eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2009 13:02

I reportaż piszemy tak poprawnie, od razu pomyłkę literową odnotowuję, żeby dziennikarskie oko tego nie wychwyciło pierwsze i nie poddało ostrej krytyce.

nowisia

Od: Śro kwi 20, 2005 14:29

Post » Pt sie 14, 2009 13:05

Nowisiu, nie denerwuj się wypowiedziami Tej Pani...
Dojrzała i doświadczona osoba nie zachowywałaby się w ten sposób.

Telewizja zaś uwielbia takie akcje. Zwłaszcza w lecie...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sie 14, 2009 18:59

Czy wyemitowany program jest gdzieś do obejrzenia?
Nie widziałam, a chciałabym zobaczyć.
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Pt sie 14, 2009 20:04

Rozmawiałam dziś z zaprzyjaźnioną karmicielką, która widziała ten program.
Zaczęła mi opowiadać, jak to ładnie wyglądało w telewizji i w ogóle.
Jak jej nakreśliłam drugą stronę tej instalacji, to stwierdziła że to masakra, choćby dlatego, że kot w budce ma zdecydowanie mniejsze szanse niż kot w piwnicy.

Przeraża mnie to, że takie programy pokazują tylko jedną, tę ładną stronę, takich przedsięwzięć. I jeśli nawet doświadczony karmiciel (który zna to tylko z telewizji) potrafi się złapać na gładkie słówka, to co dopiero ludzie, którzy o kotach wiedzą niewiele więcej ponad to, że są :roll:
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt sie 14, 2009 20:19

galla pisze:Przeraża mnie to, że takie programy pokazują tylko jedną, tę ładną stronę, takich przedsięwzięć. I jeśli nawet doświadczony karmiciel (który zna to tylko z telewizji) potrafi się złapać na gładkie słówka, to co dopiero ludzie, którzy o kotach wiedzą niewiele więcej ponad to, że są :roll:

We mnie dodatkowy niesmak budzi fakt, że z taką ładną akcją niektórym kojarzyć się będzie SdZ - jako organizator tego "przedsięwzięcia".
Bardzo zręczny PR, nieprawdaż?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt sie 14, 2009 20:29

i tak wlasnie wyglada obiektywne dziennikarstwo w 21 wieku
uklady i ukladziki
wiadomo nie od dzis ze kto ma wtyki ten ma prad
nieprawdaz :roll:

to wszystko co tam sie dzieje to jest po prostu jedno wielkie nieporozumienie
idiotyzm goni idizotyzm a cierpia biedne zwierzaki ,ktore na dodatek nie moga zabrac glosu w tej sprawie i z tego powodu szlag mnie jasny trafia
bo nie od dzis wiadomo ze imbecyli w naszym kraju ze swietnymi pomyslami nie brakuje :evil:

teraz tylko usiasc i czekac az zaczna wylapywac ptactwo i wpuszczac do SPECJALNIE ZROBIONYCH KLATEK-no bo co beda dluzej ludziom po glowach srac :evil:
w ogole moze zacznijmy wszystkie zwierzaki segregowac i wrzucac do kojcow-wtedy kazdy PRAWY obywatel bedzie mial oaze spokoju :!: :evil: :evil: :evil:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt sie 14, 2009 20:44

wiora pisze:i tak wlasnie wyglada obiektywne dziennikarstwo w 21 wieku
uklady i ukladziki
....

:lol:
Kto ma wtyki, ten ma moc, mocium pani/e.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt sie 14, 2009 20:59

PcimOlki pisze:
wiora pisze:i tak wlasnie wyglada obiektywne dziennikarstwo w 21 wieku
uklady i ukladziki
....

:lol:
Kto ma wtyki, ten ma moc, mocium pani/e.

moze byc :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie sie 16, 2009 21:29

Znalazłem przypadkiem takie coś (styczeń 2007):
(http://www.um.warszawa.pl/testy/files/File/spotkanie_BOS_%2008_01_07.pdf)
(...)
Przewodnicząca Komisji zgłosiła do omówienia kwestię współpracy ze Stowarzyszeniem „Straż dlaZwierząt” oraz zarzutów pod adresem jej szefa, pana Mateusza Jandy. Zarzutów pod adresem organizacji nie było, za to pan Janda powiedział, że dotacji w roku 2006 nie dostał, bo za późno złożył wniosek. Obecnie finansują sami swoją działalność i jakoś przetrwali ten trudny czas. Zaproponował szeroką współpracę związaną z pomocą przy wyłapywaniu zwierząt do sterylizacji i leczenia oraz zaoferował bezpłatnie karmę dla psów i kotów, którą można pobrać w każdy poniedziałek między godz. 15:00 a 17:00, przy ul. Puławska 7/9, tel. (0-22) 353-50-60. Pan Janda wyjaśnił, że przy każdej akcji odławiania zwierzęcia sporządzana jest karta interwencji, na której są wpisane dane i karmiciel podpisuje, że odebrał zwierzę. Stowarzyszenie oferuje także wypożyczenie klatki - pułapki za kaucją w wysokości 380 zł. Organizacja posiada własny sprzęt, sama się finansuje i pokrywa koszty transportu. W nocy dyżury mają wolontariusze, którzy karmią zwierzęta i sprzątają.

Pani Molenda zadała pytanie na temat interwencji w sprawie zamykanych okienek. Pan Janda stwierdził, że jest to bardzo delikatna sprawa, bo nikt nie może samowolnie wyrywać okienek. Należy rozmawiać z Administracją i z karmicielami. Było kilka interwencji z udziałem Stowarzyszenia, po których okienka zostały otwarte. Pan Janda wypowiedział się również na temat budek wolnostojących.
Nie ma jeszcze żadnego rozporządzenia w tej sprawie, ale jego zdaniem, lepsze rozwiązanie stanowią pomieszczenia zamknięte, o które można starać się w gminie. Za takie pomieszczenia wolontariusz odpowiada i dba w nich o czystość.
(...)

T.Wypych

Od: Czw maja 07, 2009 21:46

Post » Wto sie 18, 2009 13:21

Czy wiadomo co się dalej dzieje z kotami? :(
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto sie 18, 2009 15:14

Ponieważ nie udało się złapać kotów w bloku nr 57 (wszystkie są na zewnątrz, do piwnicy nie mają już wstępu), SdZ ma zająć się blokiem nr 63

Wczoraj udało mi się złapać jedną koteczkę na sterylizację. Inna niestety gdzieś w okolicy się okociła :( Gdyby od razu po złapaniu do klatki łapki pojechała na zabieg, nie doszłoby do tego. Kolejna w ciąży plącze się po okolicy, ale do klatki nie chce wejść :(

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Śro sie 19, 2009 7:54

esperanza pisze:Ponieważ nie udało się złapać kotów w bloku nr 57 (wszystkie są na zewnątrz, do piwnicy nie mają już wstępu), SdZ ma zająć się blokiem nr 63

Kolejna udana akcja SdZ zakończyła się sukcesem. Wszystkie koty z bloku tułają się po okolicy jak zaplanowano.

esperanza pisze:Wczoraj udało mi się złapać jedną koteczkę na sterylizację. Inna niestety gdzieś w okolicy się okociła :( Gdyby od razu po złapaniu do klatki łapki pojechała na zabieg, nie doszłoby do tego. Kolejna w ciąży plącze się po okolicy, ale do klatki nie chce wejść :(

Jak wiadomo, sterylki nie są priorytetem SdZ :evil:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw sie 20, 2009 20:55

chciałam dziś złapać 2 maluchy z matką z bloku nr 63, bo znalazł się dt, ale okazało się że piwnica już zamknięta, okienka zamknięte i zasłonięte dyktą.
SdZ rozpoczęła kolejną akcję. :(

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Czw sie 20, 2009 21:31

Rany....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw sie 20, 2009 22:21

bezkarne katowanie zwierząt, na oczach wszystkich, bez pomyślenia o tym co NAPRAWDĘ dla zwierząt dobre

może zorganizujmy protest?
może przyjdźmy pod blok z ulotkami o sterylizacjach
o tym, że wolnożyjące koty należy chronić, a nie dręczyć?
:?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

[poprzednia][następna]