Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 15, 2009 15:54 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Doczytałam o tej Przystani. To wielkie Prztulisko. Podają tylko komórkę, adres jest utajniony, kto zadzwoni?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto wrz 15, 2009 15:54

przepraszam, ja tylko przelotem na chwilę

oczywiście można powołać się na fundację
kilka sugestii: szukają miejsca do życia, ciepłego schronienia na zimę, karmienia

byłabym ostrożna z proponowaniem dostarczania/sponsorowania karmy - kto i jak długo się tym zajmie, trudno o dożywotnie zapewnienie tym kotom jedzenia przez osoby z zewnątrz

adres zwrotny fundacji i telefon Lidiyi - jest to numer "publiczny" dostępny na stronie naszej fundacji

zajrzę późnym wieczorem

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto wrz 15, 2009 17:10 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Nie wytrzymałam, zadzwoniłam do tej Przystani. Nie ma szans. Mają swoje koty, są chore. Na te najgorsze choroby :(
Tam dożyją swoich dni, ale wokół nich jest choroba :( To właśnie ich ostatnia przystań.
Życzyliśmy sobie z panem wzajemnie powodzenia.
Szukamy dalej.
Obrazek

czitka

Post » Wto wrz 15, 2009 18:20 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Przeczesuję właśnie internet - zadziwiające, ile osób o nazwisku "Kot" prowadzi gospodarstwa agroturystyczne :evil:
No to dalej do roboty...

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Wto wrz 15, 2009 18:41 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Znalazłam taki spis gospodarstw agroturystycznych "przyjaznych zwierzętom"; zakładam, że skoro przyjazne, to pewnie jakieś własne zwierzaki mają, może więc i koty...trochę karkołomna dedukcja, ale...
http://zwierzakbezpiecznywpodrozy.pl/gospodarstwa.php

bromba

Post » Wto wrz 15, 2009 18:59 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

No to siup, wysyłamy gdzie kto znalazł, szkoda czasu.
Tekst Bungo jest wyżej, można wprowadzić drobne sugerowane zmiany, ogólnie wiadomo, o co chodzi.
Adres zwrotny maila proponuję aby został adresem nadawcy, jak się ktoś odezwie, będziemy drążyć temat.
Nie mam pod ręką telefonu do Lidiji :wink: , to w sumie telefon Fundacji KOT, jak ktoś zna, to niech podpowie.
Słuchajcie, szkoda czasu, działajmy.
Dzwoniła Bungo, niestety wysiadła netowo, złapała jakiegoś trojana strasznego i czyści sprzęt biedna.
Na razie w niczym nie pomoże.
Dziewczyny, do dzieła!!!!!
Obrazek

czitka

Post » Wto wrz 15, 2009 20:13 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Wysłałam mail do stadniny w Książu, zobaczymy :ok:

a Przystań Ocalenie to fantastyczni, niezwykli ludzie, fantastyczne miejsce
ale rzeczywiście mają zwierzęta najbiedniejsze z biednych, chore i kalekie
i faktycznie mają już full
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto wrz 15, 2009 20:20 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Ufff,
wysłane do wszystkich gospodarstw, których adresy www (a więc i namiary e-mailowe) są na cytowanej przeze mnie uprzednio liście.
Trochę zmodyfikowałam tekst, żeby nie brzmiał tak dramatycznie od pierwszej linijki, bo to faktycznie może niektórych zniechęcić do dalszej lektury i wplotłam dodatkowe informacje, zgodnie z sugestiami.
Cytuje poniżej, może się komuś przyda.

Szanowni Państwo,

Pozwalam sobie napisać do Państwa w imieniu Fundacji KOT z Torunia, która wraz z członkami społeczności miłośników kotów "miau.pl" poszukuje bezpiecznego miejsca do zamieszkania dla pięciu bezdomnych kotów.
Koty te zostały przywiezione do Fundacji aż z Kostrzyna nad Odrą, gdzie – mimo dokarmiania przez pewną starszą panią – żyły w dramatycznych warunkach i były narażone na śmierć z rąk złych ludzi. Fundacja wyleczyła je i wysterylizowała – nie będą się więc rozmnażać. Koty są młode, zdrowe i jedyne, czego im potrzeba do normalnej egzystencji, to kawałek dachu nad głową w postaci stajni lub stodoły i miseczki jedzenia.
Jeśli macie Państwo po temu warunki, zwracamy się z gorącą prośbą o przyjęcie choć jednego z tych kotów. To dla nich jedyna szansa na życie, bo powrót na kostrzyńskie ulice oznacza dla nich rychłą śmierć.
Gdybyście chcieli Państwo dowiedzieć się więcej o kotach, podaje link do wątku im poświęconemu:
viewtopic.php?f=1&t=94896&start=165

Jeśli zgodzicie się Państwo na przygarnięcie któregokolwiek z nich, bardzo proszę o kontakt mailowy na adres zwrotny lub telefon bezpośrednio do Fundacji: 698 175 160
Zapewniamy dowóz kotów na miejsce wraz z zapasem karmy.

Bardzo prosimy o życzliwość dla "naszych braci mniejszych".

Z poważaniem,
(imię, nazwisko)
Ostatnio edytowano Wto wrz 15, 2009 20:27 przez bromba, łącznie edytowano 1 raz

bromba

Post » Wto wrz 15, 2009 20:26 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Potwierdzam, Przystań Ocalenie jest cudownym miejscem. Jest tam bliski mojemu sercu kotek Toffik ... Ma to co najgorsze, wirusa :|
A te świeczuszki przy kotach, proszę poczytajcie dlaczego koty odeszły ... Do końca były otoczone opieką.
Myślę, myślę ....
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Wto wrz 15, 2009 22:09 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Ja już nie myślę, kopiuję, wysyłam, kopiuję, wysyłam, kopiuję, wysyłam....
I jutro od rana też tak samo.
Śpijmy. Dobranoc.
Dobranoc kostrzyńskim kotom też.....
Obrazek

czitka

Post » Wto wrz 15, 2009 22:36

bardzo, bardzo Wam dziekuję za te wszystkie działania

wcześniej napisałam, że numer fund do znalezienia na naszej fund. stronie - nie miałam na myśli "to se znajdzcie" tylko, że to numer oficjalny, który można podawać jako kontaktowy do nas

jutro znów dużo jeżdżenia i działań w terenie - zajrzymy wieczorem dopiero

koty ok., nadal bardzo dużo jedzą, kocurek posmarkany chwilowo stracił apetyt, ale już nadrabia

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto wrz 15, 2009 23:11 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Ja napisałam do zamku w Książu do pana od marketingu.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro wrz 16, 2009 8:22 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Skopiowałam tekst bromby i wysłałam do tego Orzechowego Jaru i do Leleszkiland na Mazurach. Jeszcze gdzieś spróbuję.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro wrz 16, 2009 8:50 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Wysłałam jeszcze w parę miejsc.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro wrz 16, 2009 9:06 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Dzień dobry i działamy. Ja wczoraj późnym wieczorem wysłałam w kilka miejsc, ale to w górach, wokół nas te agroturystyki to tak właśnie porozrzucane. Dzisiaj się skupię nad terenami z lepszym dojazdem, i wysyłam, jak leci po wstępnym przejrzeniu fotek i terenu.
Przy skopiowaniu tekstu to zajmuje minutę. Proszę każdego, kto tu zagląda o poświęcenie 10 minut, tylko 10-ciu minut....
I wielkie dzięki za wszystkie, wszystkie maile, które już wyszły :ok:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]