Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze: Dlatego czeszę je co jakiś czas a wtedy sierść jest już trochę zbita.
dalia pisze:tu mogę doradzic![]()
przy takiej sierści niezbedne jest codzienne czesanie...
mirka_t pisze:...Codziennie bez specjalnego problemu można przeczesać im grzbiety. Przy kryzie potrafią już drapać i gryźć nawet gdy nie jest ona specjalnie skołtuniona. Codzienna pielęgnacja ogona i podwozia nawet po rozczesaniu jest już problemem i wymagałaby ogromnej cierpliwości. ...
mirka_t pisze:dalia pisze:tu mogę doradzic![]()
przy takiej sierści niezbedne jest codzienne czesanie...mirka_t pisze:...Codziennie bez specjalnego problemu można przeczesać im grzbiety. Przy kryzie potrafią już drapać i gryźć nawet gdy nie jest ona specjalnie skołtuniona. Codzienna pielęgnacja ogona i podwozia nawet po rozczesaniu jest już problemem i wymagałaby ogromnej cierpliwości. ...
Czyli nawet codzienna pielęgnacja nie obędzie się bez użycia siły. Nie mam nikogo do pomocy. Mój syn dawno się usamodzielnił i nie mieszka ze mną. Te koty mają już "wydrukowaną matrycę".
mirka_t pisze:Dalia proponuję weź te koty do siebie. Przecież deklarowałam, że chętnie Ci je oddam. Nie mam zamiaru ułatwiać aż tak bardzo sprawy potencjalnym domom. Albo je adoptuje ktoś doświadczony, świadom czego się podejmuje i będzie miał ochotę nad tymi kotami popracować, albo Ty je przygotujesz dla niedoświadczonych ludzi. Nie wybrałam sobie tych kotów. Zaoferowałam im dach nad głową, wyżywienie i leczenie w razie choroby.
mirka_t pisze:Czyli nawet codzienna pielęgnacja nie obędzie się bez użycia siły. Nie mam nikogo do pomocy. Mój syn dawno się usamodzielnił i nie mieszka ze mną. Te koty mają już "wydrukowaną matrycę".
villemo5 pisze:egwusia pisze:villemo5 pisze:Ta... Persy to sama przyjemność
a co NIE JEST ????
Moim skromnym zdaniem - nie. To przede wszystkim obowiązek. A jak się trafi pers niezwyczajny zabiegów to ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], RobertWeilk i 34 gości