Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 18:20 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

olafen pisze:A moja kolejna kotka, ta bura na zdjęciu wyżej, ma rujkę. Dziś dostanie hormony, aby rujkę wyciszyć, ale trzeba ją szybko wysterylizować :(

Jestem po wizycie u weta, i kotka będzie jednak jutro wysterylizowana.
Dlaczego - kotka dostała wczoraj rujkę gdy byłam w pracy i nie wiadomo, czy między nią a Felusiem do czegoś nie doszło. A nie ma sensu czekać na ewentualne owoce 6 tygodni.
Felek też będzie jutro wykastrowany.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto gru 13, 2011 18:26 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Trzymam kciuki za Twoją śliczną parkę.

Niestety nic nie wpłynęło nowego... :(

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 14, 2011 18:37 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Parka już w domu - strasznie głodna ale dziś niestety post mają :mrgreen:

A na koniec zawrót głowy - rachunek.
Obrazek

Sterylizacja - 200 a kastracja 156 :?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw gru 15, 2011 9:57 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

zapraszam na bazarek nie tylko dla legionistów:

viewtopic.php?f=20&t=137007
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 15, 2011 17:18 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

magaaaa pisze:Trzymam kciuki za Twoją śliczną parkę.

:cry: :cry: :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 15, 2011 17:22 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

ewar pisze:
magaaaa pisze:Trzymam kciuki za Twoją śliczną parkę.

:cry: :cry: :cry:

Pytanie- czy po ostatniej wymianie zdań w tym wątku, łącznie z wycofaniem się z prowadzenia konta Kasy tudzież jego zapowiedzią, kogoś to dziwi? Mnie niestety nie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw gru 15, 2011 18:30 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Sugerujesz, że jestem nieuczciwa? 8O
Tego się nie spodziewałam szczerze mówiąc.

Jak zapewniałam - wszystkie wpłaty przekażę: obecnie jest kolej olafen i do Niej trafi coś jeśli jeszcze do mnie przyjdzie.
Postaraj się o nowe konto, Aga, żeby kasa mogła funkcjonować.
Rzucanie oskarżeń pod moim adresem kasie nijak raczej nie posłuży.

magaaaa

Post » Czw gru 15, 2011 19:34 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

XAgaX pisze:
magaaaa pisze:Niestety nic nie wpłynęło nowego... :(
Pytanie- czy po ostatniej wymianie zdań w tym wątku, [...] kogoś to dziwi?

No tak, bo przez ostatnie parę miesięcy na konto KK płynęła rzeka pieniędzy i dopiero ta wymiana zdań ją przerwała...

XAgaX, może zamiast takich uszczypliwych uwag, zastanów się, co można by zrobić, żeby ta kasa faktycznie zaczęła płynąć.
Wymiana zdań nigdy nie jest zła, pokazuje przynajmniej, że komuś zależy, że nie poszedł sobie gdzieś indziej.
Może warto mimo wszystko zapytać ludzi (np. zrobić jakąś ankietę), dlaczego przestali płacić, jak chcieliby, żeby KK wyglądała? Może ktoś ma jakiś fajny pomysł jak to rozkręcić?

Brutalna prawda jest taka, że bez ofiarodawców/bazarkowiczów KK upadnie. A potrzeb jest tak dużo, że myślę, że jeśli komuś coś nie gra, to nawet się nie zastanowi dłużej, zazwyczaj nawet nie da znać, tylko przeniesie swoją kasę gdzieś indziej.
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw gru 15, 2011 19:44 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

.
Ostatnio edytowano Wto lut 14, 2012 19:39 przez Bonia7, łącznie edytowano 1 raz

Bonia7

Od: Sob lip 05, 2008 15:30

Post » Czw gru 15, 2011 23:39 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

olafen pisze:Sterylizacja - 200 a kastracja 156 :?

Matko, jakie koszmarne ceny :cry:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt gru 16, 2011 7:30 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Ceny sterylek są bardzo różne, ale ja już widziałam kotkę po taniej ( ale nie aż tak bardzo) sterylce. Leczenie kosztowało sporo.W przypadku kotek wolno żyjących, takich, które trzeba wypuścić, ważne, aby jak najkrócej dochodziły do siebie i nie trzeba było ich łapać powtórnie.
Nie wiem, jaki jest powód wstrzymania wpłat, bazarków, ale jakiś jest chyba i warto byłoby to wyjaśnić.Cel jest szczytny, że się tak wyrażę.Powód znają wyłącznie darczyńcy, prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 16, 2011 9:54 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

magaaaa pisze:Sugerujesz, że jestem nieuczciwa? 8O
Tego się nie spodziewałam szczerze mówiąc.

nie, tylko że nie czytasz ze zrozumieniem. Skoro oficjalnie piszesz, że nie chcesz dalej zbierać wpłat, nie przychodzą. O nieuczciwości nigdy nie było mowy.

Pisałyśmy o możliwych rozwiązaniach, robiłaś coś w tym kierunku?

Jak zapewniałam - wszystkie wpłaty przekażę: obecnie jest kolej olafen i do Niej trafi coś jeśli jeszcze do mnie przyjdzie.
Postaraj się o nowe konto, Aga, żeby kasa mogła funkcjonować.
Rzucanie oskarżeń pod moim adresem kasie nijak raczej nie posłuży.

nikt nie rzuca oskarżeń, myślę, że Kasie bardziej zaszkodzi bicie piany. I podejrzewam, że nie jestem odosobniona w tej opinii.

Wydaje mi się, że zbieranie pieniędzy TYLKO na tymczasy osób z forum mija się z celem- 90% potrzebujących pomocy nie otrzyma.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt gru 16, 2011 10:15 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

XAgaX, pożegnałam się już z KK.
To Ty musisz zrobić coś, by KK funcjonowała.
Tak jak pisałaś - bez bicia piany, bez fochów.
Trzymam :ok:

magaaaa

Post » Pt gru 16, 2011 10:18 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

magaaaa pisze:XAgaX, pożegnałam się już z KK.
To Ty musisz zrobić coś, by KK funcjonowała.
Tak jak pisałaś - bez bicia piany, bez fochów.
Trzymam :ok:

Miło, że się o tym dowiaduję ostatnia, szczególnie w kontekście ostatnich PW.

Ja nie dopuszczam możliwości zbiórki na prywatne konto- jeśli potencjalnym darczyńcom odpowiada forma stowarzyszenia bądź zbieranie na konto użyczone przez fundację, podejmę stosowne kroki w celu załatwienia formalności.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt gru 16, 2011 10:24 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

XAgaX pisze:Miło, że się o tym dowiaduję ostatnia, szczególnie w kontekście ostatnich PW.

Myslałam, ze wyrażam się jasno.
Na PW podsuwałam Ci możliwe rozwiązania - właściwie żadne nie spotkało się Twoim uznaniem.
Proszę, zakończmy już tę dyskusję; nie sądzę, by dokądś prowadziła.

A już zwłaszcza do dobra KK.

magaaaa

[poprzednia][następna]