PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 11, 2012 22:46 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

Dziewczyny, macie jakieś w miarę aktualne zdjęcie tego kota ze sztywną nogą i atakami padaczki?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Nie mar 11, 2012 22:51 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

Poprawiłam, dziękuję.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie mar 11, 2012 22:53 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

W sumie to ja jakaś głupia jestem, powinnam PW napisać, przepraszam... tak jakoś odruchowo tutaj :oops:

spinca

Post » Nie mar 11, 2012 22:59 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

spinca pisze:Dziewczyny, macie jakieś w miarę aktualne zdjęcie tego kota ze sztywną nogą i atakami padaczki?

Spinca, a zgłaszać takie potrzeby wcześniej, to nie łaska? :twisted: Znaczy się- nie mam niestety, a mieć mogłam po dzisiejszym dniu :( W kilku słowach: dymny, spory, miły dopóki nie dotyka się sztywnej nogi. Apetyt słaby, glut przeszkadza jego węchowi, leczenie znosi dość dzielnie (i tu także: dopóki nie dotyka się sztywnej nogi).

magaaaa pisze:Zapraszam na stronę społecznościową Grupy Pomocy Kotom Mrau:
http://www.facebook.com/GrupaPomocyKotomMrau?ref=ts
Bardzo prosze polubić! :mrgreen:

:ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie mar 11, 2012 23:12 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

jamkasica pisze:
spinca pisze:Dziewczyny, macie jakieś w miarę aktualne zdjęcie tego kota ze sztywną nogą i atakami padaczki?

Spinca, a zgłaszać takie potrzeby wcześniej, to nie łaska? :twisted: Znaczy się- nie mam niestety, a mieć mogłam po dzisiejszym dniu :( W kilku słowach: dymny, spory, miły dopóki nie dotyka się sztywnej nogi. Apetyt słaby, glut przeszkadza jego węchowi, leczenie znosi dość dzielnie (i tu także: dopóki nie dotyka się sztywnej nogi).

Tak, wiedziałam, że będzie gadane ;)

..... ale no jakoś myślałam, że mi przejdzie do wieczora :cry: nie mogę, kur... przestać myśleć o tym kocie. Tak nie może być!

... znaczy, że on tam siedzi, nie że ja myślę.... choć lepiej by było gdyby tak nie było
Ostatnio edytowano Nie mar 11, 2012 23:13 przez spinca, łącznie edytowano 1 raz

spinca

Post » Nie mar 11, 2012 23:12 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

spinca pisze:W sumie to ja jakaś głupia jestem, powinnam PW napisać, przepraszam... tak jakoś odruchowo tutaj :oops:

Nieważne gdzie, ważne że byk poprawiony.

magaaaa

Post » Nie mar 11, 2012 23:38 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

MARINA:
2 tygodnie temu :arrow: Obrazek
Początek zniosła dzielnie i znosiła pierwszy tydzień kwarantanny z godnością. Minęły dwa tygodnie i pannica wygląda jak marna, a nie Marina:
Obrazek

DZIADZIO. Gdyby nie był przeokropnie chudy, byłby okazałym kocurkiem. Teraz wiele mu brakuje w kwestii odpasienia, ale urody jest niezaprzeczalnie wyjątkowej. Ustały wymioty, ma się ku lepszemu? Oby...
Obrazek

LEMONka:
jeszcze na kwarantannie, ale już jest niefajnie. Psychicznie także :(
Obrazek

Zabijcie mnie, ale zapomniałam jak to cudo ma na imię :oops: A ma z pewnością bo jest w schronisku już ponad pół roku. Ostanio widziana na grzybach, obecnie leczy kk. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, nadal ufa i jest przyjazna dla wszystkich ludzi i kotów. Załądowałą się na kolana i postanowiła sobie uciąć drzemkę ;)
Obrazek

YOKO:
zwrot z adopcji, który rozpoczyna swój trzeci miesiąc leczenia :roll:
Obrazek

PIĄTKA
:
śmiszne toto, leczy katar. Biega, poluje, czyści się- wszystko w pakiecie. Nie jest natrętna, ale pomiziana po chwili zdaje sobie sprawę, że to nie najgorszy stan ;)
Obrazek

KATARY zajadają bozitę i suszki cimiao ;)

Obrazek

DIODAKI (Diodak1 i Diodak2)

Obaj leczą katar. Jeden z sylwetką orienta, drugi natręt totalny. Obaj mają białe końcówki ogonków:
Obrazek

DŻORDŻ:
czeka na swoją kolej. W jedzeniu i głasakniu. Leczy kk.
Obrazek

PAULA:
za kilkanaście dni stuknie jej ROK W SCHRONIE :(
Obrazek

SRACZKA:
Wybaczcie jej imię, ale...wyjątkowo do niej pasuje. To kotka z tych "chciałabym, a boję się". Jest w schornie od maleńskości, razem ze swoim bratem. Po sterylce słabo goi jej się brzuszek. Mizia się do kratki, ale wystarczy wyciągnąc do niej rękę i spyla. Zero agresji of kors!
Obrazek

i...

TOKAJ
:!: :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Nie mar 11, 2012 23:57 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

Moje dziecko chodzi do szkoły im. Przyjaciół Ziemi. W zeszłym roku popchnęliśmy m.in. fajny program darowizn na rzecz organizacji szkolącej psy towarzyszące osobom niepełnosprawnym.
Mogę w tym roku zaproponować wsparcie dla Was. Z Waszej strony byłyby potrzebne ulotki, pewnie kilka spotkań z dzieciakami (niestety bez kotów się nie da), jakieś dyplomy dla szkoły itd.
Tutaj można poczytać o profilu szkoły, o kole wolontariatu itd. http://sp314.edupage.org/about/

spinca

Post » Pon mar 12, 2012 8:53 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

A czy ja ( tak na wszelki wypadek ) mogę poprosić jeszcze raz zdjęcie tego czarnego z dłuższym włosem. Mam nadzieję, że to nie jest Stasiek.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon mar 12, 2012 8:59 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

jamkasica pisze:114/12 Obrazek

Neigh, mamy jedynie zdjęcie z kwarantanny, nie robiłam mu dodatkowych. Czy Stasiek jest wykastrowany?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon mar 12, 2012 16:17 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

Dziewczyny, bardzo prosze wejdźcie na stronie grupy mrau na fb w posta o 1% i poudostępniajcie.
W ten sposób więcej osób to zobaczy.

magaaaa

Post » Pon mar 12, 2012 16:20 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

Stasiek nie byl wykastrowany i totalnie skołtuniony. ( ogromny kołtun na szyi z prawej strony) Ma około 2 lat. To kot któremu szukałam tymczasu, co by stiuningować i dom znaleźć....
Wiem o nim niewiele - z bliska widziałam raz. Przymilny bardzo
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon mar 12, 2012 18:24 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

O kogo chodzi ? Bo mi jeszcze w sobotę rękę odgryzie i nie będę wiedziała kto to był ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon mar 12, 2012 22:47 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

jamkasica pisze:PILNE!!!

To stworzenie za tydzień trafi na Paluch. Dziś udało się,przekonać Panią aby przez tydzień przetrzymała kota u siebie.
Mamy tydzień na znalezieniu mu lokum- on nie z tych co sobie poradzą w schronisku.

Nie wiem niestety czy to chłopak czy dziewczyna, ale nie ma "nic pod ogonem", a z kolei jest słusznych rozmiarów- być może to wysterylizowana kotka. Zęby super, futro super, zero agresji. W domu u Pani nie niszczy, korzysta z kuwety. Pani znalazła ją na Żoliborzu, przez 2 tygodnie pytała w okolicy, w lecznicach, rozwieszała ogłoszenia, ale nie ma jak kota izolować od swojej suczki, która ze stresu przestała jeść (choć kotek jej nie zaczepia, ani nie ma z nią problemu.
Pomocy!

Obrazek

Obrazek

filmik: http://www.youtube.com/watch?v=HN8bF-F- ... n1X-aWoqK5

Powracając do historii tego zwierza.

Zwierz jest od 3 tygodni w swoim nowym domu. Początki były trudne, trochę trwało, aż przekonał się, że jeśli wyjdzie spod łóżka, to nikt go nie zabije. Do dzieci (jest dziewczynka ok. 6 lat i chłopie 2 lata) też już ok.

Płeć najpierw była nieznana. Potem była koncepcja, że to kocurek kastrowany na płasko. Potem dostałam info, że chyba ma ruję. Umówiłam więc kotkę na darmową sterylkę i przed chwilą rozmawiałam z panią dr... Kocurek został zaszczepiony, odrobaczony i wrócił od razu do domu :mrgreen:

Spinca jest fota z kwarantanny:
Obrazek

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro mar 14, 2012 15:54 Re: PALUCH 7- Ruszyła Grupa Mrau!!! Podaruj Paluszkom 1% :

Chcę uprosić koleżankę forumową z forum...by wzięła czarnego z dłuższym kudłem na Dt.?
co wy na to?
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]