Animus pisze:Dzisiaj u mnie pada, Szaruś fajnie przebywał w domku, teraz wróciłam do domu, kocurek cały zmoknięty przed chałupą, w domku troszkę mokro, wymieniłam mu posłanie, domek nie przecieka, to niemożliwe, czy mokry kot wejdzie do domku? Czy mógł on swoim futerkiem namoczyć posłanie, na dach domku położyłam taką sklejkową płytę na wszelki wypadek, może mu tam napadało. Nie wiem teraz o co chodzi. Czy nie chce wejść do domku, bo mu mokro? Z drugiej strony musiał nieźle zmoknąć, może mu to nie przeszkadza?Czy mokry koty korzystają z domków? Zaznaczę, że ma do wyboru trzy posłania pod zadaszoną jakby pergolą, ale wybrał sobie styropianowy domek w ogrodzie przeznaczony dla innego kota i dlatego tak kombinuję i mu dogadzam ... Cały mokrutki był, chciałam go nawet zabrać do domu, ale nie zniósłby stresu, widać, że nie ma ciśnienia, by wchodzić do domu. Dajcie znać, jak to wygląda u was z tymi kocurkami.
Czy mokre koty wchodzą do domków???????
Pewnie wchodzą.
Czy ta wilgoć była powierzchowna czy od spodu? Sprawdzaj dokładnie domek, może jednak jest jakaś nieszczelność A jest daszek nad wejściem? Bo może deszcz zacina do otworu wejściowego.