Biedne Wiejskie Koty-Prosimy o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 7:01 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Alex405 pisze:i niech ludzie tak sobie myślą - tym lepiej dla Ciebie :wink:
Ale od dobrych ludzi bije wewnętrzne piękno, które wyczuwają zwierzęta, dlatego tak często stają na Twojej drodze.

ładnie to ujęłaś :1luvu:
Kociamko, kciuki za zdrówko i podopiecznych :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro paź 13, 2010 7:23 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Kochana Kociamo, trzymamy kciuki za Twoje zdrowie (oraz Twoją rodzinę i kociaste) razem z moją banda futer. A na nerki, zwłaszcza przy stanach zapalnych świetna jest żurawina - najlepszy sok, ale owoce pogryzane też działają. Tylko jak owocki to w dużych ilościach...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 13, 2010 7:38 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Kociama pisze:
Dzięki Anetko :1luvu:
a Twój żel ciągle stoi na kredensie :lol:

To umyj sobie nim buźkę ;)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Śro paź 13, 2010 8:15 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Alex405 pisze:i niech ludzie tak sobie myślą - tym lepiej dla Ciebie :wink:
Ale od dobrych ludzi bije wewnętrzne piękno, które wyczuwają zwierzęta, dlatego tak często stają na Twojej drodze.

nic tylko się podpisać :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro paź 13, 2010 8:15 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro paź 13, 2010 8:58 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Witajcie Kochani :1luvu:
Alienor zawstydzasz mnie
wewnętrzne Piękno powiadasz
hmm se wyobraziłam moje serce
dziurawe jak sitko i pełne blizn
no ale to fakt przyciągam Zwierzęta
Uwielbiam obserwować Przyrodę ogólnie

No i spokój i cierpliwość mam
ale też dar widzenia tego czego często inni nie widzą
i to jest czasem przekleństwem dla mnie
ale często wybawieniem dla Innych więc warto widzeć

Byłam już karmić
słuchajcie zimno jest jak cholinder
całą drogę walczyłam z bólem i nogą która za chiny nie chciała deptać
szłam i rzucałam wyzwiskami po jej adresem
obiecałam jej że zamienię na protezę jeśli nie będzie współpracować

Kilku Ludzi mnie mijało po drodze a ja fluchciłam na tego mojego kulasa
bezcenne miny tych Ludzi mnie rozbawiły :lol:

Napaliłam już w piecu
ale miałam przygodę
ciąg w taką mglistą pogodę nijaki
ale sie w miarę niby rozpalało

nie zauważyłam jednak że przydusiło ogień
otwarłam popielnik i gmeram
a tu jak nie dopnie
odrzuciło mnie na plecy i kawałki żaru wskoczyły mi na ubranie
ha byłam szybsza od Chucka Norrisa
otrzepałam się szybki z tych żarków
mam wprawdzie dziury na starym swetrze i galotach ale na szczęscie się nie zapaliłam
już oczami wyobraźni widzę Kociamichę latającą po placu jak zywa pochodnia :ryk:

Dzika Zwierzyna już bardzo podchodzi po domy
Bażanty mi się schodzą i już trzymają się kurczowo ogródka

martwię się bo jabłek w tym roku ni ma
a ja potrzebuję dla ptaków ,sarenek i zajęcy

to mocno strzeli po kieszeni bo będę musiała kupować
:(

Spotkałam znajomą ,leciała do pracy
i znowu wiadomość nie za ciekawa

do jej piwnicy sprowadziła się koteczka
trikolorka
Kobitka nie wie co zrobić
mają starego dzikiego Kota którego dokarmiają

no już widzę jak Kotka zaciąży lada chwila
musze pogadać z Anią co dalej ma zamiar robić

Dziewczyna biedna ,pensja gówniana a 2 Dzieci sama utrzymuje
mąż wypitolił za granicę i ślad po nim zaginał :roll:

i tak to się zaczyna okres gdzie Kot za Kotem będzie szukał pomocy u Ludzi
a mnie już włosy na łbie stawają dęba

Dziękuję że Jesteście
z Wami lżej i mozna się wygadać :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro paź 13, 2010 9:13 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Kociama pisze:Witajcie Kochani :1luvu:
Alienor zawstydzasz mnie

u:

Całe serce...

Pewnego dnia jakiś młody człowiek przechwalał się pośrodku miasteczka, że ma najpiękniejsze serce w całej dolinie. Tłum ludzi zebrany wokół podziwiał jego serce, gdyż było doskonałe. Nie było na nim żadnej rysy ani skazy. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że to najpiękniejsze serce, jakie kiedykolwiek widzieli. Młody człowiek był niezwykle z tego dumny i tym bardziej wychwalał swe piękne serce.

Raptem jakiś starzec pojawił się na czele tłumu i powiedział: „Dlaczego twoje serce nie jest tak piękne jak moje?”. Tłum i młody człowiek spojrzeli na serce starca. Biło mocno, lecz pełne blizn miało miejsca, gdzie usunięto jego kawałki, a inne włożono na ich miejsce i te nowe kawałki nie całkiem pasowały i przez to było kilka postrzępionych krawędzi. A w niektórych miejscach widać było głębokie wyżłobienia, gdzie brakowało całych partii.

Ludzie wytrzeszczyli oczy ze zdumienia. Jak on może mówić, że jego serce jest piękniejsze? – myśleli. Młody człowiek spojrzał na serce starca i ujrzawszy w jakim jest stanie, roześmiał się. „Chyba żartujesz – powiedział. Porównaj swoje serce z moim. Moje jest doskonałe, a twoje mieszaniną blizn i łez”.

„Tak – powiedział starzec. Twoje doskonale wygląda, ale nigdy nie zamieniłbym się na twoje. Widzisz, każda blizna reprezentuje osoby, którym dałem swą miłość – odciąłem kawałek mojego serca i dałem im, a oni często dawali mi kawałki swoich serc, które wypełniały puste miejsca w moim sercu, lecz ponieważ te kawałki nie były tej samej wielkości, pojawiły się nierówne krawędzie, które miłuję, gdyż przypominają mi o miłości, którą się dzieliliśmy. Czasem dawałem komuś kawałki mego serca i nie dostawałem kawałka tamtego serca w zamian. To są te wyżłobienia – bo kochać to ryzyko. Choć te wyżłobienia są bolesne, to pozostają otwarte przypominając mi o miłości, którą miałem dla tych ludzi i mam nadzieję, że kiedyś będą mogli powrócić i wypełnić te brakujące przestrzenie. Rozumiesz teraz, na czym polega prawdziwe piękno?”

Młody człowiek stał w milczeniu a łzy spływały mu po policzkach. Podszedł do starca, sięgnął do swego doskonałego, młodego i pięknego serca i oderwał z niego kawałek. Drżącymi rękami podał go starcowi. Ten przyjął ofiarę, umieścił ją w swoim sercu, a potem wyjął kawałek ze swego starego, porysowanego serca i umieścił go w ranie serca młodzieńca. Pasował, ale nie do końca, gdyż pojawiło się kilka postrzępionych krawędzi. Młodzieniec spojrzał na swe serce, już nie doskonałe, lecz piękniejsze niż kiedykolwiek przedtem, albowiem miłość z serca starca wpłynęła w jego. Padli sobie w objęcia i oddalili się idąc ramię przy ramieniu.

Jak smutne musi być kroczenie przez życie z całym sercem.

Pamiętaj... Pracuj, jakbyś nie potrzebowała pieniędzy. Kochaj, jakbyś nigdy nie była zraniona. Tańcz, jakby nikt nie patrzył.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 13, 2010 9:26 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Dorota pisze:
Alienor zawstydzasz mnie

u:

Całe serce...

Pewnego dnia jakiś młody człowiek przechwalał się pośrodku miasteczka, że ma najpiękniejsze serce w całej dolinie. Tłum ludzi zebrany wokół podziwiał jego serce, gdyż było doskonałe. Nie było na nim żadnej rysy ani skazy. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że to najpiękniejsze serce, jakie kiedykolwiek widzieli. Młody człowiek był niezwykle z tego dumny i tym bardziej wychwalał swe piękne serce.

Raptem jakiś starzec pojawił się na czele tłumu i powiedział: „Dlaczego twoje serce nie jest tak piękne jak moje?”. Tłum i młody człowiek spojrzeli na serce starca. Biło mocno, lecz pełne blizn miało miejsca, gdzie usunięto jego kawałki, a inne włożono na ich miejsce i te nowe kawałki nie całkiem pasowały i przez to było kilka postrzępionych krawędzi. A w niektórych miejscach widać było głębokie wyżłobienia, gdzie brakowało całych partii.

Ludzie wytrzeszczyli oczy ze zdumienia. Jak on może mówić, że jego serce jest piękniejsze? – myśleli. Młody człowiek spojrzał na serce starca i ujrzawszy w jakim jest stanie, roześmiał się. „Chyba żartujesz – powiedział. Porównaj swoje serce z moim. Moje jest doskonałe, a twoje mieszaniną blizn i łez”.

„Tak – powiedział starzec. Twoje doskonale wygląda, ale nigdy nie zamieniłbym się na twoje. Widzisz, każda blizna reprezentuje osoby, którym dałem swą miłość – odciąłem kawałek mojego serca i dałem im, a oni często dawali mi kawałki swoich serc, które wypełniały puste miejsca w moim sercu, lecz ponieważ te kawałki nie były tej samej wielkości, pojawiły się nierówne krawędzie, które miłuję, gdyż przypominają mi o miłości, którą się dzieliliśmy. Czasem dawałem komuś kawałki mego serca i nie dostawałem kawałka tamtego serca w zamian. To są te wyżłobienia – bo kochać to ryzyko. Choć te wyżłobienia są bolesne, to pozostają otwarte przypominając mi o miłości, którą miałem dla tych ludzi i mam nadzieję, że kiedyś będą mogli powrócić i wypełnić te brakujące przestrzenie. Rozumiesz teraz, na czym polega prawdziwe piękno?”

Młody człowiek stał w milczeniu a łzy spływały mu po policzkach. Podszedł do starca, sięgnął do swego doskonałego, młodego i pięknego serca i oderwał z niego kawałek. Drżącymi rękami podał go starcowi. Ten przyjął ofiarę, umieścił ją w swoim sercu, a potem wyjął kawałek ze swego starego, porysowanego serca i umieścił go w ranie serca młodzieńca. Pasował, ale nie do końca, gdyż pojawiło się kilka postrzępionych krawędzi. Młodzieniec spojrzał na swe serce, już nie doskonałe, lecz piękniejsze niż kiedykolwiek przedtem, albowiem miłość z serca starca wpłynęła w jego. Padli sobie w objęcia i oddalili się idąc ramię przy ramieniu.

Pamiętaj... Pracuj, jakbyś nie potrzebowała pieniędzy. Kochaj, jakbyś nigdy nie była zraniona. Tańcz, jakby nikt nie patrzył.

Łomatko Dorotka
dobrze ze mi dodatkowe emotki nie działają
bo wstawiła bym taką

ryk

ale to piekne co napisałaś 8O :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro paź 13, 2010 9:28 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Dorota pisze:
Alienor zawstydzasz mnie

u:

Całe serce...

jakie to piękne, popłakałam sie ze wzruszenia, dziękuję Dorotko :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro paź 13, 2010 11:13 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Alienor zawstydzasz mnie

To Alex405 napisała :wink:

Dorotko, historia piękna :1luvu:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro paź 13, 2010 11:31 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

no. też mi łezka poleciała.
siedzę w pracy, dobrze, że kolega zajęty i dodatkowo monitor mnie trochę zasłania ;) ech....
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro paź 13, 2010 11:35 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Piękna opowieść :1luvu: :ok:

Kociamko za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ,a reszta to się jakoś poukłada :wink: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro paź 13, 2010 11:37 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Dorotko prześliczne :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 13, 2010 11:38 Re: Wiejskie-Ebiś chce żyć- Taśmą do drzewa -zwyrodnialcy :(

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

[poprzednia][następna]