Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2012 20:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Pani Agnieszka myśli o adopcji innego kota, będziemy z nią w kontakcie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sty 29, 2012 21:51 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Już po dyżurze - z przygodami bo okazało się że mój klucz do kwarantanny nie działa i pożyczałam od Jadzi. Maurycy oddany, zamknięty w boksie - pani Agnieszce było bardzo przykro, że musi to zrobić, ale nie może fundować swojemu kotu takiego stresu - Leon się budził w nocy ze snu i rozglądał cały przerażony że Maurycy zaraz go dorwie, nie mógł spokojnie skorzystać z kuwety etc :( . Więc mimo że go pokochali przez te kilka dni, to musieli go oddać. Mnie też potwierdzili, że wezmą drugiego kota, czy raczej kotkę, ale za jakiś czas - Leon musi odetchnąć po "atrakcjach". Pan pewnie też, bo jak do rozdzielania kotów użył spryskiwacza, to "w odwecie" Maurycy zlał mu się na fotel - na zasadzie ty mnie lejesz to ja cię też. Swoją drogą przez sporą część wizyty Beti tak się przymilała do pani, że historia - może to ona będzie Tą wybraną? Poczekamy. Oddana książeczka Maurycego i jego drapaczek i myszka i kocimiętka... Co za tępy buc z niego że nie potrafił się pokojowo dogadać z Leonem - miałby taki fajny dom :evil:
Dyżur poszedł dość sprawnie mimo dodatkowych atrakcji, bo odwalał go ze mną mój kumpel też kociarz - ale on już ma 2 koty więc nie weźmie następnego :wink: Józiu bardzo nieszczęśliwy, że jedzonka tak mało dostaje, ale ożywił się gdy Irek zaczął się bawić wędką z Pędzlem - też chciał. Pędzel wygłaskany i wybawiony, miał mokre w misce - pewnie Dorotka dała pod koniec swojego dyżuru, to nie zjadł jeszcze
Na kwarantannie szybko posprzątałam i odwaliłam karmienie ( w dwie osoby szybko idzie). Synuś bardzo kiepsko - temperatury nie miał, ale prawe oko było wyraźnie mniejsze i z dużą ilością ropy - umyłam, podałam neomycin. Nie jadł, nie pił mleka, trochę wodę powąchał i tyle :( Niedługo przed wyjściem dałam mu trochę tuńczyka, to kilka razy się oblizał po czym miał mocny odruch wymiotny. Nie zwymiotował bo raczej nie miał czym. W kuwecie może troszkę sików, a może i to nie - trzeba z nim szybko do weta, bo nie wygląda to rewelacyjnie :(
Reszta kotów ok, burasia z alergią chciała koniecznie wyjść, ale jej nie pozwoliłam, Michałowa chowała się gdzie się dało przede mną, maluchy chciały mnie zasiedlić, Beti też miała plany związane z moją osobą a raczej plecaczkiem :wink: Dawidek to 100% słodyczy i uroku osobistego a mały Pysiolek to śliczne kocie maleństwo - jak on się tam uchował, taki mikrokotek 8O
Na kociarni nie zostawiłam pieniędzy za plexi, mimo że wzięłam; nie zostawiłam książki dla MaryS bo nie zabrałam z domu przez zapomnienie; nie odebrałam ślicznej bransolety, którą wygrałam na którymś bazarku, bo chyba zaginęła podczas sprzątania a co najgorsze nie zostawiłam tego neomycynu bez tekturki bo zapomniałam i został w kieszeni :oops: . Włożyłam go do lodówki, jutro jakoś odwiozę do KCh, resztę rzeczy też.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 29, 2012 22:02 Re: Nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.01.-05.02.2012 r.
30.01. pon. rano Beatka wie. Teresa
31.01. wt. rano brak wie. Ewa
01.02. śr. rano Beatka wie Cookie
02.02. czw.rano brak wie. brak
03.02. piat rano brak wie. brak
04.02. sob. rano Iwonka wie. brak
05.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Nie sty 29, 2012 22:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Alienor pisze:
Na kociarni nie zostawiłam pieniędzy za plexi, mimo że wzięłam; nie zostawiłam książki dla MaryS bo nie zabrałam z domu przez zapomnienie; nie odebrałam ślicznej bransolety, którą wygrałam na którymś bazarku, bo chyba zaginęła podczas sprzątania a co najgorsze nie zostawiłam tego neomycynu bez tekturki bo zapomniałam i został w kieszeni :oops: . Włożyłam go do lodówki, jutro jakoś odwiozę do KCh, resztę rzeczy też.

Jednym słowem, kolega Cie troche rozkojarzył, stąd to roztargnienie :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie sty 29, 2012 22:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Na naszą stronkę dodałam ogłoszenie Maciusia i Luizki za jednym zamachem zrobiłam dla nich ogłoszenie na tablicy.
Zmieniłam też zdjęcia na do ogłoszeń dla Dakoty i Madhuri.
Kociaki można wystawiać na innych portalach.
Jutro obfocenie - Beti, Dawidka, Michałowej, Pysiola, Madzi, Kropki jak będą zdjęcia w przyszłym tygodniu w weekend ich ogłoszenia umieszczę na stronie. Wcześniej nie dam rady bo we wtorek lub środę wyjeżdżam na delegację, wrócę w piatek wieczorem.
Dorotko proszę pilnuj przez ten czas maila adopcyjnego, będą pewnie też ogłoszenia do odświeżenia. Ja nie będę miała dostępu przez ten czas do gmaila.
Wykupiłam też dla dwóch kotów pakiet ogłoszeń na 140 stronach u CatAngel, u której były wykupione ogłoszenia dla Biedronka. W związu z tym że dla Biedronka CatAngel nie zdążyła wystawić wszystich ogłoszeń dla jednego kota mamy pakiet gratis za co bardzo dzięuję. Czyli będą zrobione ogłoszenia dla trzech kotów tylko zastanawiam się którym zrobić ogłoszenia?

terenia1

Post » Nie sty 29, 2012 22:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

To może Maurycy z racji tego, że on nie może mieć towarzystwa i tu wielu potencjalnych właścicieli odpada, Józio i...Pędzel, no bo on w sumie jest na DT :roll:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie sty 29, 2012 22:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:To może Maurycy z racji tego, że on nie może mieć towarzystwa i tu wielu potencjalnych właścicieli odpada, Józio i...Pędzel, no bo on w sumie jest na DT :roll:

Czy Pędzel jest juz ogłoszony? Pogubiłam się :lol:
Bo jak nie Pędzel to proponuję Mandhuri.

Cookie1706

Post » Nie sty 29, 2012 22:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Rozmawiam z domkiem zainteresowanym kotem, polecam im Maurycego- może coś z tego wyjdzie :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sty 29, 2012 22:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dorota Wojciechowska pisze:Rozmawiam z domkiem zainteresowanym kotem, polecam im Maurycego- może coś z tego wyjdzie :ok:

No to 3mam kciuki Mamuska :ok:
A mówiłaś, że to diabeł wcielony? :twisted:

Cookie1706

Post » Nie sty 29, 2012 23:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iweta pisze:
Alienor pisze:

Jednym słowem, kolega Cie troche rozkojarzył, stąd to roztargnienie :wink:

Poczekaj tylko, wiem, że te podłe supozycje to za to, że nie zagłosowałam na Bogusia :wink: A tak poważnie atrakcje z kluczami i oddaniem Maurycego wystarczyły -potem się spieszyłam, bo chciałam wrócić jeszcze dziś do domu. No a z domu wypadłam pędem, bo mi koty urządziły ilustrację (pokojową) hasła" Z braku gwoździa odpadła podkowa, z braku podkowy..." a seans w kinie nie poczeka na mnie, no nie?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon sty 30, 2012 0:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Alienor pisze:

Poczekaj tylko, wiem, że te podłe supozycje to za to, że nie zagłosowałam na Bogusia :wink: A tak poważnie atrakcje z kluczami i oddaniem Maurycego wystarczyły -potem się spieszyłam, bo chciałam wrócić jeszcze dziś do domu. No a z domu wypadłam pędem, bo mi koty urządziły ilustrację (pokojową) hasła" Z braku gwoździa odpadła podkowa, z braku podkowy..." a seans w kinie nie poczeka na mnie, no nie?

Własnie tak jak piszesz, pałam żądzą krwi :mrgreen: :wink: A jak juz jestesmy w temacie Bogusia :wink: To nadal czeka na głosy, jutro koniec głosowania i kilka głosików bardzo by sie przydało 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sty 30, 2012 0:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

No ja niestety zagłosowałam przed przeczytaniem Twojej informacji :(

Alienor

Post » Pon sty 30, 2012 9:41 Forum

Rozmawiam z domkiem zainteresowanym adopcja Maciusia. Juro wiecej info :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sty 30, 2012 10:04 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Rozmawiam z domkiem zainteresowanym adopcja Maciusia. Juro wiecej info :ok:

Czekamy w takim razie z niecierpliwością na dobre wiadomości :D

Cookie1706

Post » Pon sty 30, 2012 14:37 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

po dyżurze :
Pędzel miziak niesamowity,bardzo brakuje m towarzystwa.Józio apetycik taki sobie,ale to chyba dlatego,że niezbyt smakuje mu ta karma.
Dakota z Maciusiem najlepsze kumple,zabawa,zabawa i jeszcze raz zabawa....
Beti,Michałowa,Madhuri, jak na damy przystało grzeczne i spokojne. Luizka niestety posikuje po kątach.
Nowy kotek -Synuś kiepsko. Nie je,słabiutki,chwieje się na łapkach i bardzo płacze.
Dawidek po pogłaskaniu ssie poduszką z błogością w oczkach.

Zapowiadają bardzo duże mrozy,może byśmy wzięły bezdomniaczki na ten okres na zdrową do przedsionka?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]