Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
felin pisze:Widzę, że się trochę zaokrąglilaI futerko ladniejsze.
A może ją trzeba wyjmować z tej klatki, żeby sobie polazila? Bo w klatce, to miejsca za dużo nie ma.
delfinka pisze:oj, rzepiła się baba tych miseczek!![]()
![]()
delfinka pisze:felin pisze:Widzę, że się trochę zaokrąglilaI futerko ladniejsze.
A może ją trzeba wyjmować z tej klatki, żeby sobie polazila? Bo w klatce, to miejsca za dużo nie ma.
Balbina jest z gatunku dużych kotów. Dobrze wygląda, masz racje, futerko też całkiem już fajne.
Ale z tym wypuszczaniem to jest właśnie problem![]()
Powiem szczerze, gdy ostatnim razem ją wyjęłam, wskoczyła na kocią ściankę. Tam za nią pognał kot, którego nie zauważyłam, choć wcześniej starałam się usunąć z pokoju wszystkie futra.
Efekt był taki, że gdy go zobaczyła, z przerażenia straciła kontrolę nad pęcherzem. Wtuliła się w ścianę, mocz płynął, ona warczała, a ja musiałam przytargać wielką drabinę, aby móc opanować sytuację (półka jest na wysokości ok. 2,4m.
Dla dokładniejszego obrazu dodam, że kot wskoczył za nią na tę półkę, ale nic nie robił, tylko siedział i patrzył z odległości ok. 1 m.
Tak to wygląda.
Dlatego szukam dla niej domu, w którym będzie jedynym zwierzakiem i w którym będą osoby, które nie muszą zagłaskiwać kota, a raczej pozwolą mu spokojnie, po swojemu, żyć.
Jak na razie nie odezwał się żaden potencjalny opiekun.
A zbliża się wiosna i ja za miesiąc wyjeżdżam. Powoli wywiozę większość kotów, ale nie wszystkie.
Część musi zostać, w związku z czym sytuacja Balbiny nie zmieni się ani trochę.
felin pisze:BiednaMusial ją ten ragdoll okropnie przestraszyć jednak.
Wiesz, tak sobie teraz pomyślalam, że poproszę moje dwie zakocone kuzynki z Warszawy, żeby popytaly znajomych. Spytam też czy któraś nie moglaby Balbince dać dt na jakiś czas; ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo jedna ma kocicę jedynaczkę, a druga dwie. Te dwie to bardziej tolerancyjne są, ale u niej sytuacja rodzinno-zdrowotna nieciekawa (mąż po wylewie niepelnosprawny). Zobaczymy co z tego wyniknie.
A możesz Balbince zrobić kilka zdjęć taki bardziej portretowych i wyslać mi mailem, żebym dziewczynom podeslala?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510 i 73 gości