TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 21:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Na zdjęciach 1 i 3 jest ten sam kot - niestety nie Tika ze zdjęcia nr 2. W dodatku ten kot jest ewidentnie poważnie chory - pomijam kopalnię w uszach (świerzbowiec?), ale kuli tyłeczek i jest wychudzony, ogon też nie tego - biegunka? Jakieś poważne problemy z układem pokarmowym?
Nie wiem jak ktokolwiek mógłby pomylić te 2 koty ze sobą - no, chyba że mu zależy i jest gotów uznać Julinkę:
Obrazek za Tikę :roll: Bo tak wygodniej :evil:

edit: miałam problem z wklejeniem zdjęcia :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 29, 2011 21:56 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

EwaG pisze:Na komputerach się nie znam, ale na kotach owszem.
Nie widzieliście nigdy żadnej kociej metamorfozy?
Kotka na zdjęciach to Tika- nie jest przepłoszona, ma wyleczone oczy i zdjęcie jest zrobione w słoneczny dzień.
Zmartwychwstała wraz z moją wiarą w ludzi :)

A może wypowie się więcej osób, które kotkę widywały na co dzień?
Czy np szefowa schroniska w Koninie byłaby w stanie zidentyfikować kotkę? Czy jest możliwe poznanie jej opinii?

Szefowa schroniska oraz inne osoby na pewno chętnie zobaczyłyby kotkę. Właśnie problem w tym, że nie mogą, bo Tika rzekomo jest schowana przed oczami użytkowników miau. Ponieważ jakiekolwiek wyjaśnienia pojawiły się dopiero teraz, pod groźbą rozpropagowania naszych informacji o KM, niestety osoby reprezentujące tę instytucję nie są wiarygodne, bo powodowane strachem o wizerunek i wynikające z tego konsekwencje.

Natomiast jeśli znasz się na kotach, to na pewno potwierdzisz, że pod wpływem leczenie, opieki i poprawy warunków, światła, futro może diametralnie zmienić wygląd, natomiast umaszczenie nie ulegnie zmianie. Zatem, jeśli Tika ma biały do połowy pyszczek, Milińska musi się nieco bardziej wysilić, choć zdaję sobie sprawę, że może to stanowić dla niej dużą trudność.

Mam nadzieję, że nie poczujesz się atakowana moją odpowiedzią.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto mar 29, 2011 22:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ale kit! :evil: Ale, że ludzie na FB jeszcze w to wierzą? 8O

I bez rozumu i bez serca to to wyfarbowane. Jak to to może spać spokojnie?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto mar 29, 2011 22:40 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

która to jest na FB ta czerwona?
Obrazek

Femka

Post » Wto mar 29, 2011 22:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka pisze:która to jest na FB ta czerwona?

Femka, nie zrozumiałam Twojego pytania. Mi chodzi o wyfarbowane blondi :evil:
A jeśli chodzi o zdjęcie z dnia kota, to na dole w komentarzu jest podpisane:
Klaudia (...) i jej śliczne córcie
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto mar 29, 2011 22:47 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Farbowane to w środku: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 88&theater :evil:

A tu wystarczy kliknąć: prezia bez sumienia - wciskacz kitu: http://www.kociamama.pl/

edit: dodałany link
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto mar 29, 2011 23:25 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

No spadłam z krzesła :evil:
No tego świat nie widział, kot zmieniający umaszczenie ..
Poryczałabym się ze śmiechu gdyby nie tragizm sytuacji.. :[

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Wto mar 29, 2011 23:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ta kobieta jest po prostu żałosna 8O
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro mar 30, 2011 2:32 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Ag_konin pisze:Obrazek
Obrazek

Chcecie mi wmówić że to niby jest Tika, którą znałam tyle lat? :roll:

Patrzę od paru minut i nie wiem. Zauważę tylko, że na jednym zdjęciu kot jest fotografowany od góry (aparat jest nad kotem- inna perspektywa), na drugim od dołu. Na ile zdjęcia pozwalają (inna perspektywa, oświetlenie, przybliżenie, pozycja kota), ja widzę tu podobną białą podbudowę pyska (ocenianą po pręgach biegnących od oka i tą poniżej, od pyska/wibrysów), ale w przypadku pierwszego zdjęcia to trudno to oceniać 'na oko' (jest tam coś białego-tyle można powiedzieć). Pza tym nie znalazłam istotnych różnic patrząc po szczegółach, a raczej 'polując' na nie. Obawiam się, ze zdjęcia niewiele wyjaśnią, może to być ten sam kot, może nie być. Najlepiej by ktoś kto kota zna i pamięta mógł go zobaczyć na własne oczy.
pwpw

Post » Śro mar 30, 2011 6:11 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

...czy Tika miała obrączki na prawej łapce, wychudzony kot/ka ze zdjęcia ma przynajmniej trzy czarne obrączki na łapce...Myślę, że czas najwyższy zająć się działaniem, jak najszybciej należy udać się w miejsce, w którym kotki bytują, mieszkają i sprawdzić... jeśli faktycznie Tika żyje :wink: trzeba poprawić jej los, ona z pewnością ma dosyć już tułaczki, jeśli to inny kotek, a faktycznie wygląda na chorego należałoby mu pomóc...
nie rozumiem dlaczego ludzie mogą być aż tak naiwni i wierzyć, że wszystko w porządku...jeśli kot by żył, to jego opiekunka chwaliłaby się jego wizerunkiem, pokazywałaby go całemu światu, że kotek jest piękny i szczęśliwy...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Śro mar 30, 2011 7:40 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Niewiele się znam na kotach, ale na tyle, co nauczyłam się ich wiem, że kotka przebywająca całe życie w schronisku i nie zmuszona do przeżycia, obdarowana nagle "wolnością", zwyczajnie się boi. Nagle zamiast znajomego, wszystko obce.
Jakim trzeba być potworem, bezmózgiem, żeby tego nie wiedzieć, albo wiedzieć i zignorować. Milińska może.
Obrazek

Femka

Post » Śro mar 30, 2011 9:17 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

No, @$#%^&^%$&(( :evil: :evil: :evil: zaraz mnie coś trafi. Co za cholerna bezczelność, żeby wypisywać, że Konin kotki porzucił, bo papierków nie wypełnił. Od razu się obudziłam na dobre po takiej dawce adrenaliny :twisted: :twisted: :twisted:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Śro mar 30, 2011 9:20 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

phantasmagori pisze:Ta kobieta jest po prostu żałosna 8O
Nie. Jest okrutna i bezwzględna.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro mar 30, 2011 9:31 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Hehe, napisałam komentarz nieszczęśliwie pod wypowiedzią Jacka K. i bezpośrednio pod komentarzem Izuni... I wiecie, co - już go nie ma :mrgreen: Nie bardzo jestem "oblatana w fb" i nie pomyślałam, że tak zrobią, ale z przyjemnością go powtórzę :twisted:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Śro mar 30, 2011 9:40 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Usunąć komentarz może założyciel wydarzenia :wink: nikt inny z biorących udział nie może :D chyba, że ostanie on pare razy zgłoszony jako SPAM w tedy FB sam usówa

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]