W tym tygodniu w schronie pojawiły się trzy nowe koty. Mały Rysio, pingwinek-podrzutek i oswojona mamusia z maleńkim kociątkiem. Też podrzucone. Mały Rysio jest dzikawy i na widok człowieka syczy, prycha i piszczy. Ucieka i wspina się na siatkę izolatki, bardzo się boi. Ale jak się Małego Rysia złapie,to po chwili zaczyna mruczeć z całych sił. Oto Mały Rysiu:

<<< Kliknij, aby powiększyć

Jak widać jest całkiem podobny do naszego byłego podopiecznego Ryśka, stąd imię. Małemu Ryśkowi dopisuje apetyt, dziś pochłonął całą puszkę Sheby na jeden raz

Gdzie on to zmieścił???
A tutaj Mamusia z kociątkiem:

Pola i Kola szaleją w izolatce. Rozpiera je energia, więc wstawiłem im zabawkę, która do tej pory leżała u Fadka. Sprawiło im to wielka radość:

Ale i tak fajniejsze okazało się wspinanie na uchylone okno:

Zastanawiamy się nad wstawieniem im jakiegoś drapaka. Jedynym sensownym jest drapak, który stoi u Fadka, ale wtedy Fadek zostanie tylko z drapakiem na wybiegu... No i trzeba go porządnie zdezynfekować... Może ktoś chciałby sprezentować naszym maluchom stary, nieużywany, trochę większy drapak? Dziewczyny będą bardzo wdzięczne.

Do starszaków dziś nie zaglądałem, bo większość czasu zajęło mi dezynfekowanie izolatki Małego Rysia. Widziałem Kropka siedzącego na wybiegu. Co chwilę przez siatkę zaglądała Ciekawska i Efezka. Poczęstowałem je chrupkami przeciwdziałającymi zatykaniu sierścią. Zjadły prawie z ręki.
Zajrzałem też do Fadka, na samym początku dnia. Fadek baaardzo się ucieszył, nie mogłem go zdjąć z kolan. Niestety Fadek trochę dziś kichał, oby to nie było nic poważnego.
Wszystkie koty dostają ostatnio do picia Viyo na wzmocnienie. Dostaliśmy zapas od właścicielki sklepu zoologicznego z ulicy Komorowskiej w Pruszkowie. Dziękujemy!
Jutro wybieramy się do schronu z Iskrą, Moniką i Anuk. Pewnie więc zajmiemy się wszystkimi kotami.