K-ów, życie toczy się dalej ale czas na zmiany ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2012 14:42 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Jak tam Julcia po operacji?
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Wto paź 30, 2012 14:53 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

wasza asia pisze:Jak tam Julcia po operacji?

Bede wieczorem w kociarni, to zdam relacje :)
Na razie wiadomo, ze to byl kamien. Jednolity, gladki kamien, przyrosniety do scianki pecherza. Nie guz.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto paź 30, 2012 20:09 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

No i wieści z kociarni: Julka je, ale nadal siusia na posłanko. Zostawiłam jej goły koszyk, będzie do wyrzucenia.
Pszczółka mruczy :)
Feliks luzem.

Kostek źle - nie je, nadal nie je :( Dzisiaj liznął dwa razy pasztetu gourmeta i tyle. Połaził luzem, zainteresowany innymi kotami, zupełnie nieagresywny. Milusia wściekła.
Obrazek

miszelina

Post » Śro paź 31, 2012 23:37 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

zapraszam na bazarek z pięknymi nowymi książkami w sam raz na prezent

tematyka oczywiście kocia :)

Kot Simona też się tam znajdzie :)

viewtopic.php?f=20&t=147661
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Czw lis 01, 2012 21:02 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Mamy nowego kota: czarno-biały, wielki, łagodny Filip siedzi na kwarantannie nad Bertą. Siedzi i wrzeszczy, jak człowieka widzi oraz kombinuje, jakby tu wyjść. Mam nadzieję, że klatki nie rozwali. Jest niekastrowany.
Pszczółka jakoś bez apetytu, za to Julka i owszem, zjadła całego gurmeta. Nasi dobroczyńcy przynieśli dwie paczki pasztetów i są one dla Juli i Skrzekoci. Suche jest dla wszystkich.
Kostek zaczął jeść.
Reszta ok.
Obrazek

miszelina

Post » Czw lis 01, 2012 22:02 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

zapraszam na nowy bazarek, nowe, piękne książki dla dzieci

viewtopic.php?f=20&t=147677
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt lis 02, 2012 15:57 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Pszczółka wypuszczona do cat- roomu. Chodzi, zwiedza i próbuje się zaprzyjaźnić z innymi kotami, ale na razie nikt jej jeszcze nie polubił: jedynie z Dehlim trochę się ciekawie poobserwowali i poobwąchiwali, Mesia niestety na nią syczy, a Milusia próbuje ją sterroryzować: łazi za nią i warczy, ale mała sobie radzi. Julka była na kontroli u weta i wszystko ok. Kostuś ładnie je. Filipek nie rozwalił klatki, ale płacze bardzo i bałagani: wywalił sobie miskę do góry nogami. Fajny pieszczoch z niego, zaczął już dzisiaj mruczeć, tylko trzeba uważać, bo strasznie chce uciec. Podobnie zresztą Berta. Cudna przylepka z niej jest: sama mi się dosłownie wepchnęła na ręce :1luvu: . Maluchy rozrabiają: uparcie i namiętnie wywalały mi dzisiaj kosz na śmieci oraz wiaderko i to bez względu na to, czy było puste czy pełne. Wystarczy, że na chwilę spuściłam z oczu wiadro z wodą, a Dehli już zdążył je przewrócić, żeby mi się przypadkiem nie nudziło na dyżurze :wink: . Skrzekotkę wypuściłam na spacer po rurach: bardzo jej się spodobało i długo nie chciała wracać do klatki. Zauważyłam, że ona im jest wyżej, tym czuje się bezpieczniej.
Ostatnio edytowano Pt lis 02, 2012 17:49 przez wasza asia, łącznie edytowano 1 raz

wasza asia

Post » Pt lis 02, 2012 16:25 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

wasza asia pisze:Pszczółka wypuszczona do cat- roomu. Chodzi, zwiedza i próbuje się zaprzyjaźnić z innymi kotami, ale na razie nikt jej jeszcze nie polubił: jedynie z Dehlim trochę się ciekawie poobserwowali i poobwąchiwali, Mesia niestety na nią syczy, a Milusia próbuje ją sterroryzować: łazi za nią i warczy, ale mała sobie radzi. Julka była na kontroli u weta i wszystko ok. Kostuś ładnie je. Filipek nie rozwalił klatki, ale płacze bardzo i bałagani: wywalił sobie miskę do góry nogami. Fajny pieszczoch z niego, zaczął już dzisiaj mruczeć, tylko trzeba uważać, bo strasznie chce uciec. Podobnie zresztą Berta. Cudna przylepka z niej jest: sama mi się dosłownie wepchała na ręce :1luvu: . Maluchy rozrabiają: uparcie i namiętnie wywalały mi dzisiaj kosz na śmieci oraz wiaderko i to bez względu na to, czy było puste czy pełne. Wystarczy, że na chwilę spuściłam z oczu wiadro z wodą, a Dehli już zdążył je przewrócić, żeby mi się przypadkiem nie nudziło na dyżurze :wink: . Skrzekotkę wypuściłam na spacer po rurach: bardzo jej się spodobało i długo nie chciała wracać do klatki. Zauważyłam, że ona im jest wyżej, tym czuje się bezpieczniej.

A Pszczółka daje się złapać w cat-roomie? Bo ja myślałam, żeby ją najpierw przenieść do klatki na miejsce Kostka.
Skrzekocia faktycznie woli być wyżej, bo chyba wie, że szybko nie potrafi wskoczyć z podłogi, więc nie ucieknie.
Obrazek

miszelina

Post » Pt lis 02, 2012 16:47 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

miszelina pisze:
wasza asia pisze:Pszczółka wypuszczona do cat- roomu. Chodzi, zwiedza i próbuje się zaprzyjaźnić z innymi kotami, ale na razie nikt jej jeszcze nie polubił: jedynie z Dehlim trochę się ciekawie poobserwowali i poobwąchiwali, Mesia niestety na nią syczy, a Milusia próbuje ją sterroryzować: łazi za nią i warczy, ale mała sobie radzi. Julka była na kontroli u weta i wszystko ok. Kostuś ładnie je. Filipek nie rozwalił klatki, ale płacze bardzo i bałagani: wywalił sobie miskę do góry nogami. Fajny pieszczoch z niego, zaczął już dzisiaj mruczeć, tylko trzeba uważać, bo strasznie chce uciec. Podobnie zresztą Berta. Cudna przylepka z niej jest: sama mi się dosłownie wepchnęła na ręce :1luvu: . Maluchy rozrabiają: uparcie i namiętnie wywalały mi dzisiaj kosz na śmieci oraz wiaderko i to bez względu na to, czy było puste czy pełne. Wystarczy, że na chwilę spuściłam z oczu wiadro z wodą, a Dehli już zdążył je przewrócić, żeby mi się przypadkiem nie nudziło na dyżurze :wink: . Skrzekotkę wypuściłam na spacer po rurach: bardzo jej się spodobało i długo nie chciała wracać do klatki. Zauważyłam, że ona im jest wyżej, tym czuje się bezpieczniej.

A Pszczółka daje się złapać w cat-roomie? Bo ja myślałam, żeby ją najpierw przenieść do klatki na miejsce Kostka.
Skrzekocia faktycznie woli być wyżej, bo chyba wie, że szybko nie potrafi wskoczyć z podłogi, więc nie ucieknie.

Szczerze mówiąc, nie próbowałam jej już dzisiaj łapać na ręce, więc trudno mi powiedzieć :roll: . Jak chciałam jej podstawić miskę pod pyszczek, to się trochę przestraszyła i uciekła, ale dopiero, jak już podeszłam bardzo blisko. Z kolei kiedy leżałam w fotelu z maluchami na kolanach, to Pszczółeczka, owszem, podeszła, stanęła na dwóch łapkach i ciekawie do nas zaglądała, że aż się zastanawiałam, czy też zaraz nie wskoczy :) . Ostatecznie się jednak na to nie zdecydowała.

wasza asia

Post » Sob lis 03, 2012 20:14 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Pszczółka ma syndrom Armaturek*, więc zamknęłam ją w dogu. Proszę wyciągać na ręce, głaskać przy jedzeniu (zwłaszcza przy jedzeniu!) oraz przytulać. Musi pojąć, że człowiek nie jest samo zuo
Kostek wypuszczony na cat-room.
Skrzekota wyspacerowana. Julka nadal sika na posłanko i się napina :( ,ale mruczy i ma apetyt.
Filip płacze i chce wyjść, w poniedziałek idzie na kastrację.

*Dla młodszych stażem wolontariuszy: Armaturki przybyły do nas w wieku Pszczółki, po kwarantannie zostały wypuszczone do cat-roomu i na kastrację trzeba je było łapać w podbierak. Nie dały się nikomu dotknąć, chociaż spędziły u nas kilka miesięcy. Na wiosnę zostały wypuszczone na wolnośc i źle się to dla nich skończyło.
Obrazek

miszelina

Post » Wto lis 06, 2012 12:56 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Znalazłam kota: viewtopic.php?f=1&t=147820 - może do Was dotarła informacja o poszukiwaniach takiego? Na portalach ogłoszeniowych, na stronie schroniska i w okolicy żadnych pasujących ogłoszeń nie znalazłam.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro lis 07, 2012 14:54 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

katikot pisze:Znalazłam kota: viewtopic.php?f=1&t=147820 - może do Was dotarła informacja o poszukiwaniach takiego? Na portalach ogłoszeniowych, na stronie schroniska i w okolicy żadnych pasujących ogłoszeń nie znalazłam.

wrzuciłam do nas na fb, może ktoś rozpozna

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lis 07, 2012 15:09 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Dzięki!

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Sob lis 10, 2012 20:35 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Kociarnia dzisiaj ok, ale koty grymaszą, nie chcą mielonego indyka 8O Nawet Julka, która ostatnio za nim szalała.
Zostawiłam, może zjedzą do rana, tylko Feliks dostał gourmeta, bo on jeszcze malutki.
Eustachemu i Filipowi wyczyściłam uszy, pozwolili bez protestów. Berta ok, ale nadal tylko na suchym. Milusia znowu wredna.
Wysegregowałam górę koców i dużych posłanek (narzuty itp.) dla Harbutowic.

Dziękuję za zrobienie prania :)
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 11, 2012 9:45 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Katgral z Jafusią zrobiły nowy bazarek, na czasie, świąteczny viewtopic.php?f=20&t=147960 Zapraszamy!
Do innych pododawała: 20 bluzek, książkę ... i poszukajcie co jeszcze, bo zapomniałam :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]