KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 23, 2011 14:21 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

jadziaII pisze:A co w sobote wieczor nie ma dyzuru czy ja cos przeoczylam?

No nie ma Jadziu :( nie przeoczyłaś :(
A w przyszłym tygodniu jeszcze gorzej :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 23, 2011 14:23 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.06.-26.06.2011
27.06. pon. rano brak wie. Cookie
28.06. wt. rano brak wie. MaraS.
29.06. śr. rano brak wie. MaraS.
30.06. czw.rano Alienor, Wiesia wie. brak
01.07. piat rano brak wie. Cookie
02.07. sob. rano brak wie. brak
03.07. niedz. Dorotka wie. brak

27.06. i 28.06. rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw cze 23, 2011 14:25 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

W przyszłym tygodniu to wszyscy zaproszeni na grill kociochatkowy przed imprezka oporządzą kociarnię :wink:

I Tereniu zmień datę z 20.06-26.06 na 27.06-03.07 :roll:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw cze 23, 2011 14:38 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Cookie1706 pisze:W przyszłym tygodniu to wszyscy zaproszeni na grill kociochatkowy przed imprezka oporządzą kociarnię :wink:

I Tereniu zmień datę z 20.06-26.06 na 27.06-03.07 :roll:

No faktycznie gapa jestem :mrgreen: już poprawiam
Beatka dziękuję już poprawiam i nanoszę :D

terenia1

Post » Czw cze 23, 2011 14:40 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 27.06.-03.07.2011
27.06. pon. rano Beatka wie. Cookie
28.06. wt. rano Beatka wie. MaraS.
29.06. śr. rano brak wie. MaraS.
30.06. czw.rano Alienor, Wiesia wie.Teresa
01.07. piat rano brak wie. Cookie
02.07. sob. rano brak wie. brak
03.07. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Czw cze 23, 2011 16:48 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

[quot[img] NOWA KOTECZKA jeszcze bez imienia, ale Wiesiu z Jadzią pewnie coś wymyślą

Jest bardzo podobna do kotki jaką miałam jako nastolatka miala na imię WESTA-bogini ogniska domowego
Ostatnio edytowano Czw cze 23, 2011 16:50 przez wiesiak, łącznie edytowano 2 razy
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw cze 23, 2011 16:49 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Westa, ładnie :roll:
Ja jakby kto pytał jestem za :spin2:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw cze 23, 2011 16:53 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Bardzo się cieszę że imię się podoba jak tak to moja propozycja : :D
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw cze 23, 2011 19:30 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

sprawozdanie z dyżuru :D

kupiłam jak to się mówi, z wlasnych środków, mokry intestinal dla Longera i Klimka, 20 saszetek. Dziennie mają schodzić 2 saszetki - 1 po połówce dla każdego rano i 2 wieczorem. Ogromna prośba żeby Jadzia zabrała też na morfologię i biochemię Klimka jutro bo takie leczenie w ciemno jest o dupę roztrzasnąć, nie wyrobimy na specjalistyczą karmę. Może maja lamblie, moze uszkodzone watroby, nie wiem ale trzeba to znaleźć, bo się męczą w klacie. Longer jest jak nowy ale Klimek widać, że chory. Siedzi w kuwecie i rudzieje mu futerko czarne, to też może byc oznaka choroby. Klimek miał luźną kupę i wymazał nią boks trochę. Suchy intestinal jest tak więc mozna im dawać a Klimkowi też to co na kartce na boksie (chyba sensitivity)
zastrzyk Klimkowi zrobiłam, Wiesio Longerowi, przyniosłam pro-kolin
Longer na pewno był odrobaczany w schronie, potem ja odrobaczałam i powinno to być w jego ksiażeczce?

Mamuśka Mania - po wypuszczeniu zrobiła kupala jak starych chłop. Pamietajcie o wypuszczaniu jej bo w kuwecie bylo sucho. Krew w stolcu jest od tego, ze trzyma kupę i pękają jej naczynia krwionośne. Do karmy mokrej można mieszać COLON C - przyniosłam, daje się łyżeczkę od herbaty, mozna troszkę mniej. Jest też FIBRE w pojemniku sucha karma dodatek do normalnej, czyli kittena, ktory jej dajemy. Chyba sie kończy suche dla maluszków ? nie znalazłam. Dawałam małym mleczko ale specjanie nie były głodne. Usadowienie Mani na dole nie jest dobre bo Smoła rzuca sie na siatke i atakuje a Mańka sie wścieka i denerwuje. Zauważyłam to pod koniec i juz jej nie przeniosłam ale zastawiłam trochę. Przenieście ją proszę na I piętro.

Kotka ciężarna - spóbowałabym sterylki, moze zapytać Jadziu w Lupusie czy się podejmą bo w Almavecie na razie mniejsze moce przerobowe. Jak urodzi to kto jej odbierze dzieci i uspi :( to załamka.

Smoła jest niegrzeczna i atakuje też cięzarną bo sie wdrapała menda na półkę z boku i uderzała w klatę

Na zdrowej Inez trochę warczy na Patrysia, buraska wspina się po sznurach i się bawi. Spokój.

Wymyłam dokladnie podłogę w kątach i szczególnie w przedsionku bo strasznie śmierdzi. Może ktoś weźmie do prania rzeczy bo zapach niemiłosierny>

Piotrek wyszorował virkonem i domestosem wszystkie transporterki (z wyjątkiem 2 bo go ukrylam w aucie przez pomyłkę :oops: ) skorzystaliśmy z węża ale jak sie puściło silniejszy strumień to cieknie i trzeba dociskać, zglosiłam już Wiesiowi :ok:

na zdjeciach mycie i suszenie

Obrazek Obrazek

potem pojechaliśmy do schronu ale to na innym wątku 8)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw cze 23, 2011 20:35 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Dla Ewy i Piotra
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw cze 23, 2011 20:49 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Jadziu a dla Ciebie i Wiesia

Obrazek Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw cze 23, 2011 21:42 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Już po dyżurze, wszystko obsłużone na cacy. Kicia po ropomaciczu rozczuliła mnie, ugniatając brzeg kuwety jak na nią popatrzyłam i mówiłam do niej.
Gdy wróciłam do domu Mei Li, moja tymczaska ze Świnoujścia, która w przyszłym tygodniu miał jechać do Krakowa do DS, już nie żyła :crying: . Nie wiem, czy powinnam robić jej sekcję, by ustalić, co ją zabiło, czy dać kici spokój i pochować ją tak jak jest. Zachorowała 2 dni temu - rano łzawiło oczko, wieczorem miała gorączkę i katar. W środę dostała standardową triadę i było wszystko ok, dziś dałam jej przeciwgorączkową tabletkę (kocią) zgodnie z zaleceniem weta, choć nieźle wyglądała- jak wróciłam już leżała zimna i sztywna. Nie wiem, czy Madhuri i maluch nie są zagrożone - odseparowałam chorą kicię jak tylko zaczęła kichać, zresztą nigdy z nimi nie była blisko, ale jednak... normalnie w łeb sobie strzelić.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 23, 2011 23:23 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Kurcze Marezna jak przykro.
Trochę to ryzyko brać tak nieznane koty na TDT :?
:ok: oby wszystko było ok :ok:

Ewa i Piotr :1luvu: :1luvu: :1luvu: normalnie podziwiam was za ten zapał i pracowitość :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt cze 24, 2011 4:07 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Mei Li [*] była po 2 tygodniowej kwarantannie w innym TDT zanim do mnie trafiła. Była u mnie już miesiąc - na początku była przeziębiona, ale szybko wyzdrowiała dzięki leczeniu. Zachorowała we wtorek...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 24, 2011 12:10 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

WESTA bardzo ladnie imie niech bedzie Westa zapiszemy na boksie.
No to Westa w poniedzialek jedzie na sterylke, a nozka zajmiemy sie pozniej nie ma czasu czekac bo nam urodzi w boksie.

A co do brania kotow na Dt to zawsze jest ryzyko i z tym ryzykiem my juz zyjemy od 3 lat.
Nigdy nie wiadomo co w kocie siedzi, a czesto sie odzywa dopiero jak kot dostanie cieplarnianych warunkow czyli domowych.
No ale zo zrobic nie zawsze mozna kota umiescic na KCh z roznych powodow.
A najgorsze w tym jest ze moga co podlapac stacjonarne i DT-owcy ktore sa zdrowe i dlugi czas.
Nasza praca polega na ciaglym ryzyku,ale kto nie ryzykuje ten nie zyje :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

[poprzednia][następna]