25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 21:48 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

oni pewnie wszelka pomoc mają zarezerwowaną na 30 tego lutego :twisted:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon cze 04, 2012 22:06 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Jak krowa dużo krzyczy mało mleka daje :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon cze 04, 2012 22:08 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

lidka02 pisze:Jak krowa dużo krzyczy mało mleka daje :mrgreen:

dokładnie :D
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon cze 04, 2012 22:09 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Karolek(ona) pisze:oni pewnie wszelka pomoc mają zarezerwowaną na 30 tego lutego :twisted:

pewnie tak,tylko po co dzwonić do kogoś gdy ten ktoś ma kłopoty i obiecywać złote góry? Nie ja pierwsza nawiązywałam kontakt....

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Pon cze 04, 2012 22:10 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Lidka wrzuciłam wątek na FB

pogoda1053

Post » Pon cze 04, 2012 22:11 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

pogoda1053 pisze:
Karolek(ona) pisze:oni pewnie wszelka pomoc mają zarezerwowaną na 30 tego lutego :twisted:

pewnie tak,tylko po co dzwonić do kogoś gdy ten ktoś ma kłopoty i obiecywać złote góry? Nie ja pierwsza nawiązywałam kontakt....

bo sobie muszą w papierkach napisać, że dzwonili - a że gówno zrobili :?

Karolek(ona)

Post » Pon cze 04, 2012 22:50 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

W ośrodku już mieszka ciotka io dzwoniła dziś do mnie że jest szary kotek z rozciętą głowa i ma jakieś coś z okiem , pewnie ktoś mu przywalił powiedziałam ciotce ze ma go złapać zawiozę go do weta ale nie udało jej się go złapać .Było tam zebranie i wszyscy ryje darkli ze koty to szkodniki że jedzą ptaszki debile :cry: Ale myśle że nie ma co się kłucić tylko dawać kotą ukradkiem bo jeszcze je potrują .A co do fundacji to faktycznie niech nie obiecuje bo robi nadzieje i ja czekam a może 8O 8O a jednak morze jest długie i głębokie :?
Teraz wiem że dupa z tego a się łudziłam , dziś byłam na mieście kotki nakarmione a ogonki miały tak w górze jak na krochmalu :mrgreen: , biedactwa co je czeka za życie .Chociaż się najedzą ..

lidka02

Post » Wto cze 05, 2012 7:33 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Zebranie smanie
niech wyłapia wszystkie wolnozyjące koty, zamkna w klatce w schronie, wysterylizuja a za 10-20 lat samiłapia myszy i szczury jak im sie zalęgna bo koty wygina jak dinozaury a te co zostana bedą nie przystosowane do łapania szkodników (choc najwiekszymi szkodnikami sa ci państwo zakichani)

Karolek(ona)

Post » Wto cze 05, 2012 8:58 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

lidka02 pisze:W ośrodku już mieszka ciotka io dzwoniła dziś do mnie że jest szary kotek z rozciętą głowa i ma jakieś coś z okiem , pewnie ktoś mu przywalił powiedziałam ciotce ze ma go złapać zawiozę go do weta ale nie udało jej się go złapać .Było tam zebranie i wszyscy ryje darkli ze koty to szkodniki że jedzą ptaszki debile :cry: Ale myśle że nie ma co się kłucić tylko dawać kotą ukradkiem bo jeszcze je potrują .A co do fundacji to faktycznie niech nie obiecuje bo robi nadzieje i ja czekam a może 8O 8O a jednak morze jest długie i głębokie :?
Teraz wiem że dupa z tego a się łudziłam , dziś byłam na mieście kotki nakarmione a ogonki miały tak w górze jak na krochmalu :mrgreen: , biedactwa co je czeka za życie .Chociaż się najedzą ..

Lidka może by napisać pismo do Urzędu Gminy i Wydz. Ochr. Środow. oraz Animals z wiadomością do Policji i Kociej Doliny, że koty głodują i są oznaki znęcania się nad nimi, są przeganiane i zastraszane. To przecież jest karalne. Podeprzeć sie ustawą i wysłać pisma poleconym. Muszą odpowiedzieć i może coś zadziałają. Niech chociażby napiszą pismo,że nie wolno znęcać się nad kotami i wywieszą na terenie działek. Wierz mi to trochę pomoże, bo większość ludzi nic nie wie na ten temat i wierz mi,że w dużej mierze takie pismo trochę zatrzyma niektórych przed zrobieniem kotom krzywdy. Tak było u mnie. Pismo Burmistrza zatrzymało proces przeganiania kotów i szczucia psami.
Nie można pozwolić na bezkarne znęcanie nad zwierzakami. Trzeba działać nawet parę razy aż ktoś zajarzy,że trzeba podjąć interwencję.A kto administruje Ośrodek?

pogoda1053

Post » Wto cze 05, 2012 9:08 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

W ośrodku by się przydało coś napisać , na działkach nie ma dużo kotów .Albo przejechał je samochód albo znikły więc na działkach lepiej niczego nie robić bo znów się zacznie nie ma co na razie wszystko ucichło w mieście też jest cicho nikt na mnie nie napada .Tylko w ośrodku pogłupieli by przydało się coś porozwieszać że zwierzęta są pod ochroną itd ......Połowe ośrodka należy do Jezior Wielkich i połowe do Strzelna , Strzelno nic nie zrobi nie napisze bo mają to w d....... .Może z Jezior wielkich by coś napisali zadzwonie do Animalsu..

lidka02

Post » Wto cze 05, 2012 9:10 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

to nie gadaj z tymi od ośrodka w Strzelnie tylko z władzami - od czegos są, nie tylko od pierdzenia w stołki

Karolek(ona)

Post » Wto cze 05, 2012 9:18 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Dzwoniłam do Animalsu pani wystosuje pismo do zarządu Przyjezierza i oni porozwieszają w sprawie kotów żeby ich troche nastraszyć ......, i będzie wysłana tam Policja żeby się pokręcili i ludzi ustawili ...

lidka02

Post » Wto cze 05, 2012 9:32 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

lidka02 pisze:Dzwoniłam do Animalsu pani wystosuje pismo do zarządu Przyjezierza i oni porozwieszają w sprawie kotów żeby ich troche nastraszyć ......, i będzie wysłana tam Policja żeby się pokręcili i ludzi ustawili ...

cieszyc sie będe jak mi napiszesz że pisma wisza i że policja była - bo na razie masz tylko obietnice

Karolek(ona)

Post » Wto cze 05, 2012 10:05 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Karolek(ona) pisze:
lidka02 pisze:Dzwoniłam do Animalsu pani wystosuje pismo do zarządu Przyjezierza i oni porozwieszają w sprawie kotów żeby ich troche nastraszyć ......, i będzie wysłana tam Policja żeby się pokręcili i ludzi ustawili ...

cieszyc sie będe jak mi napiszesz że pisma wisza i że policja była - bo na razie masz tylko obietnice

Karola , będą wisieć będe upierdliwa dam znać może nawet jak powieszą zrobie zdjęcie :ok: zobaczymy jak długo to potrwa .

lidka02

Post » Wto cze 05, 2012 10:12 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Ale ja mimo to to napisałabym choć do Animalsów, bo co na papierze to każdy musi odpsać a na gębę to wiesz co...
Obiecanki, cacanki jak z karmą.....

pogoda1053

[poprzednia][następna]