Annazoo i koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 12, 2012 16:56 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Aaaa no to co innego :P To ze 2 kg chyba też bym mogła odsprzedać, mam spory zapas. Jak chcesz, ja nie nagabuję :wink:
Taka świeża płynąca pewnie też fajna :P ale tą suszoną można przechowywać w pojemniku, nie trzeba latać i załatwiać świeżej na targach. Acha i co ważne-jest przebadana, do użytku dla ludzi, sihaja załatwia a ona załatwia tylko to co najlepsze, zawsze z pełną analizą. Nie śmierdzi, łatwo się rozrabia, koty się nią zażerają.

I jeszcze jedna rzecz, tak z doświadczenia-najprościej się robi według własnego przepisu z kalkulatorem. Bo wtedy tylko zaznaczasz w opcjach mięcho, które masz i dalej kalkulator wylicza ci ilość suplementów. Wiele z suplementów da się taniej kupić na bazarku w barfnym świecie. Wszystkie starczą na naprawdę długo, więc koszta rozkładają się w czasie :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw kwi 12, 2012 17:30 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

shalom pisze:Aaaa no to co innego :P To ze 2 kg chyba też bym mogła odsprzedać, mam spory zapas. Jak chcesz, ja nie nagabuję :wink:
Taka świeża płynąca pewnie też fajna :P ale tą suszoną można przechowywać w pojemniku, nie trzeba latać i załatwiać świeżej na targach. Acha i co ważne-jest przebadana, do użytku dla ludzi, sihaja załatwia a ona załatwia tylko to co najlepsze, zawsze z pełną analizą. Nie śmierdzi, łatwo się rozrabia, koty się nią zażerają.

I jeszcze jedna rzecz, tak z doświadczenia-najprościej się robi według własnego przepisu z kalkulatorem. Bo wtedy tylko zaznaczasz w opcjach mięcho, które masz i dalej kalkulator wylicza ci ilość suplementów. Wiele z suplementów da się taniej kupić na bazarku w barfnym świecie. Wszystkie starczą na naprawdę długo, więc koszta rozkładają się w czasie :wink:

To dobijamy targu?
Dasz mi numer konta na pw a ja Tobie adres do wysyłki :]

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw kwi 12, 2012 18:20 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Ok, czekam tylko na ostateczną decyzję z Twojej strony :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw kwi 12, 2012 19:01 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

shalom pisze:Ok, czekam tylko na ostateczną decyzję z Twojej strony :wink:

No biorę, biorę te dwa kilo, jak'em wampir :)

Annazoo

Post » Nie kwi 15, 2012 7:43 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Leoś, Smilka i Waluś zajadają się barfem, Dora nie tknie...
Ale to i tak znakomicie, że 3 koty natentychmiast zassały!
W sumie najpilniejsi byli chłopcy, Leoś z powodu struwitów a Waluś ze względu na cukrzycę. Teraz mają znacznie wyższą podaż wody. Ciekawam wpływu barfa na kłopoty jelitowe Smilki.

Zrobiłyśmy wczoraj z Pasibrzuchą prawie 7 kilo mieszanki, którą potem ode mnie wiozła komunikacją miejską w przezroczystym wiaderku :mrgreen:
A do mieszania znakomite okazało się wielkie wiadro po żwirku, które mi przeszkadzało w łazience, ale którego nie chciałam wyrzucić, bo a nuż się przyda 8)

Nawiązując do dyskusji na innym wątku, TEŻ używam rajstopek... Górną, zwartą część do obwiązywania płótna na garnku przy odcedzaniu maku, pulpy na kwas chlebowy lub podgrzewania na parze drożdżowych bałabuchów. Reszta służy mi czasami jako tymczasowy pojemnik do prania drobnych rzeczy albo do farbowania pisanek z listkami. 8)

Annazoo

Post » Nie kwi 15, 2012 10:20 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Ja tak od czapy ale BARFowych sukcesów również gratuluję :ok:
Robisz sama kwas chlebowy???

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie kwi 15, 2012 10:41 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Ja też tak od czapy :oops: Annozoo, po pierwsze gratuluję decyzji BARF-owania, na którą to decyzję ja się nigdy nie zdecyduję, bom niepoukładana, jako i życie domowe mam niepoukładane, nawet na porządne gotowanie nie mogę znaleźć czasu, a domownicy jedzą to, co akurat w lodówce znajdą :oops: :oops: :oops:
A piszę, aby spytać o te jajka w listkach - choć to już poniewczasie, ale za rok znowu będzie Wielkanoc! Ja maluję jajka tylko w cebulowych łuskach. Zdradź proszę tę metodę "pisanek z listkami", o ile to nie jest rodowa tajemnica.
Kciuki za Walusia i pozostałe!
I żeby Dorcia załapała!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Nie kwi 15, 2012 12:07 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

jozefina1970 pisze:Ja tak od czapy ale BARFowych sukcesów również gratuluję :ok:
Robisz sama kwas chlebowy???
Robię w sezonie ciepłym, ale tylko z razowego chleba, który sama wcześniej upiekę i wysuszę :)
mavi pisze:A piszę, aby spytać o te jajka w listkach - choć to już poniewczasie, ale za rok znowu będzie Wielkanoc! Ja maluję jajka tylko w cebulowych łuskach. Zdradź proszę tę metodę "pisanek z listkami", o ile to nie jest rodowa tajemnica.
Jeśli tajemnica, to nie rodowa, zobacz :)
Obrazek

Z BARFa jestem okropnie dumna, że umiałyśmy z Pasibrzuchą i że smakuje kotom :)
Dora się przyzwyczai do zapachu i nauczy, mam nadzieję :ok:

Annazoo

Post » Nie kwi 15, 2012 12:21 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Dzięki za zdradzenie nierodowej tajemnicy! :mrgreen:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Nie kwi 15, 2012 18:13 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Annazoo pisze: tylko z razowego chleba, który sama wcześniej upiekę i wysuszę

:strach:

jozefina1970

Post » Pon kwi 16, 2012 20:19 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

jozefina1970 pisze:
Annazoo pisze: tylko z razowego chleba, który sama wcześniej upiekę i wysuszę

:strach:

Etam. Razowy jest najłatwiejszy, bo nie oczekuje się od niego, by wyrósł puszysty :]

Moje koty to dzikusy surojady!
Jedynie Dorcia podchodzi do barfa z pewną taką nieśmiałością, ale dziś zjadła łyżeczkę mieszanki, na którą położyłam jej chrupki. I kto tu jest cwany, no kto? :mrgreen:

I powiem Wam, że w kuwecie jest znacznie bardziej mokro, to naprawdę działa!

Annazoo

Post » Wto kwi 17, 2012 7:45 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Annazoo pisze:Etam. Razowy jest najłatwiejszy, bo nie oczekuje się od niego, by wyrósł puszysty :]

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto kwi 17, 2012 8:05 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Annazoo pisze:Etam. Razowy jest najłatwiejszy, bo nie oczekuje się od niego, by wyrósł puszysty :]

Dla mnie to i tak czarna magia :twisted:
Annazoo pisze:Jedynie Dorcia podchodzi do barfa z pewną taką nieśmiałością, ale dziś zjadła łyżeczkę mieszanki,

To świetnie!
Annazoo pisze: I kto tu jest cwany, no kto?

I tak zawsze koty :wink:

jozefina1970

Post » Wto kwi 17, 2012 14:35 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Miło mi się czyta takie entuzjastyczne wrażenia :1luvu: Bo to są wielkoe plus barfa-koty więcej piją i więcej siurają, nie wiem czy zauważyłaś już ale kupy są oszczędniejsze w wielkości i zapachu :wink: na zimę jak zaczną futro zmieniać to zaczniesz sie zastanawiać czy to jeszcze kot czy już niedźwiadek, potem się zdziwisz jak będą linieć przez chwilę strasznie intensywnie a potem praktycznie przestaną 8) a po dłuższym czasie być może poczujesz że twoje koty stały się "twarde", bo nabiorą prawdziwych mięśni 8) (chociaż u dorosłych kotów możesz aż takiej różnicy nie zobaczyć, lepiej się porównuje jak się pomaca kota chowanego na barfie od kociaka, a potem kota karmionego suchym itp).
Widziałam zdjęcia u Pasi i myślę, że duuużo więcej wody możecie dodać jeszcze :D bo to ma być tak naprawdę taka zupa gulaszowa, ma pływać :twisted: najlepiej w krwistej cieczy :twisted:

Krew poszła :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto kwi 17, 2012 19:44 Re: Dom Ani: LSDiW oraz Słomcia

Obrazek

Annazoo

[poprzednia][następna]