byłam wczoraj wieczorem, błyszczy, prawie
siatka w oknie solidna, można wietrzyć bez ryzyka, lustro klasa a regał ekstralny
doczyściłam i pomalowałam półkę nad kaloryferem w kuchni oraz oczyściłam z pierwszego tłoczenia kaloryfer w pokoju, przygotowuję pole do popisu, gdyż następny mój krok to malowanie kaloryfera i parapetu w pokoju
Się przypomniało, bardzo ważne;
ręczniki łazienkowe i ściereczki kuchenne - tego po prostu Panie nie mają (sztuki trzy z darów są w użyciu a w zapasie zero), więc zachęcam do przeglądu domowych kredensów, szaf, może chcecie wymienić ręczniki/ścierki na nowe, albo macie jakieś nie otwarte od trzydziestu lat i nie pasujące już do koloru łazienki? Tu będą na wagę złota.
Przy mnie niestety któryś się nie bał i nalał, Pani Ania już wie jak szorować powierzchnie, ale hmmm, któryś wciąż leje, Panie muszą przyuważyć który, może potrzebne badanie moczu, na razie większość kotów udało się Paniom wykluczyć z procederu podsikiwania i opisać jako wzorcowo kuwetkowe sztuki, bo spacerują ostentacyjnie do kuwety kilka razy dziennie i w kuwetach z czystym żwirkiem uśmiechają się z zadowoleniem. Kończy się żwirek drewniany, plan jest taki, żeby spróbować z bentonitem, może ilość trafień wzrośnie. W carrefourze jest 5l bentonitu za 2,98, kupię na próbę, trzeba sprawdzić czy nie robi się z niego błoto...Czy ktoś zechciałby podarować
żwirek bentonitowy zbrylający?Kociambry zaakceptowały regał, szukają na nim miejscówek, widać jak zaczynają się myć/szorować, chcą się pozbyć wieloletnich pokładów brudu z futra, to musi potrwać. Nawet nie macie pojęcia, jak niziołki się cieszą z czystej i przestronnej powierzchni podłogi, z regału, z miejsca na szafie przykrytego wykładziną, nareszcie mają gdzie biegać i bawić się bez ryzyka zakażenia tężcem. Teraz do pełni szczęścia brakuje
piłeczek, zabawek, drapaka, kocich budek[/b]. Czy uwierzycie jak napiszę, że te koty nie mają ani jednej zabawki. Pani Mirka się dziwowała, jak to ładnie Centek bawił się korkiem od octu
i dlaczego te koty drapią wersalkę
[b]Prosimy o kocie zabawki i akcesoria drapakowe, mogą być używane, mogą być produkcji własnej