Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 16:29 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Foczuś jest piękny :1luvu: To już kawał kota :mrgreen: Zobaczysz jak będą szalały z Twoją koteńką :D Mam nadzieję, że podzielisz się z nami filmikami ze wspólnych szaleństw. A poza tym jestem bardzo ciekawa jak Twoja kocia wygląda. Jak ona ma na imię?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon wrz 12, 2011 18:50 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Tikru & Bridget: viewtopic.php?f=1&t=89945&p=7822782#p7822782
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon wrz 12, 2011 19:08 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Jolu, dziękuję. Na razie zobaczyłam tylko zdjęcie Tikru - przepiękny :1luvu: Taki bardziej norweski leśny. Długo biłam się z myślami, które bardziej mi się podobają MCO czy NFO i wybrałam maine coony, ale do norwegów też mam słabość. Lubię małe psy i duże koty :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon wrz 12, 2011 19:14 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

a ja kocham wszystkie
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon wrz 12, 2011 19:18 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Ja też kocham wszystkie, stąd wynika moje straszne zakocenie :oops: cztery dachowce i cztery MCO więcej nie wcisnę choćbym bardzo chciała
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon wrz 12, 2011 22:10 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Tikrurzysko zostało ocenione jako kot syberyjski - jaki jest naprawde nie wiem, jak pewnie czytałaś przybłąkał się do mnie na Słowacji, podczas ferii. Mała Bridget jest natomiast syberyjką z rodowodem. Tu są jej fotki, mniej więcej w połowie strony: viewtopic.php?f=1&t=89945&p=7822782 może TŻ w weekend zrobi kotom jakąś sesyjkę to wrzucimy bardziej aktualne zdjęcia. Względem imienia, malutka imię Bridget dostała w hodowli i takie ma wpisane w rodowód, nad imieniem domowym prace jeszcze trwają, bo strony nie mogą dojść do porozumienia ;) Ostatnio na prowadzenie wysuwa się imie Pufka. Urocza jest, cały czas siedziałaby na jakimś ludziu i mruczała :)

Foczusia dziś nie widziałam, ale rozmiawiałam o nim z Mamą i Tatą, który pełni funkcję głównego zabawiacza kociaka - wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Pomimo, że moje dwa koty dostarczają mi aktualnie wielu nowych wrażeń, strasznie tęsknie za tym szkrabem! Nie mogę się już doczekać aż będzie ze mną.

Bianka, a Ty masz gdzieś swój wątek? MCO to moje wielkie marzenie, na większe mieszkanie :)

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Pon wrz 12, 2011 22:18 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

A może przeniesiesz się do chaty TŻ ta :D byłybyśmy sąsiadkami :mrgreen:
ale super by było
Cieszę się ze pan Fok cały i zdrowy :1luvu:

Bianka chyba nie ma wątku swoich kociaków bo nigdy nie natrafiłam
WSTYD BIANKA :evil: :!:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon wrz 12, 2011 22:30 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Byłabym do tego zdolna tylko ze względu na miłe sąsiedztwo :) Moje mieszkanie nie dość że większe, to jeszcze świeżutko odremontowane :) Nic dziwnego że chłop częściej przesiaduje u mnie niż u siebie, zwłaszcza że lodókwa lepiej zaopatrzona zazwyczaj :twisted: Bianka, WSTYD okrpony mieć piękne koty i się nimi nie chwalić! To powinno być regulaminowo zabronione na forum ;)

A propos Jolu, a gdzie Twój temat? 8)

Jouluatto

Post » Wto wrz 13, 2011 8:23 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

A bardzo proszę viewtopic.php?f=1&t=121200
uczestniczę w nim dopiero od stycznia odkąd wzięłam Buri.

Asia, przemyśl proszę sprawę przeprowadzki :ryk: przecież remoncik to nic trudnego :mrgreen:
tyle ze z miejscem do parkowania u nas ciężko :oops:

Trzeba donos na Biankę zgłosić
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto wrz 13, 2011 9:47 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

U mnie slowo "remont" jest chwilowo na najczarniejszej z list ;) Dopiero skonczylam jeden, kapitalny, mieszkania w ktorym aktualnie mieszkam, nam rozgrzebany drugi w mieszkaniu ktore wynajmuje, a do tego czesto dogladam ekipy u rodzicow, ktorzy remontuja lazienke. Na widok znaczkow Castoramy, Obi itp. dostaje mdlosci... Ale czego sie nie robi dla milego sasiedztwa :mrgreen:

Jouluatto

Post » Wto wrz 13, 2011 11:11 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Wątku faktycznie jeszcze się nie dorobiłam :oops: Zbieram się do tego już od roku, zresztą podobnie jak do zrobienia strony internetowej mojej hodowli.
Wbrew pozorom MCO zajmują mało miejsca - te koty mają niesamowitą zdolność mieszczenia się w najmniejsze pudełka, zakamarki, itp.
A teraz uciekam do generalnych porządków :roll:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Wto wrz 13, 2011 11:12 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Bianka 4 NAPRAWDĘ juz nie zmieści żadnego więcej kota - byłam i widziałam :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto wrz 13, 2011 13:41 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Bianka, a tak z ciekawości, ile masz metrów na te swoje wielkoludy? :mrgreen: Byliśmy z TŻ w niedzielę na wystawie w Gromadzie i przy każdej klatce z MCO dostawałam regularnego ślinotoku ;) Piękne kociska, podobają mi się na równi z ukochanymi Sibkami.

Jouluatto

Post » Wto wrz 13, 2011 14:11 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

A tak wracając do tematu, jestem właśnie u rodziców, przywiozłam Foczusiowi troche zabawek, grzechoczące piłeczki i szeleszczący tunel, jest nim zachwycony :) Właśnie go ważyłam, waży uwaga, uwaga 750gr! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Brawa dla tego pana! :spin2:

Edit: Jest gdzieś może na forum jakaś tabela prawidłowego rozwoju dla kociaków? Szczególnie chodzi mi o wagę. Przydałby się też terminarz szczepień i odrobaczeń, jestem w temacie kompletnie zielona. Jeśli ktoś kojarzy gdzie szkuać, będę wdzięczna za podpowiedź.

Jouluatto

Post » Wto wrz 13, 2011 14:21 Re: Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu o powierzchni 40m2 :oops: Najtrudniejsza była decyzja o trzecim kocie. Tak się złożyło, że znajoma szukała dobrego domku dla 2-letniej kotki ze swojej hodowli. Tak trafiła do mnie Neska - cudowna, czarna jak smoła MCO i od niej zaczęła się moja przygoda z tymi kotami.
Miałam być na wystawie w Warszawie jako steward, ale niestety dwa tygodnie temu miałam "bliskie spotkanie" z chodnikiem i moja prawa ręka jeszcze nie doszła do stanu całkowitej używalności i musiałam zrezygnować :cry:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

[poprzednia][następna]