osierocone dymne kotki mają DOM STAŁY!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 13:19 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

Czasami sie tak mówi, że domek nie wychodzący. Tylko, że kot czmychnie i tyle go widzieli. Łatwiej już w bloku upilnowac niewychodzącego kota. Bardziej wierze osobom, które od razu nie owijają w bawełnę i mówią, że będą wypuszczać. W takim wypadku kot przynajmniej może zaznajomić się z terenem od początku. A jak nie będzie wypuszczany, to potem, jak znajdzie sie na zewnątrz, będzie wystraszony i straci głowę.
Małe kociaki wypuszczane od początku poznają teren bardzo powoli, małymi kroczkami. Nie oddalają się od domu od razu, tylko przebywają w bezpiecznej odległości. Dopiero jak dorosną zagłębiaja się w dalszą okolicę.
Jeżeli teren bezpieczny też bardziej ufałabym Pani Nr 1.
Dużo też zależy od samych kotów. Mojej Kośce to sie nie chce d.... ruszyć nawet na balkon, a co dopiero na zewnątrz. Cały dzień może bć otwarte na oścież i moge mieć pewność, że jest w domu. A Mała tylko patrzy, gdzie uchylone :mrgreen: No i fajnie by było, jakby zostały obydwa w jednym domku :)
No i nie wiadomo, jak by się stosunki z pozostał 2-ką kotek układały ?.
Myślę, że Pani mają dwie swoje kotki kierowała się bardziej sercem przy wyborze brakiszków, niż chęcią posiadania kota. Dobrze by było sprawdzić, czy ją na to stać, bo 4 koty w domu to jednak spory wydatek. A w razie choroby tez kasa potrzebna.
Życzę powodzenia - Pawciu i gawciu :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sie 04, 2010 13:33 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

W takim razie czekamy na wyniki wizji lokalnej. Ja też jakoś optuję za Panią nr 1, która weźmie dwójkę i mieszka pod lasem - ale taki osąd na odległość i bez rozmowy niewiele wart, wiem o tym...

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro sie 04, 2010 13:47 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

Weihaiwej pisze:W takim razie czekamy na wyniki wizji lokalnej. Ja też jakoś optuję za Panią nr 1, która weźmie dwójkę i mieszka pod lasem - ale taki osąd na odległość i bez rozmowy niewiele wart, wiem o tym...

My tu akurat najmniej mamy do powiedzenia :mrgreen: Czasem warto zaufać intuicji

jasdor

Post » Śro sie 04, 2010 18:47 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

Boje sie odzywać,żeby nie dostać po uszach...ALE moje koty wychodzą,zawsze wychodziły.Czasami czytając wymagania odnośnie potencjalnego domu-ogarnia mnie śmiech.Na szczęście Szarusia znalazłam na ulicy a Kitkę wzięłam na DT i nie oddam!
Kajtek żyje już 14lat i ma się świetnie porzucił wędrówki i polowania.Kotka(ok 11mies) u mnie dopiero od 3mies też będzie wychodzić-jeszcze jest za głupiutka.Może na wiosnę.Wysterylizowane,regularnie odrobaczenia,zabezpieczenie p kleszczom i pchłom.Trochę zdrowego rozsądku!Życzymy wspaniałego domku!

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Śro sie 04, 2010 19:48 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

właśnie rozmawiałam z iwona66. Powiedziała że domek jest ok, koty zadbane, kochane, duża posesja z porządnym ogrodzeniem, piaskowa droga a na przeciwko las. Dziewczyna też rozsądna jak najbardziej popiera kastrację i oczywiście do kastracji by nie wychodziły na dwór. Pies żyje w zgodzie z kotami, a domu pełno kocich figurek. Twierdzi że domek dobry i odpowiedzialny :)

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Śro sie 04, 2010 19:54 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

Jeżeli forumowiczka domek sprawdzała - to ja się obydwoma rękami podpisuję. W końcu to moje chrześniaki :mrgreen: Jeżeli się zdecydujecie je oddać to życzę chłopakom powodzenia i dużo szczęścia, pełnej miseczki, kochających dużych i miłego zwierzęcego towarzystwa :ok: :ok:

jasdor

Post » Śro sie 04, 2010 20:28 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

no raczej się zdecydujemy, w piątek osobiście razem z Magdą pojedziemy z kociakami, (jak trafię :oops: , bo ja to do pałacu kultury potrafię dojechać :oops: )

Czy może mi ktoś przesłać umowę adopcyjną?

natalia.km@vp.pl

Tusinka

Post » Śro sie 04, 2010 20:32 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

Zróbcie jakies fotki na pożegnanie . I nakażcie Pani, żeby ich przez jakiś czas nie wypuszczała, aż się zadomowią.
Boże jaka ja głupia jestem :mrgreen: czuję się za nie normalnie odpowiedzialna, tak jakby były moje 8) Śliczne chłopaczki :1luvu:

jasdor

Post » Śro sie 04, 2010 20:40 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

oczywiście poproszę Panią żeby weszła na forum i zdawała relację jak się mają łobuziaki,

jasdor po części są i Twoje (cały czas przy nas byłaś :) )

Tusinka

Post » Śro sie 04, 2010 20:44 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

:oops: dzięki Tusinka. I z całych sił im kibicowałam :ok:
Wiecie dlaczego nie mogę brać kotów na tymczas ? bo oddałabym im całe serce, tylko nie wiem, czy bym JE potem oddała do innego domu. :mrgreen:

jasdor

Post » Śro sie 04, 2010 21:38 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

oj z tym oddawaniem to nie jest tak wesoło..... kilka oddałam i ciężko to znosiłam

Tusinka

Post » Śro sie 04, 2010 21:43 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

nie na temat ale wczoraj minął rok od śmierci mojego Królcia a jutro trzy lata od odejścia moje Tusi (pamiętam o was i kocham :( )

Tusinka

Post » Śro sie 04, 2010 21:51 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

[*][*] - takie wspomnienia zawsze są smutne :(
Ja straciłam Burasa, Miałka i Sarenkę. Ale pamięć zawsze zostaje. I nadzieja, że kiedyś się spotkamy.

jasdor

Post » Czw sie 05, 2010 6:42 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

Co to był za dzień :mrgreen:
Napewno macie czasami takie wrażenie że ktoś z kim rozmawiacie
nadaje na tych samych ''falach'' ja mam takie wrazenie po rozmowie z przyszłą opiekunką
dymniaczków ,poprostu dziewczyna animals ,mama z pewnością też bo kto
nielubiąc kotów otaczał by się wszędzie będącymi figurkami kotów :mrgreen:
wszelki zwierz bedący w domu jest otoczony opieką i pies duży ,naprawdę z tych wielkich
łyka pigółki ukryte w kanapce - bo po co stresowac zębatego wciskając na siłe do pyska
i powracające na wieczór dwie dość tłuściutkie akuratne kocice .
Tak jak obiecywała i potwierdziła pani ,najpierw oswajanie
a koty zajma miejsce w pokoju na piętrze i powolne spokojne będą zdobywały serca
i metry kwadratowe całego domu :mrgreen:
Okolica - duże działki odrodzone solidnymi płotami .droga faktycznie piaskowa a na przeciwko
las ,cisza :mrgreen:
Moje zdanie ,to naprawde dobry dom a wzięcie dymniaczków to dokocenie . :)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw sie 05, 2010 9:07 Re: osierocone dymne SZUKAJĄ DS/mają DT u magdajedral. zd.11,18s

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: kolejne kociaki uciekają do swojego wymarzonego domku
Dobra robota dziewczyny :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]