Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 15:58 Re: Kasa K. II - 133 szt. + 63 - Zbieramy nakrętki? A może złom?

Dajcie znac czy rusza akcja zbierania nakretek :). Jak cos to ja sie pisze :ok: (juz kazalam rodzinie zbierac tak na wszelki wypadek, okazalo sie ze siostra juz zbiera od jakiegos czasu...).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro cze 23, 2010 17:22 Re: Kasa K. II - 133 szt. + 63 - Zbieramy nakrętki? A może złom?

A makulatura by się opłacała?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro cze 23, 2010 21:39 Re: Kasa K. II - 133 szt. + 63 - Zbieramy nakrętki? A może złom?

a ja jestem taka szczęśliwa że koty tych durnych sąsiadów już nie urodzą :D
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 23, 2010 22:06 Re: Kasa K. II - 133 szt. + 63 - Zbieramy nakrętki? A może złom?

A ja dziękuję Bonia7 za dobrowolny haracz oraz Lentilce i XAgaX za kooperację bazarkową!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Znowu uratowałyście mi kobiety zadek! :1luvu: Wprawdzie Kasa zzerowana - pieniądze poszły do Werci i Kini098, ale najważniejsze, że nie na minusie :ok: :ok:

Sabina kolejna próba wykonana :ok: Masz pw.

Aga dowiedziałaś się coś na temat nakretek?

Ja ze swojej strony ogłaszm :D Pierwszy złomik odłożony :ok: :ok: :ok:

JEŻELI KTOŚ Z WARSZAWY MIAŁBY OCHOTĘ POZBYĆ SIĘ ZŁOMU (PUSZKI ALUMINIOWE, SZALKI ALUMINIOWE PO ŻARCIU DLA KOTÓW ITP. ) U MNIE W PIWNICY, ZAPRASZAM! JAK SIĘ WIĘCEJ UZBIERA, BĘDĘ WYNOSIĆ DO SKUPU NA KAWCZĄ. OSOBY SPOZA WARSZAWY - JEŚLI KTOŚ CHCIAŁBY WSPOMÓC AKCJĘ ZŁOMOWANIA, ZBIERAJCIE PROSZĘ, SPRZEDAWAJCIE U SIEBIE I POMÓŹCIE W STERYLIZACJACH :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Śro cze 23, 2010 23:06 przez alareipan, łącznie edytowano 1 raz

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro cze 23, 2010 22:29 Re: Kasa K. II - 133 szt. + 63 - Zbieramy nakrętki? A może złom?

kinia098 pisze:A makulatura by się opłacała?

Oczywiście, że można! :D A masz Kinia u siebie skup?

alareipan

Post » Śro cze 23, 2010 22:32 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Melduję, że 3 kotki i 2 kocurki spod kotłowni załatwione :)

I melduję, że nie mam w pobliżu żadnego skupu surowców wtórnych :(

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro cze 23, 2010 22:36 Re: Kasa K. II - 133 szt. + 63 - Zbieramy nakrętki? A może złom?

skwareek pisze:Dajcie znac czy rusza akcja zbierania nakretek :). Jak cos to ja sie pisze :ok: (juz kazalam rodzinie zbierac tak na wszelki wypadek, okazalo sie ze siostra juz zbiera od jakiegos czasu...).

rusza, oczywiście że rusza :)

Aniu, miałam dziś 2 akcje na mieście, nie wyrobiłam się czasowo :oops: obiecuję to do końca miesiąca (mam jeszcze 5 dni pracujących w tym czasie, więc się nie ochrzaniam ;)) sprawdzić.

Na makulaturę sama wpadłam i wiem, gdzie zanosić :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 23, 2010 22:45 Re: Kasa K. II - 133 szt. + 63 - Zbieramy nakrętki? A może złom?

alareipan pisze:
Ja ze swojej strony ogłaszm :D Pierwszy złomik odłożony :ok: :ok: :ok:

[b]JEŻELI KTOŚ Z WARSZAWY MIAŁBY OCHOTĘ POZBYĆ SIĘ ZŁOMU (PUSZKI, SZALKI PO ŻARCIU DLA KOTÓW ITP. ) U MNIE W PIWNICY, ZAPRASZAM! JAK SIĘ WIĘCEJ UZBIERA, BĘDĘ WYNOSIĆ DO SKUPU NA KAWCZĄ. OSOBY SPOZA WARSZAWY - JEŚLI KTOŚ CHCIAŁBY WSPOMÓC AKCJĘ ZŁOMOWANIA, ZBIERAJCIE PROSZĘ, SPRZEDAWAJCIE U SIEBIE I POMÓŹCIE W STERYLIZACJACH :ok: :ok:

Aniu, dodaj zbieranie puszek aluminiowych po piwie, napojach. Skupy za alu płacą kilkakrotnie więcej (ok. 7-10 razy).

Zbieranie nakrętek już ogłosiłam w rodzinie, choć przyznam, że to trochę żmudna robota.
Zważyłam: 1 nakrętka po wodzie mineralnej waży 2g.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro cze 23, 2010 23:13 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Basia myślałam właśnie o aluminium, bo dobrze płacą :D A szalek złotych od żarcia u kociarzy zawsze pod dostatkiem, liczę, że puszek po piwie też :mrgreen:

Jak się trafi coś innego też się sprzeda :ok:

Aga jakby co to ja też już od jakiegoś czasu zbieram te nakretki i piję dużo coli :mrgreen:

alareipan

Post » Śro cze 23, 2010 23:39 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

ok, to ja zaczynam zbierać puszki po dźgach rozmaitych 8) gorzej, że nie umiem ich zgniatać :oops:

co do nakrętek spróbowałam jeszcze tej drogi:

http://warszawa.gumtree.pl/c-Firmy-Uslu ... Z213333338

:mrgreen: :mrgreen:

mam bardzo pilny zabieg kotki z Krakowa- zakładam 120 zł, jak będzie z czego to mi zwrócisz (V kategoria odśnieżania), jak nie - traktuj to jako dobrowolny haracz na rzecz Kasy. Za mniej fajną część- eutanazję ślepego miotu- zapłacę z własnej kieszeni.
WIEEEMMM! Znajdę sama skup puszek i sobie złomem odpracuję. Trochę to potrwa, ale jaka frajda :piwa: proponuję więc, żeby kotka była formalnie zrobiona jako "na Kasę", papierek poprosiłam i niezadługo dostanę, a ja sobie uzbieram puszeczkami i innymi cudeczkami, żeby mi się zwróciło.

i dla zainteresowanych ciekawostka :mrgreen:

http://www.metpartner.pl/ceny/ceny-zlom ... owych.html
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw cze 24, 2010 16:08 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Aga :ok: :ok: :1luvu:

Tylko co co ja mam teraz zrobić? Dopisać kotkę i 120 zeta od Ciebie?

alareipan

Post » Czw cze 24, 2010 17:14 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

u mnie nakretek duzo by sie uzbieralo moze zaczne zbierac pozniej do was wysle
co wy na to?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw cze 24, 2010 18:06 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

MartynaP pisze:u mnie nakretek duzo by sie uzbieralo moze zaczne zbierac pozniej do was wysle
co wy na to?

Za kilogram nakrętek płacą od 30 do 70gr. Niechby nawet 1 zł.
Na kilogram min. 500 nakrętek.
Żeby zarobić 100 zł trzeba ponad 50 000 nakrętek. A może nawet 100 000.

Kilogram makulatury to 10 - 15 gr.

Kilogram aluminium (puszki) - ok. 2,60 zł (przy czym na 1 kg wchodzą ponoć 64 sztuki)

To tak do przemyślenia.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw cze 24, 2010 21:49 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

MartynaP pisze:u mnie nakretek duzo by sie uzbieralo moze zaczne zbierac pozniej do was wysle
co wy na to?

Wysylka chyba (moim zdaniem) mija sie troche z celem bo to co zaplacimy za wysylke przewyzszy pewnie wartosc nakretek samych w sobie :roll: . Moze lepiej sprawdzilby sie jakis transport 'przy okazji', no chyba ze nakretki beda tez wysylane z czyms innym.
Co do tych nakretek to jakie mozna zbierac?? Wiadomo ze te od napojow. A czy takie 'z dziubkiem' od napojow badz plynow do naczyn tez?? Albo od mleka czy soku w kartonie, oleju, pasty do zebow itd itp tez??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw cze 24, 2010 22:33 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Jak naładuje aparat wyśle pokwitowanie za burą po sterylce. :ok:

Szukam u mnie jakis skupów ale niewiem gdzie.A po piwie ? Też może być?
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

[poprzednia][następna]