BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 13, 2012 15:33 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Ja bym się bała bez kwarantanny dołączyć obce kocię do stada, kto wie co w niej siedzi? A jeśli jest zdrowa, to może od towarzystwa złapać resztki KK. No i by odrobaczanie kociąt miało sens, nowa dziewczynka także musi dostać procha.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro cze 13, 2012 15:40 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

No nie mam co z nią zrobić, po prostu, no nie mam... Tak strasznie płakała; w domu miejsca brak, w piwnicy stado... Odrobaczę ją także, jak będzie trzeba podleczę i zaszczepię, no ale w mojej zagmatwanej głowie mam teraz zero pomysłów, jak tą sytuację inaczej rozwiązać....
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Śro cze 13, 2012 16:45 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Pokaż malutką :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw cze 14, 2012 11:22 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Pleiades - robię Twoim malcom ogłoszenia, ale mam tylko Twój email - nie wiem, może nie odebrałas pw. Potrzebuję jakiegoś numeru telefonu kontaktowego - na niektórych portalach nie można umieszczać maili, np. na gumtree i na razie podałam swój numer telefonu, ale chętnie to zmienie :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 14, 2012 11:25 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Współczuję tych przejść - niestety, czasami tak jest, że koty w potrzebie zjawiają się tabunami.
Za pomyślne rozwiązanie sytuacji :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 14, 2012 11:42 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Pleiades - przesłałam, Ci maila z pierwszym pytaniem o adopcję koteczki :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

edit: wejdź na maila i aktywuj ogłoszenie na tablica.pl
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 15, 2012 10:04 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Przepraszam, już wszystko nadrabiam :oops: Nie było mnie wczoraj cały dzień.

Koteczki czuja się dobrze, ta mała szylkrecia to taka kruszynka :( Ale mamusia ją zaadaptowała i pozwala się ssać. Kicia niby samodzielnie je i załatwia się w kuwetkę, ale kotkę też jeszcze chętnie ssie. Widac różnicę w wielkości pomiędzy nią a pozostałymi kociakami, nawet Tyrion jest od niej większy. A ona wygląda jak mała szczurka z cieniutkim ogonkiem. No ale ma się dobrze. Muszę skontrolować jej wagę, czy nie spada.

Wczoraj teściowa przyniosła z 2 kg skrzydeł indyczych i kurczaczych, aby nagotować nam rosołu na tydzień :evil: Tak jak bym ja nie potrafiła się w kuchni poruszać i wyżywić rodzinę (ona twierdzi że jej synek jest taki chudziutki, a TŻ ma już 5 kg nadwagi i pokaźny brzuszek ;P). Nagotowała mi tego rosołu, no i zostało mi masę tych skrzydeł. Nikt u nas tego tłustego mięsa ze skórą nie będzie jadł, tak więc skrzydła obrałam z kości, mięso i skórę posiekałam na drobno i kociaki będę miały przez dwa dni ucztę! :E
Ot, przynajmniej do czegoś sie teściowa przydała :P Oczywiście jej nie powiem, że skrzydła poszły do kotów, bo by zawału dostała.
A rosół zjedliśmy my, z warzywami.

I kupiłam sobie wreszcie to mydło - na szczęście nie spotkałam kolejnego kociaka. Za to rozejrzałam sie po okolicy. Jest tam takie otwarte podwórko, a na nim jakieś drewniane szopy. Szylkrecia mogła sie urodzić w którejś z nich, ale dziwi mnie, że płakała na tej ulicy, wołała, a matka nie przyszła. innych kociaków też nie widziałam. Może matka zginęła? Tak czy owak musiałam ja wtedy stamtąd zabrać, bo by albo ją przejechał samochód, albo by sie wyziębiła na ulewie.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Pt cze 15, 2012 10:28 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

mogło się dziecko zgubić :cry:
dobrze że stanęła na twojej drodze :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 15, 2012 10:49 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Pleiades, pokaż to swoje O'Rety. :wink:

W idealnym świecie nie powinno się łączyć obcego kociaka z innym miotem, ale - niestety - nie żyjemy w takowym świecie. :( Dobrze, że małej się udało trafić właśnie na Ciebie i dobrze, że kotka ją przyjęła. :)

A teraz to przepadło :wink: ... jak już zacznie się dostrzegać rozmaite sieroty w swoim otoczeniu, to...
Obyś jak najrzadziej znajdowała je na swojej drodze. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie cze 17, 2012 10:19 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Agneska pisze:Pleiades, pokaż to swoje O'Rety. :wink:

Dołączam się do prośby!

edit: poprawiłam cytat
Ostatnio edytowano Nie cze 17, 2012 21:23 przez Gretta, łącznie edytowano 1 raz
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie cze 17, 2012 13:48 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Chcemy zobaczyć O'RETY !!! Może tak ją nazwiesz??
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Nie cze 17, 2012 14:24 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

wercia pisze:Chcemy zobaczyć O'RETY !!! Może tak ją nazwiesz??

:ok:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie cze 17, 2012 21:18 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

wercia pisze:Chcemy zobaczyć O'RETY !!! Może tak ją nazwiesz??

Tak bardziej po irlandzku. Na EURO jak znalazł :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon cze 18, 2012 17:59 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

O'retka? Ciekawa propozycja :)
Pokażę Wam fotki przy okazji. jak tylko będę pamiętać o aparacie do piwnicy :) Ja już się w maleńkiej totalnie zakochałam :1luvu: Ona jest taka przylepka, chce pierwsza być brana na rączki, kocha człowieka; wątpię, czy to jest kot urodzony w szopie na podwórku :roll: Jest cudowną moją przybraną córeczką :1luvu:

Tak przy okazji - co za kretyn :twisted: :evil: wypuszcza rasowego kota na ulicę? Nie wiem, może to pseuforasowiec, ale wracając dzisiaj z dzieckiem z przedszkola patrzę, a tu na chodniku wygrzewa się wypasiony wielki brytyjczyk. Piękny, aż mi oko zbielało - liliowy z pomarańczowymi oczami :1luvu: Bez obroży, nic, a za to przymilny i przytulaśny. Noż kurde, sama bym go najchętniej ukradła :evil: A jak pamiętam, z kilka miesięcy temu widziałam u nas na przystanku ogłoszenia ze zdjęciem o jego zaginięciu. No to już znikał właścicielom nie raz i nie nauczyli się niczego :E

Kur... Szkoda kota... Jest przepiękny, ale ma zupełnie nieodpowiedzialnych ludzi :evil:

Obrazek

Pleiades

Post » Wto cze 19, 2012 9:13 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt - O RETY!! str 22

Brzydkie mam myśli, ale skoro właściciele nie dbają o niego, to ja bym go...ten teges... i w nogi :oops:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]