POWODZ U BIAFRY!5zl nakarmi jednego konia pomozmy po powodzi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 14:11 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw maja 27, 2010 17:22 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Moja kotolubna klasa IV zbiera do skarbonki drobniaki na pomoc.
Będą to naprawde symboliczne grosze,bo szkoła maleńka, ale liczy się gest.
Wrócili oburzeni z jednej klasy, bo tamci mieli portfeliki, ale czekali na przerwę, żeby przepuścić to w szkolnym sklepiku i nikt nie wrzucił.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw maja 27, 2010 17:40 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

http://www.amw.com.pl/news_info.php?news_id=119

wyprzedaż mienia wojskowego tanio - koce, poszewki, podpinki - nawet materace , moze pamietac o tym mysląc o zwierzakach
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Czw maja 27, 2010 17:41 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

dosc nieoczekiwanie wpadlo mi pare groszy, wiec chcialabym wplacic na ratowanie domu. Prosze o podanie danych do przelewu.
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Czw maja 27, 2010 18:56 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

katebush pisze:dosc nieoczekiwanie wpadlo mi pare groszy, wiec chcialabym wplacic na ratowanie domu. Prosze o podanie danych do przelewu.

poszło pw
dziękuję :)

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Czw maja 27, 2010 19:10 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Z kolczyków jak na razie uzbierało się 170,00 zł. (jeszcze nie wszystkie wpłaty doszły), proszę o info na jakie konto najlepiej to przelać - pewnie poniedziałek / wtorek już będę mogła.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw maja 27, 2010 20:18 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Chciałabym też trochę pomóc. Proszę o nr konta.

Kociasia

Od: Nie sty 27, 2008 16:53

Post » Czw maja 27, 2010 21:31 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Jana, no rewelacyjny wynik:-)) a tych moich to nie masz przypadkiem pod reka? :twisted: bo ja bardzo chce kupic, a Ty mi nie dajesz :?
Jano, stawiam na fundusz remontowo ratunkowy.

Pieniadze zebrane na koncie Modjeski juz dotarly do Biafry Mamy ten fart, ze Iza dostaje potwierdzenie wplaty smsem
Iza serdecznie wszystkim dziekuje, nie spodziewala sie, ze zechcemy i ze uda sie w ogole je zebrac.
Modjeska wklei ostateczne podsumowanie, bo jeszcze moze splynac jakas wplata.

Rozmawialam z Iza i w tej chwili okropnie leje, woda wali rynnami, jak z wodospadu.
Trzeba bedzie podliczyc ile wplynelo na fundusz ratunkowo budowlany. I moze juz pierwsza partie wyslac.
Ile zostanie z funduszu samochodowego jeszcze nie wiemy.
Pojawila sie nastepna potrzeba, ale to juz groszowa w porownaniu z poprzednimi. Chodzi o wapno gaszone i jeszcze cos, czego nazwy zapomnialam ((
Bedzie uzyte do kojcow i do domu. W celu odkazenia. Biafra bedzie zbierac wszystkie paragony, faktury itd.
Ale szybko ich nam nie wklei. Bedzie dyktowac, my z 3x bedziemy zapisywac i umieszczac na dogo i miau. Na skany z przyczyn wiadomych troche musimy poczekac.
Dzis np u Biafry nie ma netu, ale dla rownowagi jest prad
Elektrycy codziennie cos naprawiaja przy kablach, padly wszystki slupy i teraz kable sa podwieszone na drzewach...totalna prowizorka.
To co Biafra wczoraj zwozila taczkami zeby udeptac troche dojazd, rozryli dzis jacys fachowcy, chyba wlasnie elektrycy.
Zaryli sie, zabuksowali, ulazami i czyms jeszcze.
Wyciagali sie na linach, a efekt taki, ze robota Izy poszla w dym, dziury wieksze niz byly..
Normalne syzyfowe prace.
To tyle na dzisiaj optymistycznych relacji ...

Dodam, ze dotarlo juz kilka przesylek. Nie wiemy jeszcze co i od kogo, bo kolezanka u ktorej towar jest skladowany nie smiala cudzych paczek otwierac.
Jak tylko Iza sprawdzi, to podyktuje mi przez tel i napiszemy w watku.
Na rozmowy tel nic juz nie wydajemy, bo Iza dodala sobie moj numer i ma polaczenia ze mna za darmo. To wazne, bo teraz liczy sie kazda oszczednosc.

Biafra ma pod opieka nastepnego psa, sadze, ze nie ostatniego. Ludzie pouciekali z domow. Jeden pan poprosil zeby Iza zaopiekowala sie jego psem.
Chciala go zabrac, ale nie bardzo sie daje..lezy na ganku, pilnuje i teskni..wiec Iza codziennie nosi mu jedzenie.

Koty trzymaja sie dzielnie, Iza bardzo sie cieszy z karmy dla nich, mowila, ze one zle znosza zmiane karmy. Od razu cos im dolega.
Mam kilka zdjec kotow,jak wyleguja sie lapia slonce.)Ale wkleje juz jutro )

Kociasta, dziekujemy ) juz wyslam pw.

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw maja 27, 2010 21:33 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Thorkatt, ja mysle, ze dziecom nalezy sie dyplom za dobre serduszka.
Oczywiscie nie mam zludzen, ze Iza go teraz wysle, ale musimy o tym pozniej pamietac.
Nawet prosilabym zebys mi brutalnie o tym za jakis czas przypomniala :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pt maja 28, 2010 0:57 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

:D , dobrze, sie przypomnę.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pt maja 28, 2010 9:01 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Lista przelewów, które otrzymałam. Dwie ostatnie wpłaty nie były wcześniej zgłaszane ale dzięki nim osiągnięta została zakładana suma 1617,-. Bez deklarowanej dopiero na czerwiec wpłaty Szarotki:
Progect .....................100 zl
Femka .......................100 zl
Bromba.......................100 zl
Ja_Ba.........................150 zł
Malicja ( Dogo)..............50 zl
P.Iza............................50 zl
Agneska......................100 zl
Zabers .......................100 zl
bbd2 ( miau).................50 zl
Wiga ( dogo).................50 zł
Margi(dogo)..................50 zł
Betka (dogo).................70 zł
Pajda67(dogo)...............50 zł
Wiselka ( dogo)..............20 zł
Markofix1(dogo).............20 zl
Ewka64(Miau)................50 zł
Aleksandra59(Maiu).......100 zł
Lidka ( Miau).................50 zł
Thorkatt (Miau).............40 zł
Krook(Dogo)................100 zł
Miodalik(Miau)...............50 zl
Szolka(Dogo)...............100 zl
Bambino (dogo).............17 zl
Małgorzata W...............20 zł (za myszki)
Jo37 (Miau)..................30 zł

Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam. Mam też nadzieję, że tej kasy starczy Biafrze na uruchomienie auta.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt maja 28, 2010 9:55 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

rozmawialam z Biafrą
dom stoi
wczoraj cała noc lało nieprzeciętnie

priorytetem jest ten dól i gruz (odpowiedni wypełniacz) do dołu !
po 12 sprawdze konto budowlane
zobaczymy ile mamy pieniazków

sama Biafra się jakoś trzyma,
teraz zaświeciło słońce

nie pytałam o to kiedy wizytuje warsztat wiec nie wiem ile pieniązków dokładnie bedzie potrzebnych na naprawę i ile zostanie (o ile zostanie)
głównie rozmiwiałysmy o (od)budowie kojców dla psów.

i ew pomocy/konsultacji eksperta od gruntów i budownicta - czyli jak uratowac/naprostować dom!

pewnie Anna pozniej bedzie miala wiecej technicznych inf bo im jakoś lepiej wychodzi komunikacja w tym temacie

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Pt maja 28, 2010 10:10 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Perfekcyjnie :-) Dziekuje :-)
Iza liczy, ze nie tylko starczy ale cos jeszcze zostanie.
Cala noc u Niej lalo, wszystko nasiaklo znowu woda.
Row zabezpieczajacy teren kojcow i domu jest najpilniejszy!
3x podliczy wplywy na fundusz ratunkowo remontowy, Iza sprobuje sprawdzic wplaty na allegro i bedzie zamawiac towar.
Dzis tez Iza sprobuje spisac przesylki z karma, ktore juz doszly :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pt maja 28, 2010 10:15 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Ha, napisalysmy prawie to samo. Ja tak czesto mam, ze napisze post i zapomne wyslac i tak wisi i wisi))

No nie wiem, czy lepiej)) duzo sie ucze w czasie rozmow z Iza, Ona chyba w poprzednim wcieleniu budowlancem byla.
Ma dziewczyna wiedze. Ale oczywiscie wszystko musi skonsultowac z fachowcem.
Warsztat ma dzis zalatwiac. Paczki tez dzis ma spisac. Duzo planow ma na dzis.
Jak zlapie net, to wysle mi dokladne wyliczenia ile czego chce kupic.

Potwierdzila, ze jak sie ogarnie z tym wszystkim to wysle dyplom dla Twoich dzieci Thorkatt :-)

Teraz sie musze zwijac, troche mnie dzis nie bedzie, ale jestem czujna ;-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pt maja 28, 2010 11:33 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Ze zbiórki szkolnej mamy 55 zł, w poniedziałek jeszcze coś może wpadnie i wysyłam.
to nr konta prosze mi wskazać, bo ja mam Modjeski i Chiary.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia][następna]