Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 0:55 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Mam tą szczotkę i nie polecam na syberyjczyka bo jest bardzo miękka.Jest idealna dla takich kotów jak moja lub z krótką sierścią zwykłą.Dla niego bez kulek,o takiej gęstości,ale twardsza.
U nas za 6zł w sklepie zoo są.Tanio nie?Drewniana rączka i metalowa obudowa.Mała,a grzebień to za wcześnie :lol:W necie ta sama jest droższa 8O Firmy Trixie z takim malutkim grzebyczkiem (po co on to nie wiem).Tą ładną nic nie wyczeszesz zapewniam :wink: Grzebień możesz kupić jak już będziesz wiedział mniej więcej jakiej długości i gęstości będzie miał sierść :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lut 08, 2012 8:29 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

ewar pisze:FeLV( kocia białaczka, nie nowotwór) i FIV( koci AIDS) to wirusówki, do testu Elisa wystarczy odrobina krwi i po kilku minutach jest wynik.

Bardzo proszę o wskazówkę, gdzie na forum znajdę informacje o FIV?

ludwikaw

Od: Wto lis 02, 2010 22:51

Post » Śro lut 08, 2012 9:10 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

ludwikaw pisze:
ewar pisze:FeLV( kocia białaczka, nie nowotwór) i FIV( koci AIDS) to wirusówki, do testu Elisa wystarczy odrobina krwi i po kilku minutach jest wynik.

Bardzo proszę o wskazówkę, gdzie na forum znajdę informacje o FIV?

Wątek jest tutaj.
Niestety, jego założycielka wykasowała swoje posty, więc teraz jest niekompletny, ale poczytać warto.
viewtopic.php?p=4841110#p4841110
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lut 08, 2012 9:10 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Mulesia, bardzo dziękuję za pomoc, przyda mi się każda informacja.
Obrazek

ludwikaw

Od: Wto lis 02, 2010 22:51

Post » Śro lut 08, 2012 9:34 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Drodzy miłośnicy sierciuchów :)

Przypomnijcie mi proszę, do kiedy kot jest kitten. Mój ma 4 miesiące, więc jeszcze karma musi być kitten/junior czy może być już adult?

http://www.krakvet.pl/koty-zdrowe-kocieta-c-26_286_288_309_311.html?sort=3a&page=1

kordian

Od: Pt gru 30, 2011 21:45

Post » Śro lut 08, 2012 9:37 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Zdecydowanie kitten :)
Chyba, że kupisz jakąś karmę typu "kitten & adult", jak np. Orijen czy Taste of the Wild.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lut 08, 2012 11:19 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Karmy typu kitten można spokojnie podawać do 12 miesiąca życia. Tak przynajmniej twierdzi moja weterynarz.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 11, 2012 12:30 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Dzięki. Zatem zakupy zrobię na http://www.krakvet.pl/koty-zdrowe-kocieta-c-26_286_288_309_311.html?sort=3a&page=1.

jeszcze jedno pytanko. używam żwirku Benek, ale może polecacie coś innego, fajniejszego, lepszego, wydajniejszego z tej listy:
http://www.krakvet.pl/advanced_search_result.php?keywords=%C5%BCwirek&x=0&y=0

Z jakich sklepów internetowych najczęściej korzystacie?

Czy 4 miesięcznemu kotkowi można podawać karmę adult od czasu do czasu?

kordian

Post » Sob lut 11, 2012 12:57 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Benek podobno jest dobry betonitowy bo tak nie kurzy.Nie miałam bo jest drogi,ale silikonowy jest fajny,tylko nie wszystkie koty go lubią.Nie roznosi się,ale koopsko trzeba wyjąć bo za grube kawałki się przyklejają i do wc to aż strach wrzucić że zapcha :lol: Często młode koty wolą karmy dla dorosłych i ja nic do gadania nie miałam :ryk: Drewniany można do kibla wrzucić,ale syberyjczyk po całym mieszkaniu poroznosi.Miałam zwykły tani betonitowy,drewniany Hilton i teraz silikonowy.Mi najlepiej pasuje :mrgreen: Nie przykleja się do dna i tak nie śmierdzi.Jeśli lubi kitten to niej je,ale nic się nie stanie jak odrobinę zmieszaną do kittena dostanie Adult.Kiedy nowe foty :?: :D
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 11, 2012 15:16 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Kordian,no weź,whiskasem takiego ładnego kota chcesz truć?
kup coś porządnego.

Benek ma fajny żwirek Compact.

polecany jest też Cats Best Eco i Golden Grey.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob lut 11, 2012 16:16 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Witaj Kordian ! moje 7 miesieczne kociaki jedza Animoda Carny Kitten - nie jest droga a podobno lepsza od whiskasa itp. :) W linku jaki wrzuciles w posta jest ta karma. Suchą ostatnio zamowilam BOSCH Sanabelle Kitten - jedza ze samkiem. Chcialam TASTE OF THE WILD Rocky Mountain Feline ale przez miesiac nie mieli .... mimo, ze na stronie Krakvet byla :evil:

Obrazek

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie lut 12, 2012 18:53 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Dzięki za odpowiedzi.

Poczytałem trochę opinii i okazuje się, że najbardziej chwalony jest drewniany. Mój bentonitowy Benka niby jest OK, ale na spodzie tworzy się gliniana masa, która jest pracochłonna przy usuwaniu. Spróbuję zatem drewniany http://www.krakvet.pl/cats-best-plus-zwirek-drewniany-zbrylajacy-20l9kg-p-18292.html.

Jeżeli chodzi o whiskas, to któż z nas nie lubi czasem machnąc jakiegoś hamburgiera czy czipsa ;) Polecana animonda carny kitten nie bardzo wchodzi mojemu syberyjskiemu. Niestety na www.krakvet.pl nie ma zbyt wielkiego wyboru karmy dla kociąt.

kordian

Post » Nie lut 12, 2012 19:14 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Dużo kotów nie lubi carny kitten.Nie pamiętam czy tu pisałam czy na innym wątku.Animonda Rafine w saszetkach ujdzie.Moja kotka na Carny spojrzeć nie chciała.Nie wiedziałam że jest Bozita kitten w kartonie 8O ma dużo kurczaka i to pewnie by polubił :)
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 12, 2012 21:30 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Jest jeszcze zooplus i większy wybór karm.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lut 28, 2012 14:35 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Kurde, mam 15 puszek Animonda Carny Kitten, a sierść gardzi nimi bardziej, niż Kaczyński Tuskiem. Czy mogę mu np zmieszać tuńczyka w wodzie z puszki dla ludzi z jego karmą żeby pobudzić go nieco do łaskawszego spojrzenia na żarcie?

kordian

[poprzednia][następna]