~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 10, 2010 20:16 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

A tak mi się kurka wczoraj pomyślało, że będą jakieś nowe koty...
Prorok jestem, czy jak?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie lip 11, 2010 14:54 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Byłam dzisiaj w schronisku.

Małe czarnuszki siedzą nadal w szpitaliku. Obie to podobno dziewczynki. Były lekko przestraszone, siedziały na parapecie i przytulały się do siebie. Kuwetka stoi pod prysznicem, trafialnośc około 80 procent.
Maluszki podobno zdrowe, chociaż ich mamusia miała jakąś łysinkę grzybiczną. Zostały odrobaczone.
Mamusia pojechała na sterylizację, a potem wraca do swoich opiekunów, prawdopodobnie razem z jedną córeczką. Druga dziewczynka też prawdopodobnie będzie miała domek. Na razie więc nie robimy ogłoszeń.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Nie lip 11, 2010 15:11 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Mała tricolorka trafiła do schroniska tydzień temu, podrzucono ją w pudełku pod schroniskiem.
Koteczka ewidentnie domowa, pewnie oderwana prosto od matki. Sierśc czyściutka, bielutka (oprócz miejsc, gdzie jest czarna lub ruda :) ) i mięciutka, tylko tylne łapki lekko przybrudzone. Oczka jeszcze nie do końca wybarwione, czyste, żadnego łzawienia. Dużo je, jest energiczna - bawiła się przy mnie myszką. Sprawdzałam też kupy, wydają się normalne.
Lubi mizianie, mruczy, przewraca się na plecki, do głaskania brzuszka.
Koteczka została odpchlona (chyba tylko profilaktycznie) i odrobaczona 3-go lipca, a 9-go została zaszczepiona.
Nie umiem określic jej wieku, pewnie ma ok. 2 miesięcy, jak pisała Anuk.

Obrazek

No i cóż... teraz jest u mnie w łazience, w klatce.
Jutro pojadę z nią do naszych wetów, żeby ją obejrzeli.

monikah

Post » Nie lip 11, 2010 15:18 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Z pozostałych wieści:

Na wybiegu widziałam Ciekawską (w budce) i Kropka (na trawce). Kropek oczywiście zwiał, jak tylko mnie zobaczył.

Fadek natomiast jest lekko zachrypnięty, kierowniczka mówiła, że ciągle miauczy i woła. Kiedy szłam do kociarni, wygrzewał się na drapaku. Byłam u niego i go wygłaskałam, ale jemu oczywiście było mało. Przez cały czas kiedy przebywałam w kociarni, nawoływał.

monikah

Post » Pon lip 12, 2010 20:25 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Mała tricolorka będzie musiała jeszcze co najmniej tydzień posiedziec w łazience.
Wszystko z nią w porządku, poza tym że w uszach ma gigantycznego świerzba.
Uszy zostały dzisiaj porządnie wyczyszczone i przepłukane oraz zakroplone oridermylem.
Od jutra będę sama wpuszczac oridermyl, a w czwartek lub piątek jedziemy do lecznicy na czyszczenie i płukanie.

monikah

Post » Sob lip 17, 2010 22:26 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Dwie czarne dziewczynki zostały dziś przeniesione do byłej Fadkowej izolatki. Oczywiście po wcześniejszym wydezynfekowaniu i wyszorowaniu. Teraz mają do dyspozycji okno i półkę do leżenia :)

Są bardzo spokojne i grzeczne. Leżą na kolanach i rozglądają się po świecie. Mruczą nieśmiało. Fajne z nich koty. Tylko jedna ma chyba problem z uchem, bo często się drapie i potrząsa łebkiem. Pewnie jacyś obcy... :|
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob lip 24, 2010 22:59 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Z dzisiejszych wieści schroniskowych:

Kiler siedział za piecem. Kropek tylko śmignął nam przed oczami, uciekając na dwór.
Beata była na dużym wybiegu, więc pewnie więcej opowie o tym jak wyluzowana była dziś Efezka :).

Fadeuszek był jak zwykle miaukolący i chyba jeszcze grubszy 8O.

Małe czarnuszki są nieśmiałe, ale mruczące. Po jakimś czasie rozbawiły się straszliwie, polowały na myszkę, piłeczkę i patyczek. Uszy zostały wyczyszczone i na razie się nie drapią.

Mam kilka zdjęc, ale tylko maluchów, bo jak na złośc padła bateria.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Sob lip 24, 2010 23:08 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Maluchy są odbiciem mojego Mamby :lol:

A Ciekawska się pokazała...? :kotek: to taka śliczna kocica...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lip 25, 2010 17:14 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Sensacja! Efezka nie ucieka w panice :mrgreen: Jest znów taka jak rok temu.

Jak weszłam na wybieg to podeszła (!) do mnie i miauknęła parę razy pytająco - jak kiedyś Major. Tak sobie właśnie stała i pytała co ja robię na jej wybiegu? :wink:

Obrazek

Usiadłam i zrobiłam jej kilka zdjęć z wyciągniętej ręki - siedziała sobie spokojnie. Pilnowała jedynie żebym nie podeszła bliżej niż na metr. Nie było śladu paniki :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

A tu z Panią Ciekawską - niezmiennie zainteresowaną człowiekiem, ale z bezpiecznej odległości :roll:

Obrazek

Obydwie kobietki mają potencjał, potrzebny im tylko cierpliwy DT.

Widziałam też Koleżankę Amigę, niestety tylko przez dwie sekundy. Bardzo boi się ludzi :(

Wrzucę kilka fotek Małych Czarnych, muszę zobaczyć co mi wyszło. Małe Czarne szukają domku. Mam pomysł na jedno imię - Pola. Co Wy na to? Potrzebne nam jeszcze jedno :)
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Nie lip 25, 2010 23:17 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Kola! Pola i Kola! :) A naszym starszakom to trzeba wołowiny przywieźć, od razu się oswoją :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob lip 31, 2010 17:01 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Zrzuciłam wreszcie zdjęcia z zeszłego tygodnia - Pola i Kola - dwie Małe Czarne czekają w schronisku na dom :D Mruczące, wesołe, proludzkie, kuwetkowe i śliczne :1luvu:

Obrazek :1luvu:

Obrazek :ryk:

Obrazek polowanie

Obrazek u cioci na kolankach

Obrazek siostrzyczki
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Sob sie 07, 2010 22:15 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

W tym tygodniu w schronie pojawiły się trzy nowe koty. Mały Rysio, pingwinek-podrzutek i oswojona mamusia z maleńkim kociątkiem. Też podrzucone. Mały Rysio jest dzikawy i na widok człowieka syczy, prycha i piszczy. Ucieka i wspina się na siatkę izolatki, bardzo się boi. Ale jak się Małego Rysia złapie,to po chwili zaczyna mruczeć z całych sił. Oto Mały Rysiu:

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać jest całkiem podobny do naszego byłego podopiecznego Ryśka, stąd imię. Małemu Ryśkowi dopisuje apetyt, dziś pochłonął całą puszkę Sheby na jeden raz 8O Gdzie on to zmieścił???

A tutaj Mamusia z kociątkiem:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pola i Kola szaleją w izolatce. Rozpiera je energia, więc wstawiłem im zabawkę, która do tej pory leżała u Fadka. Sprawiło im to wielka radość:

Ale i tak fajniejsze okazało się wspinanie na uchylone okno:

Zastanawiamy się nad wstawieniem im jakiegoś drapaka. Jedynym sensownym jest drapak, który stoi u Fadka, ale wtedy Fadek zostanie tylko z drapakiem na wybiegu... No i trzeba go porządnie zdezynfekować... Może ktoś chciałby sprezentować naszym maluchom stary, nieużywany, trochę większy drapak? Dziewczyny będą bardzo wdzięczne.

Obrazek Obrazek

Do starszaków dziś nie zaglądałem, bo większość czasu zajęło mi dezynfekowanie izolatki Małego Rysia. Widziałem Kropka siedzącego na wybiegu. Co chwilę przez siatkę zaglądała Ciekawska i Efezka. Poczęstowałem je chrupkami przeciwdziałającymi zatykaniu sierścią. Zjadły prawie z ręki.

Zajrzałem też do Fadka, na samym początku dnia. Fadek baaardzo się ucieszył, nie mogłem go zdjąć z kolan. Niestety Fadek trochę dziś kichał, oby to nie było nic poważnego.

Wszystkie koty dostają ostatnio do picia Viyo na wzmocnienie. Dostaliśmy zapas od właścicielki sklepu zoologicznego z ulicy Komorowskiej w Pruszkowie. Dziękujemy!

Jutro wybieramy się do schronu z Iskrą, Moniką i Anuk. Pewnie więc zajmiemy się wszystkimi kotami.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob sie 07, 2010 22:45 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Orzeszek?
Spójrz na jego minę tutaj ->
To Orzeszysko groźne jest ! :)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 5bb4b626e4

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob sie 07, 2010 22:52 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Małemu Rysiowi, to by się przydał dom tymczasowy :roll: bo za jakiś czas będziecie mieli drugiego Killera ;) :roll: Co nie zmienia faktu że jest przepiękny :1luvu:

Ania, Ty żyjesz? ostatnio próbowałam się do Ciebie dodzwonić.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie sie 08, 2010 21:29 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~piękne koszulki str22

Mały Ryś ma w uszach kopalnię. Jak będziecie w środę, to weźcie patyczki do czyszczenia. (I może niech dr zajrzy mu w te uszy :roll: )
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

[poprzednia][następna]