Moje MPiki - po raz dziewiąty... ciągną, ciągną sanie ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 15:00 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

To trzeba znieczulenie :piwa: :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 21, 2010 15:01 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

A do domu na lacza? Och, nie...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto gru 21, 2010 15:37 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Procha kochana trza nosić ze sobą :ok:
Ciśnienie chyba siada, bo i ja czuję napięcie w czaszce :roll: A dziś mam jeszcze wizytę u wetowej z Kleośkiem na cuykliczny steryd, z sikami Rózi na kontrolne badania, no i może psa wezmę na szczepienie co się ostatnio obsunęło ... :roll: Ale stare sprawy trzeba w starym roku zostawić nie przenosić na nowy. Innymi słowy nowy rok zaczynać bez starych zaległości :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto gru 21, 2010 19:57 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Ufff, skończyłam budkę dla Misia, nowa willa stoi na balkonie.
Bandyta gdzieś sobie poszedł - zrobiło się trochę cieplej i szwendacz się włączył.
Mam nadzieję, że jak zgłodnieje, to przyjdzie - wstawiłam do przedpokoju miseczkę.

Erin

Post » Wto gru 21, 2010 20:35 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Przyjdzie, chyba ze sie Twojego arcydziela wystraszy. :mrgreen: Zrob prosze foto, bo ciekawa jestem, jak sie to buduje. Chciala bym mojej koteczce z parkingu tez takie cos ubudowac.

Glowa przestala po prochu, ale ledwo do domu sie dowloklam.

SecretFire

Post » Wto gru 21, 2010 22:36 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

psiama pisze:Procha kochana trza nosić ze sobą :ok:
Ciśnienie chyba siada, bo i ja czuję napięcie w czaszce :roll:

Zawsze mam prochy przy sobie. :mrgreen:
Dwie kosmetyczki w torbie a w jednej prochy prawie na wszystko. :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro gru 22, 2010 8:16 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Dorotko, wcześniej robiłam tak, że brałam jakiś większy karton i w środku obkładałam styropianem, a w jednej ściance wycinałam otwór.
Teraz udało mi się zdobyć dużą formę styropianową, w której przewożą ryby i do tego doklejałam ściany, a na to wszystko dach.
Ponieważ ta budka jest bardzo duża i długa, w środku (mniej więcej na 1/3 długości) ustawiłam ścianę, żeby był taki przedsionek.
Ta ścianka jest na wprost otworu wejściowego i go częściowo zasłania. Kot może swobodnie wejść do przedsionka, a potem do głównej części i mu nie dmucha.
Wszystko obłożyłam folią do malowania i do środka wstawiałam wczoraj miseczkę z chrupkami.
Dziś miseczka była pusta.

Erin

Post » Śro gru 22, 2010 8:24 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Witam MPiki i mamusie MPikow. :1luvu:

Aniu, ja tez zawsze mam prawie wszystko ze soba, ale niestety zmienialam torebke i zostalo w domu. Bez prochow wpadam w panike...tez psychoza to jest...

Moge sobie to wyobrazic jakos Iza. Dzieki. Dzis rano widzialam nastepna biede bezdomna. Uciakal pod autami na parkingu. Wyglada ale na zadbanego. Jak sie znowu pokaze, to obejrze i sprobuje zwabic. Ja w pracy mam do dyspozycji wiele styropianu, bo my tez robimy ocieplanie na domy, tak ze z kazdej grubosci bym mogla im zrobic. A ze to sa odpadki albo pozostalosci z budowli, to szef tez nic nie powie.

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 8:26 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Erin pisze:Dorotko, wcześniej robiłam tak, że brałam jakiś większy karton i w środku obkładałam styropianem, a w jednej ściance wycinałam otwór.
Teraz udało mi się zdobyć dużą formę styropianową, w której przewożą ryby i do tego doklejałam ściany, a na to wszystko dach.
Ponieważ ta budka jest bardzo duża i długa, w środku (mniej więcej na 1/3 długości) ustawiłam ścianę, żeby był taki przedsionek.
Ta ścianka jest na wprost otworu wejściowego i go częściowo zasłania. Kot może swobodnie wejść do przedsionka, a potem do głównej części i mu nie dmucha.
Wszystko obłożyłam folią do malowania i do środka wstawiałam wczoraj miseczkę z chrupkami.
Dziś miseczka była pusta.
super konstrukcjaObrazek
psiama pisze:Procha kochana trza nosić ze sobą :ok:
ja nie noszę i nie łykam - strasznie nie lubię tabletek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro gru 22, 2010 8:27 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

no to fota (upierdliwa jestem co :mrgreen: )
Brawo brawo, fajna chatka :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro gru 22, 2010 8:29 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

co do prochów to ja już na Ketonalu jadę (apapy i reszta to już dla mnie dropsy) Nurofen daje jeszcze radę jak w miare wcześnie wezmę :?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro gru 22, 2010 8:47 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Kiedys byl w Polsce taki fajny olejek "Migrenol" sie nazywal. Od paru lat go nie ma a pochodzi chyba z ruskich. To bylo najlepsze na glowe. Chociaz mial zawartosci mietowe itp., ale nie lzawily oczy i jakims cudem pomagal. Normalny olejek mietowy, to tylko mi chwilowo pomoze, ale to... Super. Jak bym to gdzies jeszcze dorwala, to chyba 10 buteleczek bym zakupila.

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 9:32 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Miałam zrobić fotę "od środka", ale zapominiałam w ferworze prac budowlanych :)
Wygląda to mniej więcej tak:
Obrazek

Erin

Post » Śro gru 22, 2010 9:36 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Wooow, to naprawde arcydzielo. Respekt Iza!

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 9:41 Re: Moje MPiki - po raz dziewiąty ... krok po kroku, idą Święta

Ojej :oops: :1luvu:
W sumie to konstrukcja nie jest skompliowana, tylko fajnie jak jest szkielet.
I wtedy dokleja się kolejne płyty - ściany i podłoga mają około 6cm, dach około 4cm, bo mi zabrakło 1 płyty. Najwyżej po Świętach dołożę na górę jeszcze jedną.
Mnie bardziej zatkało, jak budę wtachałam na balkon - jest naprawdę duża. Dobrze, że balkon mam prostokątny, bo by się nie zmieściła.

Erin

[poprzednia][następna]