Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
asia2 pisze:na razie ten domek , który znalazł Groszka dzielnie mu kibicuje i nie zmienia zdania.![]()
zażółciły się lekko uszy Groszka i wnętrze powiek takie blade Od wczoraj wieczór. Dostaje osłonowo na wątrobe ale choroba mogła zrobić swoje. Weci mówią że to może się cofnac. Jestem dobrej myśli.
Teraz nie ma Grochu temperatury ale widać że jest zmęczony choróbskiem. Oczka znowu mało wyraźne i takie chore.
I nie opowiada tylko śpi. Wypił wodę z gotowanego mięska i na chwilę dam mu spokój z jedzeniem. Niech zbiera siły.
Zofia&Sasza pisze:asia2 pisze:na razie ten domek , który znalazł Groszka dzielnie mu kibicuje i nie zmienia zdania.![]()
zażółciły się lekko uszy Groszka i wnętrze powiek takie blade Od wczoraj wieczór. Dostaje osłonowo na wątrobe ale choroba mogła zrobić swoje. Weci mówią że to może się cofnac. Jestem dobrej myśli.
Teraz nie ma Grochu temperatury ale widać że jest zmęczony choróbskiem. Oczka znowu mało wyraźne i takie chore.
I nie opowiada tylko śpi. Wypił wodę z gotowanego mięska i na chwilę dam mu spokój z jedzeniem. Niech zbiera siły.
A znamy ten stosunek albumin do globulin? Ja wiem, że diagnoza FIP jest trudna, ale ta żółtaczka nie wygląda dobrze
asia2 pisze:Zofia&Sasza pisze:asia2 pisze:na razie ten domek , który znalazł Groszka dzielnie mu kibicuje i nie zmienia zdania.![]()
A znamy ten stosunek albumin do globulin? Ja wiem, że diagnoza FIP jest trudna, ale ta żółtaczka nie wygląda dobrze
wiesz prosiłam, zeby to też zrobiono. Podobno jest ale ja nie umiem tego wyczytać z wyników a weci nie zwrócili uwagi na tę pozycję w sensie negatywnym. Zadzwonie i zapytam
Szalony Kot pisze:I kiedy to usg?
Szalony Kot pisze:Mój wet na 0,75 powiedziałby, że FIP to pewna sprawa - gdyby oceniać tylko po tym. Ale nie wiem, jak wypada to na tle reszty wyników.
asia2 pisze:Szalony Kot pisze:Mój wet na 0,75 powiedziałby, że FIP to pewna sprawa - gdyby oceniać tylko po tym. Ale nie wiem, jak wypada to na tle reszty wyników.
dlatego jeszcze wyniki -próby wątrobowe ASt i limfocyty biorą pod uwagę w ocenie.
Z tego co wiem to przy Fip w ogóle jest ciężko cokolwiek ustalić.
Zrobie USG w środę i powtórzę w następnym tygodniu morfologie żeby zobaczyć czy się coś poprawia.
Jak pisałam wcześniej wyniki USG niczego nie zmienią w leczeniu Grocha. Niestety. Dadzą tylko pełniejszy obraz choroby bez możliwości wyleczenia.
A Grocha trzeba doprowadzić do "używalności" i to jest priorytet.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 100 gości