TYSKIE MRUCZKI VII - czekają i czekają , domki potrzebne!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 18, 2010 9:39 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Justa&Zwierzaki pisze:Kolejny kot traci jutro dom , bo na świat przyjdzie dziecko , to jest zdrowa wysterylizowana 2 letnia czarno - biała koteczka , DT u mojej koleżanki , ale tam nie może zostać bo ma juz swoje stado :cry: :cry: :cry:

Nie będę się wypowiadać, bo jeszcze coś brzydkiego by mi się "wypsnęło"...

Mrusie trzymam kciukasy za wasze zdrówko i super domki- takie co nie pozbywają się zwierzaków i kochają je z całego serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Pon paź 18, 2010 10:09 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Eustaszek sika i pęcherz w anatomicznych rozmiarach , ale nadal masujemy :ok:

CZY KTOŚ POMOŻE URATOWAĆ TE KOCIĘTA SPOD KRZAKÓW :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon paź 18, 2010 12:28 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Nie kumam :? a to jak ma przyjść dziecko na świat to kot w czym przeszkadza??? Proszę o wytłumaczenie :|

Dajcie mi link do banerka Eustachego bo kurde znaleźć nie umiem
Obrazek Obrazek

Kotola

Od: Pt mar 06, 2009 21:38

Post » Pon paź 18, 2010 14:39 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 18, 2010 15:15 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

niedobry czas dla kotów, zimno się robi...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon paź 18, 2010 15:57 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Oj zimno, zimno. Widziałam że u nas już dzieciaki z pudłami biegają. Co roku tak robią: Wkładają do piwnic kartony, wykładają kocami i co jakiś czas podrzucą coś do podjedzenia. Mamy taką panią na osiedlu co to wszystko nadzoruje i zapewnia kiciusiom opiekę medyczną, przynajmniej na tyle, na ile może sobie pozwolić. U nas ogólnie mało jest takich stałych bywalców, jest jedna szara kotka, strasznie kochana (wiem, że jest wysterylizowana - została wyrzucona), dzieciaki ją dokarmiają, na zimę znajdują ciepły kącik - a wiosną wychodzi, sama, po prostu tak jej lepiej. Poza tym to głownie takie co przywędrują i na następny dzień idą dalej, tak się kręcą po osiedlu

Aivalar

Od: Pon wrz 20, 2010 19:02

Post » Pon paź 18, 2010 16:16 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

viewtopic.php?f=13&t=118663

szukają rudego kotka, może dać fotkę Rysia?

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon paź 18, 2010 16:30 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Nie wiem czy punkt 5 pasuje do Rysia :)
Ale, w końcu to jeszcze dziecko, nie? :lol:

Aivalar

Post » Pon paź 18, 2010 16:55 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Domek sie zapowiada super , tylko ze faktycznie Rysiu to wulkan energii a teraz sie tuli do Eustachego , Rysiu musi jeść eukanube lub RC bo po innej karmie ma biegunki , nie wiem jak tam zdjęcie wstawić , chyba ze pośle link do allegro :?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon paź 18, 2010 18:09 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Jakby była taka potrzeba to mogę fotki wrzucać czy coś :wink:

Aivalar

Post » Pon paź 18, 2010 19:12 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Rozliczenie za miesiac wrzesień

WPŁATY

MIAU.PL

Taizu -------------------------------------- 80zł
Justyna85 --------------------------------- 50 zl
Mar9 -------------------------------------- 20 zł
Izaz --------------------------------------- 100 zł
Taizu ------------------------------------- 80zł
Kropeczka --------------------------------- 150 zł
Dla Rafiego Milka --------------------------- 40 zł
Iljova -------------------------------------- 10 zl
Taizu ------------------------------------- 50 zl
Kropeczka na dług u weta ------------------ 1100 zl
dla Maji Beata -----------------------------20 zł
LSVC bazarek dla tyskie mruczki ----------- 60 zł

RAZEM ------------------------------------------------------- 1760 zł

MYSZKA DOGO
Maks ------------------------------------ 10 zł
Monika z Katowic ------------------------- 20 zł
Iljova ------------------------------------ 20 zl
Agata51 ---------------------------------- 20 zl

RAZEM ---------------------------------------------------------70 ZŁ

PEDRO DOGO
izzie1983 ---------------------------------- 10 zł
Bico ---------------------------------------10 zł

RAZEM ---------------------------------------------------------20 ZL

WYDATKI

Wet -------------------------------------------- 1100 zl
zwirek --------------------------------------------150 zl
Royal urinary 10 kg ------------------------------- 160zl
Purina dla psów 30 kg -----------------------------185 zl
Reczniki papierowe 2 mega rolki po 17 zł ------------ 34 zł
kasza, puszki TIP i proszki do prania ---------------- 75.45
Apteka -------------------------------------------- 45.40 ł
pampersy 2 paczki --------------------------------- 68 zł
Watroba ------------------------------------------ 55.30 zł
Idyk rosolowe prawie 7 kg -------------------------- 39.62 zł

RAZEM WYDATKI
:1luvu: :1luvu: :1luvu: 1912.77 zŁ :1luvu: :1luvu: :1luvu:

[color=#FF0000]Bardzo wam wszystkim dziekuje za pomoc, za wsparcie finansowe , za wsparcie emocjonalne , za to ze jestescie , ze podnosicie watki i za wiele ogloszen dla tych które szukaja domku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: [/color
Bardzo chce tez podziekowac moim sąsiadom , czyli pani Marysi i jej wnukowi Adriankowi za pomoc przy zwierzakach i za przygarnianie wszystkich papug które do mnie trafiają
Szczególne podziekowania dla lekarzy weterynarii z lecznicy FAUNA ul Zwakowska 48 , czyli dr Julii i Michalowi Mazur i Karolinie Wlodarczyk za ratowanie moich podopiecznych
Podziekowania równiez dla 2 sklepów zoologicznych , dla MINI ZOO ul Arkadowa 1 oraz sklep ZAKO z hal targowych
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon paź 18, 2010 21:00 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Zapraszam na watek o zwierzętach z Przystanie Ocalenie .
viewtopic.php?f=21&t=118746&start=0
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto paź 19, 2010 9:12 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Justa&Zwierzaki pisze:Domek sie zapowiada super , tylko ze faktycznie Rysiu to wulkan energii a teraz sie tuli do Eustachego , Rysiu musi jeść eukanube lub RC bo po innej karmie ma biegunki , nie wiem jak tam zdjęcie wstawić , chyba ze pośle link do allegro :?

Który mały kociak nie dostaje "głupawki" od czasu do czasu? KAŻDY kot musi czasem pobiegać, rozruszać kości, i po prostu poczuć, że jest KOTEM :D
Jakby państwo się zdecydowało, to oczywiście przywożąc Rysia zapraszam do nas :) Mogę też z bardzo doświadczoną Panią sprawdzić domek (jak Ona nas maglowała jak braliśmy naszego Dieselka kochanego...)

Wszystkim Mrusiom życzę miziastego dzionka, dużo zdrówka i super domków :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Wto paź 19, 2010 11:49 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

Rano byłam u weta z rudzielcami czyli Rysiem , Mikim oraz czarnuszkami :
Rysiu ma nadal nietolerancje na pokarm po panleukopeni , czyli włoski w jelitach nie tolerują większości karm :x . Najlepiej toleruje karmę IAMS junior z Eukanuby ale ja ją mieszam z RC dla kociąt i tak w miarę , niestety nawet gotowany indyk doprowadza do silnej biegunki , ale jest nadzieja ze z czasem będzie lepiej tolerować inne tańsze karmy , ale póki co do adopcji musi iść do domu który będzie karmił min RC ... Na jelita dostał pastę Vetoquinol do podawania 2 razy dziennie , tez ma lekko chore oczka i mam do wykupienia krople do oczek ...

A Miki ma podejrzenie astmy , dostał zastrzyk , chyba steryd :oops: , ale tez mamy problem z uszami , ma świerzba i dostał do domu Oridermyl , ale niestety są u mnie tez koty nie niedotykalskie ( nieadopcyjne ) i będę zmuszona zakupić Stronhold ( kupie psi i podzielę według wagi bo tańszy )

A jeden z tych nieadopcyjnych czarny piękny Raffi ma silne biegunki od pewnego czasu , to jest ten postrzelony który jest u mnie już parę ładnych lat a jest taki że nie dam rady go złapać i zawieźć do weta ani karmić indywidualnie a na pewno powinien być na diecie i nie wiem co robić :x , bo mogłabym kupować RC Sensitiviti lub Gastro intenstinal ale to bym musiała całe stado tym karmić , oczywiście oprócz Rysia , Mikiego , Eustachego , Zuzu i Ozziego bo one jedzą inne RC ...

Były tez u weta te czarne maleństwa , one maja około 8 - 9 tyg sa maleńkie i zostały dziś odrobaczone i odpchlone , za kilka dni zostaną zaszczepione ... Ale mamy wielki problem bo koleżanka za 2 tyg idzie do szpitala i kociaki stracą nawet piwnice :cry: :cry: :cry: Błagam o ogłoszenia , za chwilkę wyśle mms a do Caragh z nimi , one sa takie mruczące , takie maleńkie , sa 2 kocurki i jedna koteczka ... U mnie mimo zaszczepienia będą narażone na PP . Boże co z nimi będzie jak nie będzie domów dla nich :crying: :crying: :crying:

Bardzo Was proszę o pomoc finansowa ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto paź 19, 2010 14:51 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - pilnie potrzebne ogłoszenia bo schron

MMSy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted: