeśli już je to najchętniej z podłogi. Z moich obserwacji wynika że to niejedzenie może mieć coś wspólnego z tymi objawami neuro które ma ale jeszcze nie mam pojęcia jaki to związek ( widzę że ciężko ruszać jej szczęką i czasami zgrzyta zębami że aż strach)
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Śro lis 07, 2012 14:55 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

bubula pisze:
smarti pisze:

Interesuje się bardzo leci za michą jak strzała, a jak wsadza nos do środka ochota na jedzenie odchodzi.
Paszczę miała oglądaną, żadnych nadżerek, żadnego zapalenia dziąseł zęby zdrowe.
Właśnie zrobiłam zakupy, miks mięs wszelakich :mrgreen: Na razie sprawdzone serduszka - fe, wołowinka jednym zębem ( w sensie ostatecznie może być), pierś z kuraka - jak najbardziej może być, oraz tuńczyk z puchy też ok. Tylko jak przetłumaczyć tej upartej kwoce że trzeba jeść też to co poprawia krew ? ;)
Jeśli już je to najchętniej z podłogi. Z moich obserwacji wynika że to niejedzenie może mieć coś wspólnego z tymi objawami neuro które ma ale jeszcze nie mam pojęcia jaki to związek ( widzę że ciężko ruszać jej szczęką i czasami zgrzyta zębami że aż strach)

w takich sytuacjach ZAWSZE o coś chodzi-kot nie je bo coś go boli lub ma "bzie", lub też ma gorączkę i jest ogólnie do niczego więc np. nie czuje zapachu jedzenia.
jeśli boli ją szczęka to może trzeba spróbować z czymś przeciwbólowym (oczyw od weta !) i sprawdzić czy po tym zje-jeśli tak to znak że to o to chodzi, jeśli nie to trzeba szukać dalej.
jeśli ząbki ma ok i nie ma temp to moze odsuwać się od jedzenia bo ma bzie od wątroby ( co wykluczyłaś), od wysokiego poziomu mocznika ( nerki badałaś? )

jedno jest pewne-musi jeść- w razie czego karm ją ze strzykawki convalescentem i drąż temat u lekarzy- jeśli leci do jedzenia jak szalona to znaczy że bardzo chce jeść tylko coś jej to uniemożliwia i Ty musisz znależć -co to jest !
(serduszka trzeba kroić na drobno-ogólnie ułatwiać jej jedzenia jak tylko się da-kroić, podtykać pod pysio itp.)
czasem załapują na wędzoną makrelę, lub na zwykłego whiskasa - ale generalnie- jeśli ma takie objawy jak piszesz to powinnaś nie tyle kombinowac z różnym żarciem ile znależć z wetem medyczną przyczyne niejedzenia-wtedy zacznie jeść wszystko.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lis 07, 2012 17:11 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Revontulet, dzięki. Połączę wasze ogłoszenia.

Zapisałam się też na tego Rokosza, skoro jak poznaje po rękach już się zapoznawaliśmy na kwarantannie :roll:

Na samym końcu zaktualizowana lista. Dopisujcie, jeśli coś przeoczyłam.

alareipan pisze:
jamkasica pisze:EDIT:

:arrow: Luzak z "pokoju Stefana" ogłoszenie JAMKASICA
Obrazek Obrazek
super miły, super fajny. I przystojniak ;)

:arrow: przestraszone bure stworzenie z pokoju podrostków. ogłoszenie ???
Ogólnie ten pokój to jakaś psychodela 8) . Bury co wskakuje na wszystkich, drugi co skacze jak zając i ma chyba złamany ogon, czarna co udaje, że jej nie ma...
Obrazek

:arrow: przestraszone czarne stworzenie z pokoju podrostków ogłoszenie ???
Obrazek

:arrow: ROKOSZ. To jest Gumiś czy chodzi o tego z pokoju Stefana? ogłoszenie
Obrazek

:arrow:BARBADOS. Czarne, spokojne, fajne. Wiekowe? ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: KACPER bardzo wystraszone stworzonko :( ogłoszenie JAMKASICA
Obrazek

:arrow: NUKA młoda terrorystka :) ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: BONGO krówka. przemiła krówka. ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: boję się, ale zero agresji PROŚBA O IMIĘ!! ogłoszenie
Obrazek

:arrow: MONTI ogłoszenie ZOYABEA
Obrazek

:arrow: GUMIŚ ogłoszenie REVONTULET
Obrazek

:arrow: hmmm ogłoszenie
Obrazek

:arrow: MENADA
Obrazek

:arrow: PEPSI
Obrazek

SALA 1 (od wejścia)
426/12 BARBADOS - czarny duży z dużą głową, chyba starszy, niekastrowany, bardzo miły i spokojny ogłoszenie MissJoas
687/12 NUKA - kotka bura z białymi dodatkami, milutka dla ludzi, nie przepada z innymi kotami (bije chłopaków bezlitośnie), mam wątpliwości czy jest wysterylizowana ogłoszenie Zoyabea
163/12 MONTI - pingwin, duży, niekastrowany, bardzo miły ogłoszenie Zoyabea
659/12 BONGO - krówek, kastrat, bardzo miły zaczepiacz ogłoszenie Zoyabea
???/12 KACPER - biało-bury (nie mam numeru) ogłoszenie Jamkasica

SALA 2 (z młodzieżą)
427/12 ROKOSZ - buro-jano-żółtawy ;) z białymi pazurkami, bardzo miły, spokojny, niekastrowany ogłoszenie alareipan
682/12 - czarny płochliwy maluch, chłopak, niekastrowany ogłoszenie MissJoas
585/12 - bury z białymi dodatkami, młody, miły ale wystraszony, niekastrowany
583/12 - pingwinka młoda
587/12 - mały bury wariat ze złamanym ogonem, towarzyski, ale nie chce być brany na ręce, lubi piórka, skacze jak królik, niekastrowany
254/12 WIEDŹMIN - czarny dorosły kot, bardzo, bardzo wystraszony, ale daje się głaskać, siedział cały czas w budce, zjadł też w budce, nie wiem czy to kocur czy kotka ogłoszenie Zoyabea
309/12 ? KREJZIBURY - bury wariat ;) ogłoszenie MissJoas

SALA 3
586/12 LUZAK- pingwin, bardzo miziasty, niekastrowany ogłoszenie Ola
576/12 GUMIŚ - buro-biały, duzy, bardzo miły, kastrowany ogłoszenie Ola
238/12 STEFAN - i wszystko jasne ;)
224/11 - dzika bura, wysterylizowana
394/12 MENADA - bure cudo po miesiacach chorowania, po sterylce ogłoszenie Jamkasica
464/12 PEPSI - czarna przytulanka, młoda wysterylizowana ogłoszenie alareipan

Dla burej dzikiej coś kombinuje, więc proszę o wstrzymanie się z jakimis działaniami.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lis 07, 2012 17:24 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Luzak i Gumiś wysłani na foto.paluch przed chwilą.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lis 07, 2012 17:41 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Dzięki Zoyabea za podpowiedz gdzie zaniesc rzeczy, bo w korytarzyku ledwo sie ruszac mozna..
fajny maly czarny kociak na maluchach - spragniony glaskania :)

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Śro lis 07, 2012 18:17 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MissJoas przechwyciła ode mnie spore paki rzeczy.
Mam nadzieję, że przydadzą się.
Już gromadzę następne dary.
Z gazetami jest krucho

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro lis 07, 2012 18:21 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

alareipan pisze:Luzak i Gumiś wysłani na foto.paluch przed chwilą.

Super :ok:
A teraz idę mordować mojego kota :twisted:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lis 07, 2012 19:13 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

(alareipan, wyedytuj jak będziesz mogła poniższe imiona- nie chcę już przeklejać i bałaganić)

MissJoas zrobiła ogłoszenia:
583/12 FRUZIA (wysłane do Kącika)
426/12 BARBADOS (wysłane do Kącika)
682/12 CIUTEK (wysłane do Kącika)

587/12 ZAJĄCZEK (nie wysłałam- nie mam zdjęcia :( )
No i Krejzibury też czeka na słitfocię.

Ja wysłałam Menadę i czekam na nr Kacpra :)
Zrobię też 585/12 bo chyba jakoś umknął :( Na imię dostanie Sezamek.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lis 07, 2012 22:08 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Uwaga.! Krejzibury chyab poszedl do domu bo go nie ma!!!!!!!
Ale na jego miejsce wrzucilam prawieidentycznego chlopaczka tez krejzi! nr 602/12 niestety nie mam jego zdjecia ;(
KACPER ma nr 624/12.
Swoje ogłoszenia wrzucę do weekendu - też by było fajnie gdyby one nie spłyneły na str Palucha na raz bo będa na jednej str, ktora zaraz spadnie...chyba lepiej żeby wrzucac je co kilka dni? choc to też bez sensu ;( Pamiętajcie że paluch ma FB - Stefan też już tam jest ;)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro lis 07, 2012 23:11 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Nie będą, mają być między psami, przypomnę jeszcze o tym :ok:

Ten, którego przerzuciłaś ma na imię Brandon. Specjalnie dla amatorów seriali młodzieżowych z lat dziewięćdziesiątych :P
Oto on:
Obrazek

I faktycznie- jest okropny :wink: .
(Ania, zwróciłaś uwagę czy miał dziś przy obroży tabliczkę z imieniem?)

Dzięki za Kacpra :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lis 08, 2012 0:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Nie będą, mają być między psami, przypomnę jeszcze o tym :ok:

Ten, którego przerzuciłaś ma na imię Brandon. Specjalnie dla amatorów seriali młodzieżowych z lat dziewięćdziesiątych :P
Oto on:
Obrazek

I faktycznie- jest okropny :wink: .
(Ania, zwróciłaś uwagę czy miał dziś przy obroży tabliczkę z imieniem?)

Dzięki za Kacpra :)

ee tam, okropny 8O toż to sama słodycz :mrgreen: :D

smarti

Post » Czw lis 08, 2012 9:02 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

smarti pisze:
bubula pisze:
smarti pisze:

Interesuje się bardzo leci za michą jak strzała, a jak wsadza nos do środka ochota na jedzenie odchodzi.
Paszczę miała oglądaną, żadnych nadżerek, żadnego zapalenia dziąseł zęby zdrowe.

w takich sytuacjach ZAWSZE o coś chodzi-kot nie je bo coś go boli lub ma "bzie", lub też ma gorączkę i jest ogólnie do niczego więc np. nie czuje zapachu jedzenia.
jeśli boli ją szczęka to może trzeba spróbować z czymś przeciwbólowym (oczyw od weta !) i sprawdzić czy po tym zje-jeśli tak to znak że to o to chodzi, jeśli nie to trzeba szukać dalej.
jeśli ząbki ma ok i nie ma temp to moze odsuwać się od jedzenia bo ma bzie od wątroby ( co wykluczyłaś), od wysokiego poziomu mocznika ( nerki badałaś? )

jedno jest pewne-musi jeść- w razie czego karm ją ze strzykawki convalescentem i drąż temat u lekarzy- jeśli leci do jedzenia jak szalona to znaczy że bardzo chce jeść tylko coś jej to uniemożliwia i Ty musisz znależć -co to jest !
(serduszka trzeba kroić na drobno-ogólnie ułatwiać jej jedzenia jak tylko się da-kroić, podtykać pod pysio itp.)
czasem załapują na wędzoną makrelę, lub na zwykłego whiskasa - ale generalnie- jeśli ma takie objawy jak piszesz to powinnaś nie tyle kombinowac z różnym żarciem ile znależć z wetem medyczną przyczyne niejedzenia-wtedy zacznie jeść wszystko.

Dzięki za rady będziemy dziś u weta na antybiotyk to szepnę słówko żeby jednak lepiej temu pysiowi się przyjżeć :) A co do nerek, mocznik jest równo na górnej granicy. W sobotę robimy badania kontrolne i zobaczymy czy coś spadło .
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Czw lis 08, 2012 15:16 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Zrobiłyśmy morfologię dzisiaj i mamy klops, czerwone krwinki poleciały na łeb na szyję do 12,95 % Płytki są w miarę ok , leukocytoza ogromna. jeszcze dziś lecimy na USG i zobaczymy czy coś wyjdzie ale bez przetaczania krwi raczej się nie obejdzie :(
Obrazek Obrazek

bubula

[poprzednia][następna]