Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] dziękuję za pomoc ze spłatą

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 07, 2012 17:44 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Nie no ludzie, nie dajmy się zwariować. Dlaczego od razu podejrzenia, oskarżenia? Nikt tu nie wysuwał żadnych oskarżeń, czy pytanie / prośba o faktury jest od razu jakimś zarzutem?? No bez przesady! Fundacje mają to do siebie, że działają nie za własne pieniądze, tylko od darczyńców, to zobowiązuje do rzetelnego i przejrzystego rozliczania się i 'niezasłaniania' się mało poważnymi argumentami. A ja tutaj tej przejrzystości nie widzę, co wcale nie oznacza, że twierdzę, że kot nie istniał albo że ktoś wykorzystał moje pieniądze (wpłaciłam na Sandała) na jakiś inny cel. Ja się dopiero teraz zaczynam zastanawiać czy coś nie jest niehalo, skoro ze strony "obrońców" fundacji padają słowa podejrzenia, kradzież, krucjata ... A że każdy sądzi własną miarą ... :?

katebush pisze:... CIACH ...
Nigdy się też nie spotkałam z sytuacją, kiedy ktoś skanował by faktury i umieszczał je w wątku. Wystarczy mi słowo danej osoby, że pieniążki trafiły na cel, na ktory zostały wpłacone.Kropka.

A ja się spotkałam i to nie jeden raz. Inna bajka, że robią tak częściej osoby prywatne, niedziałające pod szyldem fundacji.
Chylę czoła, że wystarczy Ci słowo, mnie niestety nie, a szkoda, bo pięknie by było na świecie gdybyśmy mogli mieć do siebie takie zaufanie ... za dużo razy już się nacięłam, żeby tak bezgranicznie wierzyć we wszystko na słowo :?
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob sty 07, 2012 17:54 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

panikota pisze:Nie no ludzie, nie dajmy się zwariować. Dlaczego od razu podejrzenia, oskarżenia? Nikt tu nie wysuwał żadnych oskarżeń, czy pytanie / prośba o faktury jest od razu jakimś zarzutem?? No bez przesady! Fundacje mają to do siebie, że działają nie za własne pieniądze, tylko od darczyńców, to zobowiązuje do rzetelnego i przejrzystego rozliczania się i 'niezasłaniania' się mało poważnymi argumentami. A ja tutaj tej przejrzystości nie widzę, co wcale nie oznacza, że twierdzę, że kot nie istniał albo że ktoś wykorzystał moje pieniądze (wpłaciłam na Sandała) na jakiś inny cel. Ja się dopiero teraz zaczynam zastanawiać czy coś nie jest niehalo, skoro ze strony "obrońców" fundacji padają słowa podejrzenia, kradzież, krucjata ... A że każdy sądzi własną miarą ... :?

katebush pisze:... CIACH ...
Nigdy się też nie spotkałam z sytuacją, kiedy ktoś skanował by faktury i umieszczał je w wątku. Wystarczy mi słowo danej osoby, że pieniążki trafiły na cel, na ktory zostały wpłacone.Kropka.

A ja się spotkałam i to nie jeden raz. Inna bajka, że robią tak częściej osoby prywatne, niedziałające pod szyldem fundacji.
Chylę czoła, że wystarczy Ci słowo, mnie niestety nie, a szkoda, bo pięknie by było na świecie gdybyśmy mogli mieć do siebie takie zaufanie ... za dużo razy już się nacięłam, żeby tak bezgranicznie wierzyć we wszystko na słowo :?

Panikoto z tego co zostało napisane na wątku faktury są do wglądu dla wszystkich wpłacających, więc nie ma potrzeby wierzyć na słowo. Jeśli tylko ktoś ma taką ochotę może napisać do Tweety i jak sama Tweety napisała dostanie scan na maila. Czy ta forma uwierzytelnienia nie jest wystarczająca?
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Sob sty 07, 2012 17:59 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

panikoto - rozumiem co powoduje nieufność, ale wydaje mi się, że powinno się ją rezerwować dla osób nieznanych, prywatnych, nieoficjalnych. afn jest fundacją z kilkoma latami doświadczenia, ma fizyczne pomieszczenia, formalną strukturę i setki sukcesów na koncie. w obliczu tego, jak tweety wypruwa sobie żyły by trzymać to wszystko w kupie, gromada żądań pod jej adresem mocno mnie niesmaczy.
staram się zrozumieć - że nie wszyscy mieliście okazję tweety poznać osobiście, od strony kociej, tak jak mają okazję krakowiacy/wolontariusze, że komunikacja przez forum ma swoje minusy, ale tak czy tak, mam wrażenie, że dzieje się tutaj jakaś nagonka - nie wiem, czemu. może dlatego, że zrobić nagonkę jest łatwo i przyjemnie, a powstrzymać się od jej robienia i zastanowić się, czy ma to sens, trochę trudniej.
tak jak nie wymagałabym publikowania faktur od prezesa koterii, pkdt czy dowolnej tego typu, doświadczonej, fizycznie istniejącej (co łatwo można sprawdzić) i obecnej od lat na forum fundacji - tak nie wymagam (ani jako ofiarodawca ani jako wolontariusz) publikowania tych faktur przez afn. to decyzja tweety, a jako że mam okazję znać ją osobiście, mam solidne podstawy, by ufać jej osądom.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob sty 07, 2012 18:19 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 63

...
Ostatnio edytowano Pt lut 08, 2013 19:21 przez pluskwa6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob sty 07, 2012 18:27 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

pluskwa6 pisze:to ja może powiem - też miałam okazję poznać tweety osobiście i działać w afn, niestety nie mogę podzielić entuzjazmu kocurii...
i to już ostatni mój wpis w tej kwestii...

ciekawe czy zawsze dotrzymujesz słowa? :ryk:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Sob sty 07, 2012 18:32 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Kocuria pisze:panikoto - rozumiem co powoduje nieufność, ale wydaje mi się, że powinno się ją rezerwować dla osób nieznanych, prywatnych, nieoficjalnych. afn jest fundacją z kilkoma latami doświadczenia, ma fizyczne pomieszczenia, formalną strukturę i setki sukcesów na koncie. w obliczu tego, jak tweety wypruwa sobie żyły by trzymać to wszystko w kupie, gromada żądań pod jej adresem mocno mnie niesmaczy.
staram się zrozumieć - że nie wszyscy mieliście okazję tweety poznać osobiście, od strony kociej, tak jak mają okazję krakowiacy/wolontariusze, że komunikacja przez forum ma swoje minusy, ale tak czy tak, mam wrażenie, że dzieje się tutaj jakaś nagonka - nie wiem, czemu. może dlatego, że zrobić nagonkę jest łatwo i przyjemnie, a powstrzymać się od jej robienia i zastanowić się, czy ma to sens, trochę trudniej.
tak jak nie wymagałabym publikowania faktur od prezesa koterii, pkdt czy dowolnej tego typu, doświadczonej, fizycznie istniejącej (co łatwo można sprawdzić) i obecnej od lat na forum fundacji - tak nie wymagam (ani jako ofiarodawca ani jako wolontariusz) publikowania tych faktur przez afn. to decyzja tweety, a jako że mam okazję znać ją osobiście, mam solidne podstawy, by ufać jej osądom.

Próśb o skany, wcześniej zresztą zaoferowane przez Tweety darczyńcom nie określiłabym jako gromady żądań. A już zniesmaczenie dowodzi, że to raczej Ty demonizujesz sytuację. Jedni mają bezwzględne zaufanie do znajomych, a inni ograniczone i nikomu oceniać co jest słuszne, a co nie. Myślę, że znam Tweety dłużej niż Ty, a jednak nadal nie widzę niczego dziwnego w tym, że chcę te faktury zobaczyć. Punkt widzenia różnych osób może się różnić, powinnaś to zaakceptować, a nie dokonywać analizy z góry nacechowanej negatywnie.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob sty 07, 2012 19:39 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

No tak, rozliczenia nie ma ale prosba o kase jak najbardziej w tutule :roll: Ale podobno nie moja sprawa.Coraz wiecej takich watkow i mnie to zniesmacza :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob sty 07, 2012 21:11 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

moś pisze:No tak, rozliczenia nie ma ale prosba o kase jak najbardziej w tutule :roll: Ale podobno nie moja sprawa.Coraz wiecej takich watkow i mnie to zniesmacza :?

Tweety pisze:
jest 15 wpłat,
Na dzień dzisiejszy wpłynęło 860 zł, faktury oczywiście bez zmian na 1494 zł. Brakuje 634 zł.

do faktur mają dostęp darczyńcy, info o wpłatach jest więc czego brakuje?
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Nie sty 08, 2012 14:03 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

moś pisze:No tak, rozliczenia nie ma ale prosba o kase jak najbardziej w tutule :roll: Ale podobno nie moja sprawa.Coraz wiecej takich watkow i mnie to zniesmacza :?

Pokaż mi fundację, która prosi o wsparcie na forum i na forum wstawia skany faktur.
I zastanów się dlaczego żadna.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sty 08, 2012 14:12 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

To moze mi to wyjasnisz, pytam sie niezlosliwie bo intryguje mnie to. Czy to taki problem dla fundacji jest?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie sty 08, 2012 14:14 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

moś pisze:To moze mi to wyjasnisz, pytam sie niezlosliwie bo intryguje mnie to. Czy to taki problem dla fundacji jest?

W sumie nie wiem.
Ot, taka sobie obserwacja.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sty 08, 2012 15:04 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

moś pisze:To moze mi to wyjasnisz, pytam sie niezlosliwie bo intryguje mnie to. Czy to taki problem dla fundacji jest?

powody już tez były podawane w tym wątku, wystarczy go przejrzeć kawałeczek wstecz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 09, 2012 0:15 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

Kocurio, ja tu, podobnie jak mjs, nie dostrzegam gromady żądań, a już na pewno nie z mojej strony :) Ja tylko pewnych rzeczy nie rozumiem i im się dziwię, ale z drugiej strony nigdzie nie jest powiedziane, że muszę wszystko rozumieć.

I tak, miałam okazję poznać Agnieszkę osobiście, ale to nie ma absolutnie nic do rzeczy w kontekście powyższej dyskusji. Wieloletnia obecność na forum też jeszcze niczego nie dowodzi. I skoro już się odezwałam, to wyjaśnię - ja nie mam nic co AFN, zdarzało mi się wspierać działania fundacji w sposób na jaki w danym momencie mogłam sobie pozwolić, ale moja sympatia nie ma również nic do rzeczy. Nie widzę nic niestosownego w domaganiu się skanów faktur czy prośbie o jakieś "minimum rozliczenia" Sandała.

To tyle z mojej strony.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro sty 11, 2012 19:14 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

dyskusja potoczyla sie swoim torem

a czy ktos moze pomoc splacic faktury?
wiadomo na martwego zwierzaka nie tak latwo sie zbiera fundusze
a Sandał istniał, została podjęta próba ratowania kota...
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Pon sty 16, 2012 0:38 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate 634zl

przypomne sie z prosba
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

[poprzednia][następna]