SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 14:08 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie do schronu?

Jest prośba, żeby zerknąć jak się miewa Bursztynek rudy... jeśli uda się go podleczyć, to będzie dla niego tymczas prawdopodobnie.
Chyba, że uda się znaleźć taki, który weźmie go na podleczenie :(

Dajcie znać, jak będzie coś wiadomo o nim...

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro lip 11, 2012 14:38 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Ja będę w piątek, właśnie głównie sprawdzić co u niego. I bardzo bym chciał w ten weekend go już wyciągnąć.
A dzisiaj mam nadzieję, dowiem się co u niego, czekam na telefon ze schroniska od Asi.

Napisz proszę w jego wątku, o jaki DT chodzi i na jakich warunkach mógłby go ewentualnie wziąć.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro lip 11, 2012 14:47 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 11, 2012 16:01 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Mamy TDT :) Teraz tylko zrobić w piątek testy i żeby tylko dobrze wyszły - trzymam za to cholernie mocno kciuki :ok:
Ale się cieszę... jeszcze ostrożnie, ale już bardzo.
Obrazek

sunicram

Post » Śro lip 11, 2012 17:17 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Jaki kolor oczu ma Bursztyn? I jak trafił do schroniska? Dzisiaj w Siechnicach u weta widziałem, że ktoś szuka takiego kota bo zaginął jakiś czas temu. Całkiem podobny. Nazywa się Rudi.
Znalazłem na zdjęciu w klatce. Chyba zielone. Szkoda ten, którego szukają ma miodowe oczy.
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2012 17:21 przez jimmy_lodolamacz, łącznie edytowano 1 raz
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Śro lip 11, 2012 17:20 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Bursztynek trafił do schroniska po zmarłym właścicielu, także mało prawdopodobne, że to o niego chodzi.

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro lip 11, 2012 17:29 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Na pewno można podać convalescenta. Moje uwielbiają kurczaka gotowanego z ryżem ( trochę ryżu) i to miksuje.Wcinają ,aż uszy się trzęsą. Czy maluch był odrobaczywiany
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Śro lip 11, 2012 18:07 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Tak, był.
Też im gotuję kurczaka, nawet jak coś mu smakuje, to nigdy nie je do pełna, zostawia, a za chwilę znów jest głodny, trochę skubnie... i to takie właśnie bawienie się.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro lip 11, 2012 19:10 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dziewczyny sorry za ten wpis, ale szukam gdzie się da DT/DS dla tej pchły.
Mam czas tylko do 19-stego.
Została znaleziona na trasie szybkiego ruchu, gdzie siedziała i darła się w niebogłosy.
Z jezdni zgarnęła ją moja znajoma z pracy. Problem w tym, że ona 19-stego wyjeżdża,
a poza tym nie jest kociarą i jeśli się szybko nic nie znajdzie, to raczej odwiezie małą do schronu.
Gdyby ktoś... jakimś cudem... cokolwiek... to proszę o pilny kontakt na pw.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro lip 11, 2012 19:11 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Uwaga, pilna prośba - czy ktoś mógłby mi do jutra wieczorem załatwić (kupić) albo po prostu ma i odsprzedać testy na FIV i Felv (po 1 szt)? Bo potrzebuję na piątek rano a będę we Wrocławiu dopiero jutro ok 20-tej. Sklepy będą już zamknięte, lecznice też, ale mógłbym do kogoś podjechać i odebrać.
Obrazek

sunicram

Post » Śro lip 11, 2012 19:15 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

gabi.cezar pisze:Obrazek [url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=80a07f8d0cc5259a]

O ja... ależ to śliczne! :) Co prawda brzydka ze mnie dziewczyna, ale radzę założyć tej piękności wydarzenie na FB i będą się o nią bić :)
Obrazek

sunicram

Post » Śro lip 11, 2012 19:24 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

sunicram pisze:
gabi.cezar pisze:Obrazek [url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=80a07f8d0cc5259a]

O ja... ależ to śliczne! :) Co prawda brzydka ze mnie dziewczyna, ale radzę założyć tej piękności wydarzenie na FB i będą się o nią bić :)

ogłosiłam ją już na wolontariuszach na FB - (proszę o rozsyłanie) i zrobiłam jakieś 2 marne ogłoszonka.
myślę, że nie byłoby problemu z domkiem, bo rzeczywiście kicia jest śliczna,
ale ma bardzo mało czasu.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro lip 11, 2012 19:32 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Malizny bardzo dziękują cioci Gibutkowej :1luvu: za paczuszkę z papu dla nich i cioci JaEwka :1luvu: za dotację na papu.

Zdjęć ładnych na razie nie ma, i nie będzie, póki maluchy nie zakumają, że jedzonko dostają kiedy chcą i nie muszą o nie walczyć taplając się całym ciałkiem w miseczce :wink: bo na tę chwilę to były albo upaćkane jedzeniem i kupkami (po przywiezieniu ze schronu i wczoraj) albo upaćkane tylko jedzonkiem (dzisiaj).

Ogólnie to już widzę postęp w ich wyglądzie i zachowaniu:
w poniedziałek po pierwszej kąpieli wyglądały tak
Obrazek
tu podczas jedzenia już poszła kupka, ale nie warto się było odrywać od michy :roll:
po jedzeniu krótka drzemka...
Obrazek

A tu po przebudzeniu na kolejne karmienie, mycie i sprzątanie:
Obrazek
Obrazek

Ogólnie kiciaki w poniedziałek /wtorek mniej więcej pół na pół robiły do kuwetki i wszędzie indziej, ale już dzisiaj 3/4 urobku było w kuwetce (fakt, że zajmuje ona prawie połowę klatki, ale przynajmniej widzę jak malizny się starają tam trafiać :mrgreen: ) no i przede wszystkim we wtorek caluteńkie znowu były polepione jedzeniem i kupkami, a dzisiaj już tylko jedzeniem i minimalnie dupki same brudne były, więc maluchy się uczą jak być czystymi koteczkami.

A jeśli chodzi o ich wagę i wymiary to jeszcze ważone nie były , bo wagi elektrycznej kuchennej w tej chwili nie posiadam, ale podczas kąpieli wyraźnie widać, że czarno-biała dziewczynka i jeden czarnuszek z okrągłą główką najbardziej czysty i najlepiej się myjący) są słodkimi kuleczkami, natomiast 2 kolejne czarnuszki są niemal identyczne w tej chwili i na pysiu i wymiarami, a ostatni czarnuszek jest bardzo szczuplutki, ma najchudszy pysio i najbardziej się brudzi podczas jedzenia i kupkania - widocznie jest najsłabszy z miotu :|(za to jest najgrzeczniejszy podczas zabiegów higienicznych) ale spokojnie, podpasiemy i jego.

Malizny twardo już chcą wyłazić z klatki i biegać po domu, a najbardziej podoba im się mój Zenio - pewnie dlatego, że jest wielkim czarnym kocurrem w białych skarpetach i ciągle do nich zagląda i na początku nie mógł się nadziwić, co to za małe szczurki takie brudne i śmierdzące, więc troszkę na nie nasyczał, żeby się brudasy myły :ryk: , dzisiaj kiciaki już nie śmierdziały, więc nie było syczenia na malizny. Za to on będzie pierwszy, który je wypucuje na błysk jak gnojki zostaną wypuszczone z klateczki bo to taka nasza domowa myjnia :wink:

Malizny też już dzisiaj troszkę się próbują bawić i kicać- mają teraz więcej półek zrobionych, więc i większą powierzchnię.

Wątek pewnie założymy jakoś bliżej weekendu, bo teraz głównie mam czas tylko na karmienie i podmywanie pysiów i dupeczek małych :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro lip 11, 2012 20:43 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Ej, sroczka domaluj im trochę kolorowych plamek ;) Bo znowu jakieś talkie czarne są ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro lip 11, 2012 20:48 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

turkawka pisze:Ej, sroczka domaluj im trochę kolorowych plamek ;) Bo znowu jakieś talkie czarne są ;)

TŻ twierdzi uparcie, że "okrągła głowa" i jeszcze drugi nie są czarne tylko wpadają w czekoladę :roll: :ryk:

Musisz nas odwiedzić z Ewą, i książkami :mrgreen: - się zgadajcie i mi dajcie znać, mi pasuje codziennie po 18.00, w weekend to wiadomo, że wcześniej też być może.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

[poprzednia][następna]