K-ów, walki popowodziowej ciąg dalszy :-[[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 16:52 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Na szybko wpadam i wypadam - mam awarie komputera (znowuuuu cos z dyskiem :evil: ) wiec modlcie sie zeby sie naprawil szybko bo inaczej prezentacja sama sie bedzie robic recznie noznie i z wykorzystaniem drzeworytow chyba :evil: nie moge sie logowac na wiekszosc poczt, portali i mam trudnosc z wrzucaniem postow na miau.

Po konsultacji z Romanem Sabina moze byc odrobaczona i szczepiona. Nie chce lazic na Kocimska bo Sabina nieszczepiona i nie chce przywlec czegos do domu - nie narzekam i tak na brak atrakcji - w zwiazku z czym mam pytanie czy ktos moglby mi z Kocimskiej przygotowac jedna dawke na odrobaczenie maupy Sabiny? Pyrantelum sie podaje w strzykawce czy w tabletce? Bede bardzo wdzieczna i podjade gdzies po to byle nie na Kocimska.
Potem panne bedzie mozna ciachnac, a poki co przypominam ze u mnie moze zostac tylko do poniedzialku 31 maja - rodzice i brat dopominaja sie o zwrot pokoju juz w ten weekend....

Sabinka jest straszna przylepka i dobrze by bylo gdyby ja ktos przygarnal... Strasznie placze jak zostaje sama w domu - i zaczepia czlowieka zeby przyszedl i ja wzial na rece. Jest tez lobuzem, psa mojego sie nie bala, obwachali sie i bylo ok. Gorzej z kotami.... Sluchajcie jestem w szoku pierwszy raz w zyciu Fumik osyczal kota... Do tej pory Fumik oswoil mi m.in. Zyte, Pippi, byl jedynym kotem ktorego Maciek i Ruda nie lali po pysku, ba - Ruda pozwalala mu nawet lezec kolo siebie i grzac tyleczek... Na Sabine zareagowal napieciem calego ciala (pierwszy raz w zyciu cos takeigo widzialam), syczeniem i wywaleniem wszystkich zebow na wierzch. Felek i Fiona zaatakowali kontenerek w ktorym siedziala ze mna w drugim pokoju, a Glus spiewal bardzo agresywnie i polozyl sie na mnei ostentacyjnie pilnujac zeby mnie Sabina nie porwala... To juz kolejna proba oswojenia kotow z Sabina ale najwidoczniej Stado nie zyczy sobie nikogo na terytorium.... Co nie ulatwia nam dzialan ale do konca maja przetrwamy.

Prosze o kciuki, jade w sprawie adopcji do Huty. Moze Sabina znajdzie dom...

Prosze o wpisanie mnie na wystawe na niedziele, w sobote pracuje niestety...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro maja 26, 2010 18:07 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Dzwoniłam do kosmy, w klatce Mamby jedzenie nieruszone, kuweta pusta.

Czy mogę wstępnie poprosić o zatrzymanie wtorkowego terminu? Może uda mi się coś złapać.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro maja 26, 2010 19:25 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Pierwsza uciekinierka zyskała imię Matylda
bez strachu łazi po całym mieszkaniu zwiedzając kąty
Obrazek
Szczególną opieką otacza ją Świrek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro maja 26, 2010 19:40 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Robię aktualizację kociego katalogu. Jeżeli ktoś z tymczasujących ma jakieś ostatnie foty swoich kotów do wymiany albo zwłaszcza nowego tymczasa, to bardzo proszę o przysłanie ich na mojego maila (gerith@gmail.com) najpóźniej do wtorku - w środę muszę mieć wszystko gotowe, wydrukowane i zawiezione na Kocimską, bo od czwartku do niedzieli nie będzie mnie w Krakowie.
Potrzebuję zwłaszcza nowych, ładnych zdjęć od Kosmy ;) oraz Ecika, Sabinki i mam z maluchami.

Markopolo, ale to już druga (a nawet i trzecia) Matylda na stanie ;).

queen_ink

Post » Śro maja 26, 2010 19:44 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Marek, czy możesz zrobić zdjęcia każdemu maluchowi z osobna i mi przesłać + opis : chłopak czy dziewczyna.
Potrzebne do aukcji. Sprawa pilna! Proszę.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro maja 26, 2010 19:44 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

lutra pisze:Marek, czy możesz zrobić zdjęcia każdemu maluchowi z osobna i mi przesłać + opis : chłopak czy dziewczyna.
Potrzebne do aukcji. Sprawa pilna! Proszę.

Przyłączam się do prośby.

queen_ink

Post » Śro maja 26, 2010 20:07 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Jutro postaram się zrobić sesje gagatków
co do płci mogę mieć problem
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro maja 26, 2010 20:08 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

queen_ink pisze:Dzwoniłam do kosmy, w klatce Mamby jedzenie nieruszone, kuweta pusta.

Czy mogę wstępnie poprosić o zatrzymanie wtorkowego terminu? Może uda mi się coś złapać.

trzymam - wstępnie dla kotki, yes?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro maja 26, 2010 20:32 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Matylda to klonik Etki - tylko Etka ma malutką krawatkę i łatkę na brzuszku.
Sama siusia - tylko dlaczego na mnie lub moje łóżko ??
Etka ma luźną koopkę i lekkie wzdęcie ( poluzowało po esputikonie) - kolor ok zapach ok tylko trochę za rzadka. Temperatura w normie. Mam nadzieję że to tylko robale.... Apetyt ok. Jutro idziemy do weta.

Dwie panienki mają rujkę - paskudy :pig: :pig:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro maja 26, 2010 20:41 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Mam jeszcze jedną prośbę. Drodzy Kocimujący, czy Emil Hetmański będzie też szukał domu, czy go wypuszczamy?
Jeśli ma szukać domu, to czy mogę prosić, żeby ktoś mu zrobił foty? Proszę. Jaak pisałam z Lolą średnio... nie chcę nic zanieść ani nic przynieść.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro maja 26, 2010 21:02 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

czy mogę podać na kogoś namiary dla państwa - z wstępnej rozmowy oko w oko rozsądnych- którzy chcieliby zaadoptować dwójkę maluchów/podrostków (żeby się lepiej chowały i było im razem wesoło), ale tak dopiero z 1-2 tygodnie bo muszą się do tego wielkiego wydarzenia przygotować,
moje kajtki po przesianiu chętnych już na walizkach, więc może...
co za cyrki Mamba odstawia?

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Śro maja 26, 2010 21:14 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Pierwsze maluchy są u Gracji (Akimy), potem już będzie cała masa wszędzie (u Mark, u Miuti, u Kingi, u Renaty, u Kastapry).
Możesz na Grację stąd: http://allegro.pl/item1035829775_przedszkolaki_heniek_zosia_i_olli_afn.html
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro maja 26, 2010 21:31 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

lutra pisze:Pierwsze maluchy są u Gracji (Akimy), potem już będzie cała masa wszędzie (u Mark, u Miuti, u Kingi, u Renaty, u Kastapry).
Możesz na Grację stąd: http://allegro.pl/item1035829775_przedszkolaki_heniek_zosia_i_olli_afn.html

zostały już tylko figlarne chlopaki, dziewczyny się rozeszły jak ciepłe buleczki :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro maja 26, 2010 21:42 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Akima pisze:
lutra pisze:Pierwsze maluchy są u Gracji (Akimy), potem już będzie cała masa wszędzie (u Mark, u Miuti, u Kingi, u Renaty, u Kastapry).

zostały już tylko figlarne chlopaki, dziewczyny się rozeszły jak ciepłe buleczki :-)

Jest jeszcze czarna Etka Skarpetka :1luvu: - na razie u mnie. Tylko że ona najwcześniej za miesiąc do wydania. Ma jakieś 2 -3 tygodnie.
http://img96.imageshack.us/img96/7043/zdjcie0314.jpg
Ostatnio edytowano Czw maja 27, 2010 6:02 przez Kaska, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniono na link ( nie wiecej niz 500 pikseli na dłuzszym boku )
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro maja 26, 2010 21:47 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

SOBOTY
5.06 R: Leone
W: _namida_
12.06 R:
W:
19.06 R:

W: miszelina
26.06 R:
W:

WTORKI
25.05 _namida_
1.06 queen_ink
8.06 miszelina
15.06
22.06
29.06

Nie wiem kiedy wyjeżdżam na wakacje, możliwe, że na tydzień pod koniec czerwca i później jeszcze na tydzień.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

[poprzednia][następna]