Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 12:30 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

On czuł, że ktoś się pojawi w jego życiu, czuł, że mj_liberian_girl znajdzie mu dom, on czekał w schronie tak długo na dom nie poddawał się, wiedział, że on się pojawi. Ten dom w którym będzie mógł odejść spokojnie, kochany przez kogoś.
I TEN DOM się pojawił. I nareszcie mógł odejść kochany, w ciepłym domku, nie w zimnej klatce sam :cry: jak inne koty, które nie mają takiego szczęścia.

Zazwyczaj jest tak, że nic nie dzieje się bez przyczyny, coś zawsze do czegoś prowadzi.

[*] malutki :cry: :cry: :cry: :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lut 17, 2011 4:17 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Kacperku, pamiętam, tęsknię...
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Czw lut 17, 2011 12:11 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Boże jaka smutna historia :cry: :cry: :cry:

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Pt lut 18, 2011 8:28 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Kituni, Kacperek jest przy Tobie i jest szczęśliwy. Chce byś go pamiętała, ale nie chce byś się smuciła. Potrzebują Cię inne bidulki, które gdzieś czekają... I Kacperek o nich wie i patrzy na Was z góry. A jak zaśniesz, to on na pewno nadal mruczy przy Twoim uchu. Odszedł cichutko, bo był u Ciebie spokojny... I jestem pewna że się z Tobą pożegnał...
Rozumiem Twój ból i wiem jak Ci ciężko. Wiem, że pojawia się złość i myśli: dlaczego? Niestety czasem nie ma na nie odpowiedzi. Po prostu tak miało się stać, a sens tego może kiedyś będzie nam wyjaśniony...
Ja wciąż nie pogodziłam się z odejściem Leosia, wciąż myślę o moim zaginionym Pumie i całej rzeszy futer tych miauczących i innych, które przeszły przez mój dom, którym zdarzyło się odejść zbyt wcześnie, które przepadły bez wieści, a także o tych, których dramatyczne historie opisują media, opowiadają znajomi, podaje forum... Także tych odchodzących bez nikogo w zimnym schronie - miejscu pustki. I Ty Kituni zaoszczędziłaś Kacperkowi tego ostatniego...

Wieści od Buni: najprawdopodobniej Bunia co nieco widzi - a przynajmniej dostrzega chyba jednym okiem zmiany natężenia światła. Jej jedno oko reaguje na światło (jak wetka świeci jej w nie tą lampką do badania), a w domu Bunia zaczęła bawić się gumowym kóleczkiem :) Poza tym dużo je, śpi w łóżku z moją mamą i chodzi za nią krok w krok jak piesek :ryk: Ze zdrówkiem ogólnie w porządku, chociaż ostatnio dostaje antybiotyk i witaminki na wzmocnienie, bo ma mały katarek i wetka woli zdusić"zarodek choróbska", zwłaszcza, ze w najbliższej przyszłości Bunieczka ma być zaszczepiona na to, na co w schronie jej nie szczepili (dokładnie na co napisze, jak wypytam mame), no ale do tego musi być zdrowa, nawet bez minimalnego katarku, więc szczepienie na razie poszło w odstawkę. Bunia pozdrawia wszystkich, a szczególnie Arcanę, która ją dowiozła do moich rodziców- dziękujemy! (nie wiem czy o Buni nie powinnam pisać na innym wątku? Jeśli tak, to przepraszam za zaśmiecanie wątku i proszę o nakierowanie na właściwy)

anahit

Od: Pt lis 12, 2010 17:15

Post » Pt lut 18, 2011 16:13 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Dziękuję anahit!!! Wieści o Buni to miód na moje serce. Była koleżanką Kacperka! :) Ucałuj ode mnie ją w sam czubek kociej główki :1luvu:

W imieniu Kacperka stworzyłam DT dla Psysia, oraz TDT dla Kajetanka, który do docelowego DT pojedzie w poniedziałek. Tak więc można powiedzieć, że założyłam DT imienia Kacperka, Bardzo Dzielnego Kota:)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pt lut 18, 2011 16:17 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Kituni pisze:Dziękuję anahit!!! Wieści o Buni to miód na moje serce. Była koleżanką Kacperka! :) Ucałuj ode mnie ją w sam czubek kociej główki :1luvu:

W imieniu Kacperka stworzyłam DT dla Psysia, oraz TDT dla Kajetanka, który do docelowego DT pojedzie w poniedziałek. Tak więc można powiedzieć, że założyłam DT imienia Kacperka, Bardzo Dzielnego Kota:)

Super Kituni,Kacperek z pewnością jest Ci za to wdzięczny :1luvu:
Anna Kubica

Post » Pt lut 18, 2011 16:23 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Kituni pisze:Dziękuję anahit!!! Wieści o Buni to miód na moje serce. Była koleżanką Kacperka! :) Ucałuj ode mnie ją w sam czubek kociej główki :1luvu:

Ciesze się bardzo, że dałas schronienie innym kotkom. Kacperek pewnie patrzy na to wszystko z chmurki i mruczy zadowolony, ze kolejny kot jest bezpieczny.
Psysia znam, a Kajetanek to kto to? Napisz coś więcej :)
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 21:38 przez Karotka, łącznie edytowano 1 raz
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt lut 18, 2011 19:19 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Anahit, dzieki za wiadomosc o Bunieczce. Moja najslodsza najufniejsza kocinka. Twoja Mama na pewno tez ją pokochala. Nie wiem, ile widzi, ale do czlowieka trafia szostym zmyslem. A jak inne kotki, szylkrecia zaakceptowala Bunie? :)

Kituni, opowiadaj o kocurkach. Mozesz tutaj lub zaloz swoj topic. Jak sie sprawuja poza schronem? Piekne kocurki. Jak nazwalas tego duzego? Pacuś? :D

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt lut 18, 2011 19:38 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Catnaperko, zmień tytuł wątku, ja czytałam go na początku, cieszyłam się, że Kacperek w domu, że udało mu się, dziś odnalazłam wątek, wchodzę, żeby zobaczyć, co nowego u Pana Kota, a tam... :(
Bardzo mi przykro
[']
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lut 18, 2011 21:21 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Kituni pisze:W imieniu Kacperka stworzyłam DT dla Psysia, oraz TDT dla Kajetanka, który do docelowego DT pojedzie w poniedziałek. Tak więc można powiedzieć, że założyłam DT imienia Kacperka, Bardzo Dzielnego Kota:)

CatAngel ma rację, wszystko do czegoś prowadzi.
Cieszę się, że łódzkie bidoki są pod Twoją, i w pewnym sensie, pod Kacperka opieką ...
Też bym chętnie poczytała Twój wątek, jeśli miałabyś ochotę go złożyć :kotek:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lut 19, 2011 1:30 Re: 18 letni kot ODDANY do schronu bo stary!! JUŻ W DOMU!!!! :))

Katia80 pisze:Catnaperko, zmień tytuł wątku, ja czytałam go na początku, cieszyłam się, że Kacperek w domu, że udało mu się, dziś odnalazłam wątek, wchodzę, żeby zobaczyć, co nowego u Pana Kota, a tam... :(
Bardzo mi przykro
[']

Tak, masz rację, zaraz zmienię :( Jakoś nie mogłam tego zrobić :( Wiem, ze powinnam ale tak trudno się z tym pogodzić :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob lut 19, 2011 7:54 Re: 18 letni Kacperek - zaznał miłości u Kituni... teraz za TM:(

Bardzo mi przykro...[*] :cry: Trzymaj się jakoś...
Gosiara

Post » Sob lut 19, 2011 16:44 Re: 18 letni Kacperek - zaznał miłości u Kituni... teraz za TM:(

Mi też trudno, ale chcę żeby Kacperek był pamiętany nie tylko przeze mnie. Jest w tym też nauka: śpieszmy się wydawać ze schronu koty, tak szybko odchodzą..Taka parafraza mi przyszła do głowy, bo gdyby Kacperka wydano wcześniej to mógłby żyć do tej pory. W schronisku wstrzymano wydawanie kotów na parę tygodni i przez ten czas Kacperka wycieńczały choróbska.

Aby zachować pamięć o Kacperku: poproszę o edytowanie nazwy wątku na DT imienia Kacperka, Bardzo Dzielnego Kota..a ja będę tu pisać o moich podopiecznych. Próbowałam pisać o Psysiu na jego wątku, ale tam już nikt się nim nie przejmuje. Została awantura i przepychanki, a nie od tego jest to forum:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Sob lut 19, 2011 17:23 Re: 18 letni Kacperek - zaznał miłości u Kituni... teraz za TM:(

Kituni jaki nadać tytuł wątkowi? :) Koniecznie pisz o Pacusiu! :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie lut 20, 2011 2:47 Re: 18 letni Kacperek - zaznał miłości u Kituni... teraz za TM:(

"Psysio-Pacuś w DT imienia Kacperka"...? :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

[poprzednia][następna]