Jono pisze:Co nowego słychać u Chatulowych podopiecznych?Mam nadzieję,że kociaki zdrowieją

Kilka słów o moich tymczasach czyli "grzybowcach"

W tej chwili na stroszkowym tymczasie przebywają:
1. Sisi zwana Siską
2. Mniszek
3. Pipi
4. Portos zwany Portasem

5. Dama
6. Łasiczka
7. Alfa zwany Alfikiem
8. Omega
Do nich dołączyła działkowa Czarnulka i jej pół dziki synek Paweł zwany Pawlikiem.
Na dokarmianie stale przychodzi Amant i Kotka, oraz nie znany mi bliżej duży Kocur. Ile kotów przychodzi gdy nas nie ma nie jestem w stanie powiedzieć. Karma znika w zastraszających ilościach, ale nie może być inaczej gdy codziennie karmi się minimum 13 kotów.
Oczywiście mam jeszcze na tymczasie Lunkę, ale ona nie zalicza się do działkowców

.
Obserwujący temacik zauważyli, że nie wymieniłam Piksi i Pepsika - oba kociaki już mają domek. W domku zaaklimatyzowały się bardzo szybko i ponoć rozrabiają jak na małe koty przystało

.
Stadko na działce na 99% pozbyło się grzyba, ale musimy to oficjalnie potwierdzić u weta.
Niestety z powodu leczenia grzyba nie można było podawać kotom antybiotyków i wszystkie są mniej lub więcej przeziębione, ale to jest "małe piwo" w porównaniu z grzybem

.
A teraz kilka zbiorczych fotek zrobionych 2 dni temu.
Alfik z Portosem, a w tle Dama lub Łasiczka, są tak podobne, że nie sposób ich odróżnić

Omega i jedna z czarnuli, prawdopodobnie Dama.

Mniszek z Pipi, a w tle działkowa Czarnula.

A tutaj Alfik bawi się w ganianego z Sisi, której zza drzewa wystaje tylko ucho