ŁÓDŹ - nigdy więcej umieralni - dt na cito dla maluchów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2008 9:26

Wczoraj złapałam dorosłego dziczka w podbierak. To mój trzeci raz.

Ja robię tak. Zarzucam podbierak na kota (najlepiej, jeśli jest czymś zajęty, np. jedzeniem, albo jeżeli ktoś odciąga jego uwagę w drugą stronę - tak było wczoraj, karmicielka gadała do kota, a ja się zakradłam od tyłu). Natychmiast przydeptuję podbierak do ziemi, żeby kot nie wyskoczył. Jeżeli podbierak nie ma całej obręczy, tylko część z gumki - to jest newralgiczne miejsce (wczoraj przyciskałam tę gumkę do ziemi rękami w rękawicach narciarskich). Na szamoczącego się kota trzeba zarzucić ręcznik, tym ręcznikiem też można kota przydusić do ziemi. A potem najgorsze - przekładanie do transportera. Transporter na sztorc, trzeba złapać kota za kark (bardzo mocno!), przez ręcznik i siatkę podbieraka, podnieść z ziemi, i włożyć do transportera (druga osoba powinna w tym czasie odplątywać kota z siatki i ręcznika). Zdarzyło nam się przewozić kota w złożonym podbieraku włożonym do transporterka - kot tak się zaplątał, że nie chcieliśmy ryzykować.

Wczoraj łapałam w opcji "zrób to sam", więc nie było ręcznika, zarzuciłam podbierak, przydeptałam i przycisnęłam do ziemi, przez siatkę złapałam za kark, poderwałam do góry, karmicielka przystawiła transporter, włożyłam kota jednocześnie odplątując siatkę. Udało się. Ale - to jest chory kot, wprawdzie przegonił mnie trochę zanim dał się złapać, ale na pewno nie miał takiej kondycji jak zdrowy i młody.

Trzymam kciuki.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 24, 2008 12:58

Dziewczyny, jest propozycja by w sierpniowym głosowaniu na Krakvecie wesprzeć właśnie was.
Wątek ze zgłoszeniami na sierpień - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78531
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Czw lip 24, 2008 16:11

goska_bs pisze:Boje sie ze szpitalnych kotow bedzie duzo :cry: a wtedy zaczna sie tez problemy z kasa. Lecznice calodobowe, gdzie obecnie wozimy koty robia ta po bardzo preferencyjnych cenach.. w jednej z nich czekam kiedy pojawi sie wywieszka "tej pani nie obslugujemy" :P

Raczej zażądaj karty stałego klienta :P
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lip 24, 2008 20:09

Wstępny kontakt ze szpitalem (to nie mój, ale zawsze szpital :twisted: ) już udało się nawiązać. Zobaczymy.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 24, 2008 20:17

jolabuk5 pisze:Wstępny kontakt ze szpitalem (to nie mój, ale zawsze szpital :twisted: ) już udało się nawiązać. Zobaczymy.

Super, oby wszystko dalej też tak się pomyślnie ułożyło.

A ja myślę o Gośce i Elfridzie, u nas burza, leje niesamowicie a one łapią :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lip 24, 2008 21:12

mokkunia pisze:
jolabuk5 pisze:Wstępny kontakt ze szpitalem (to nie mój, ale zawsze szpital :twisted: ) już udało się nawiązać. Zobaczymy.

Super, oby wszystko dalej też tak się pomyślnie ułożyło.

A ja myślę o Gośce i Elfridzie, u nas burza, leje niesamowicie a one łapią :(

Tak, to nasze ciche bohaterki! Ja jestem pełna podziwu dla nich!
A pomysl z Krakvetem uwazam za bardzo dobry! Tak zagłosuję :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 24, 2008 21:25

Jak mokkunia zrobi taką mobilizacje jak przy Głownie jest wielka szansa na wygraną :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lip 25, 2008 9:18

gosiaa pisze:Jak mokkunia zrobi taką mobilizacje jak przy Głownie jest wielka szansa na wygraną :)

coś się pomyśli, bo nie ukrywam, że będzie trzeba ostrooo agitować :)
Każda para rąk się przyda do tego, ale o tym w sierpniu :)

mokkunia

Post » Sob lip 26, 2008 10:42

Poranne łapanie zakończyło się fiaskiem. Koty były ospałe i niezainteresowane.
Wczorajsza łapanka rónież ze skutkiem zerowym.
Zezol nie interesuje się niczym - próby łapania na podbierak rónież skończyły się niepowodzeniem. Zezol zwiewa na sam jego widok.
Nie mamy już pomysłów i chyba przeniesiemy się już dalej ze sterylkami dając mu chwilowy spokój.
Bałwanek i Białorudy są chyba dochodzące - najprawdopodobniej mieszkają gdzieś indziej i na hotel tylko dochodzą, nie widzimy ich codziennie.
Najbardziej martwi nas los Burej - nie pokazuje się od tygodnia. Nie wyglądała na ciężarną, ale tego najbardziej się boimy, że się okociła i dlatego się nie pokazuje. Żyła na pewno na terenie hotelu.

Uzupełniam roliczenie kotów na pierwszej stronie, wydatki - czekam na Gosię bo ona ma faktury.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob lip 26, 2008 18:08

Może naprawdę jakiś czas spokoju pomoże i kociaste dadzą się złapać? Oby :ok:
Widzę, że to kolejne morze kotów, hotel, teraz okolice :( Oby to morze miało dno...

mokkunia

Post » Sob lip 26, 2008 23:20

Ja passs,za duzo dlugow..za duza odleglosc do hotelu i Matki Polki!
Nie stac mnmie na to.
Przepraszam!
Znowu lape dola a 11 kotow trzeba wykarmic.....wykarmic dobra karma...

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Sob lip 26, 2008 23:35

Kurcze zawzięte kociaste. Szkoda że One nie wiedzą że chcecie im pomóc :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lip 27, 2008 7:52

Ostatnio w lapaniu same porazki :( - w tym tygodniu zlapaly sie jedynie 2 kocurki (Magija juz je uwzglednila w zestawieniu w 1szym poscie). Nie pomoglo nawet zwleczenie sie wczoraj skoro swit :twisted: koty mialy nas gleboko w..... :evil:
W poniedzialek mam rozmawic z kierownictwem Matki Polki - tylko zastanawiam sie czy jest sens.....tzn sens jest tylko czy my fizycznie, psychicznie i finansowo damy rade :oops:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lip 27, 2008 8:58

elfrida pisze:Ja passs,za duzo dlugow..za duza odleglosc do hotelu i Matki Polki!
Nie stac mnmie na to.
Przepraszam!

Elfik, Ty się nie łam proszę tylko mów jak można Ci pomóc. Trzeba Cię odkocić szybciutko, będzie Ci lżej.

Dziewczyny, kto może Elfika zastąpić transportowo?
Bez transportu nie da rady zrobić nic :(
Ja marnie wyglądam z możliwością pomocy, bo TŻ (a razem z nim auto) albo w pracy, albo po nocce i haruje jak wół ciągle :(

mokkunia

Post » Nie lip 27, 2008 9:13

mokkunia pisze:
elfrida pisze:Ja passs,za duzo dlugow..za duza odleglosc do hotelu i Matki Polki!
Nie stac mnmie na to.
Przepraszam!

Elfik, Ty się nie łam proszę tylko mów jak można Ci pomóc. Trzeba Cię odkocić szybciutko, będzie Ci lżej.

Dziewczyny, kto może Elfika zastąpić transportowo?
Bez transportu nie da rady zrobić nic :(
Ja marnie wyglądam z możliwością pomocy, bo TŻ (a razem z nim auto) albo w pracy, albo po nocce i haruje jak wół ciągle :(

Ja mam już samochód więc jeżdzę
w dwójkę jednak nie damy rady na dłuższą metę
kończymy zatem hotel i zostawiamy tereny przyległe (szpital i osiedle)

Elfrida - odległość jest problemem czy co? Bo nie za bardzo rozumiem to, że masz długi, przecież umieralnia jest cała brana na fry a żarcie dla kotów kupuje każda z nas (do łapania)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]